• 1399/03/20 - 09:58
  • - تعداد بازدید: 1851
  • - تعداد بازدیدکننده: 21
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد؛

پوشش 100درصدی غربالگری كم كاری تیروئید کودکان در سبزوار

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت: بیش از 7هزارو 430 کودک در سبزوار و شهرستان های تابعه از نظر كم كاری تیروئید موردغربالگری قرار گرفتند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت: بیش از 7هزارو 430 کودک در سبزوار و شهرستان های تابعه از نظر كم كاری تیروئید موردغربالگری قرار گرفتند.



وبدا سبزوار / دکتر فاطمه نوده با اشاره به پوشش 100درصدی غربالگری كم كاری تیروئید کودکان در سبزواردر گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار کرد: از تعداد غربالگری انجام شده، 49 مورد مشکوک به كم كاری تیروئید تشخیص داده شده اند.



وی با اشاره به اهمیت بررسی به موقع كم كاری تیروئید ،افزود: از کل نمونه های گرفته شده 92 درصد با همکاری والدین، نمونه گیری در موعد مقرر (3 تا 5 روز بعد از تولد)انجام شده  و 8 درصد نمونه ها با تاخیر گرفته شده است.



معاون بهداشتی دانشگاه با تاكید بر اینكه كم كاری تیروئید نوزادان یكی از علل مهم عقب افتادگی ذهنی در كودكان است،اضافه کرد: در صورت وجود كم كاری تیروئید در جنین، اختلالاتی در ارگانهای مهم از جمله سیستم عصبی مركزی و اسكلتی ایجاد می شود که باعث عقب ماندگی ذهنی کودکان می شود.



دکتر نوده ادامه داد: بیشتر نوزادان در بدو تولد به طور كامل طبیعی به نظر می رسند در حالیكه برخی از آنها به بیماری كم كاری تیروئید مبتلا بوده که تشخیص دیر هنگام بیماری و شروع درمان با تاخیر آن موجب عقب افتادگی ذهنی و اختلال در رشد و نمو نوزاد می شود.



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیان اینکه حدود پنج درصد نوزادان در روزهای اولیه پس از تولد دارای علائم بیماری هستند، خاطرنشان کرد: در صورت مراجعه و تشخیص به موقع در  100 در صد موارد با دارو قابل درمان و پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی می باشد.


گفتنی است؛ دربرنامه غربالگری كم كاری تیروئید،نمونه گیری خون از پاشنه پا در روزهای سه تا پنج روز نخست تولد انجام می گیرد که خانواده هامی توانند در مراجعه به موقع  به مراکز خدمات جامع سلامت جهت نمونه گیری کف پای نوزادان اقدام نمایند.


  • گروه خبری : روابط عمومی دانشگاه
  • کد خبر : 11852
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/ZVF9
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 3
بازدید امروز: 5654
کل بازدید: 89001
بازدید کنندگان آنلاین: 8
آخرین بروزرسانی: 1404/05/13 13:10