• 1396/08/24 - 14:52
  • - تعداد بازدید: 3766
  • - تعداد بازدیدکننده: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نمونه برداری از 200 محصول غذایی ، آرایشی و بهداشتی در طرح PMS

سرپرست اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه از نمونه برداری از 200 محصول غذایی ، آرایشی و بهداشتی در طرح پایش محصولات غذایی ، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه PMS خبر داد.


مهندس محمد عبداله زاده سرپرست اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه با اشاره به ارتقاء سلامت مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی اظهارداشت: فرآورده های غذایی ، آرایشی و بهداشتی پس از تولید و بسته بندی در طی جریان عرضه تا مصرف تحت تاثیر شرایط محیطی دستخوش تغییرات فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی می شوندکه این تغییرات می تواند سلامت و ایمنی مصرف کننده را تهدید و به مخاطره اندازد.


وی افزود: در راستای تضمین سلامت و ایمنی فرآورده ها از زمان تولید تا مصرف علاوه بر کنترل در سطح تولید،برآن شد تا سازمان غذا و دارو کنترل های لازم در سطح عرضه بر روی محصولات تولیدی را داشته باشد.


سرپرست اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی تصریح کرد:  با توجه به ابلاغ دستورالعمل اجرایی پایش محصولات در سطح عرضه در آذر ماه 95 کمیته هماهنگی و برنامه ریزی طرح کشوری PMS معاونت غذا و دارو دانشگاه پس از تشکیل جلسه و بحث و بررسی در مورد محصولات و تعین برندهای محصولاتی که بیشترین سهم بازار را دارند طرح PMS))  بصورت مشترک توسط کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی و کارشناسان آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی شروع و در شهریور ماه سال جاری به پایان رسید .


مهندس محمد عبداله زاده اظهار داشت: در این مدت200 محصول غذایی ، آشامیدنی و آرایشی مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت که از این تعداد 144 نمونه از محصولات کشوری، 36 مورد محصولات سنتی (زعفران ، عسل و لبنیات محلی- سنتی) و 20 نمونه از محصولات واحدهای تولیدی تحت پوشش این معاونت در سطح عرضه نمونه گیری شد.


وی در ادامه گفت: همچنین از نمونه های مذکور تعداد 60 محصول آرایشی و بهداشتی، در مجموع 480 آیتم برچسب گذاری آنها ( از قبیل شماره پروانه ساخت ، تاریخ تولیدو انقضا ، فرمول مواد تشکیل دهنده و ...) مورد پایش و بررسی قرار گرفت.


سرپرست اداره نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی  افزود: تعداد 402 مورد آزمون های شیمیایی و 258 مورد آزمون های میکروبی بر روی محصولات نمونه گیری شده توسط آزمایشگاه تخصصی کنترل مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه انجام شد.


مهندس محمد عبداله زاده در پایان با توجه به اجرای دو مرحله ای طرح PMS افزود: نتایج نمونه برداری ها ،پس از تجزیه و تحلیل و جمع بندی،به سازمان غذا و دارو ارسال و محصولاتی که با معیارها و شاخص های ملی مصوب وزارت بهداشت مطابقت نداشته باشند  به معاونت غذا و دارو دانشگاه مربوطه اعلام تا اقدامات اصلاحی و قانونی لازم صورت پذیرد.


 

  • گروه خبری : روابط عمومی دانشگاه,معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 7400
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/ZP18
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 5
بازدید امروز: 2421
کل بازدید: 118033
بازدید کنندگان آنلاین: 7
آخرین بروزرسانی: 1404/05/21 08:03