معاون تحقیقات و فناوری در بیست و یکمین جشنواره رازی؛ 32 درصد کل مقالات علمی کشور مربوط به حوزه پزشکی است/تعداد مقالات و ارجاعات به دانشمندان ایرانی در منطقه بی نظیر است
دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری با اشاره به کارنامه درخشان ایران در حوزه سلامت، اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان و افزایش دسترسی مردم به خدمات حوزه بهداشت و درمان بوده ایم و همانند گذشته دیگر، بیماری های عفونی علت اصلی مرگ در کشور نیست.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر رضا ملک زاده در بیست و یکمین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی که صبح امروز در تالار ابوریحان دانشگاه علوم شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر 80 درصد مرگ و میر ها در کشور به دلیل بیماری های غیر واگیر است، افزود: این بیماری ها به دلیل عدم تحرک بدنی، چاقی و تغذیه به وجود می آید که لازم است تا در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود.
وی تصریح کرد: طرح تحول سلامت آغاز به کار کرد تا هزینه خدمات درمانی مردم را کاهش دهد بنابراین اگر بخواهیم موفق شویم باید تحقیق و پژوهش را اساس کار خود کنیم.
دکتر ملک زاده با بیان اینکه وضعیت پژوهش در مقایسه با دوران گذشته قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: پس از پایان جنگ تحمیلی، ایران بالاترین شتاب علمی را در دنیا تجربه کرد و دانشمندان ایرانی توانستند 240 هزار مقاله علمی را تولید و در سطح دنیا منتشر کنند که از میان 95 هزار مقاله مربوط به حوزه پزشکی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: در سالهای گذشته سالانه حدود یک هزار مقاله علمی در کشور تولید می شد در حالی که تنها در سال گذشته 40 هزار مقاله علمی تولید شد و حوزه پزشکی نیز توانست 20 هزار سند علمی را در یک سال منتشر کند.
وی خاطر نشان کرد: 32 درصد کل مقالات علمی کشور مربوط به حوزه پزشکی است در حالی که تنها 10 درصد هیات علمی و 10 تا 12 درصد بودجه پژوهشی کشور در اختیار ما است اما از این وضعیت رضایت چندانی نداریم و می خواهیم به سطح بالاتری از لحاظ تولید علم برسیم .
نظر دهید