نکات آموزش تغذیه در بیماران قلبی عروقی
1-ایجاد تعادل میان انرژی دریافتی و فعالیت بدنی برای رسیدن به وزن طبیعی یا حفظ آن
2-مصرف رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه ها
3-مصرف غذاهای سرشار از فیبر مثل گندم سبوسدار ،جو،چاودار ،سبزیجات و میوه ها به جای ابمیوه
4-مصرف ماهی ها به ویژه از انواع ماهی های چرب حداقل دوبار در هفته
5-محدود کردن مصرف چربی های اشباع به کمتر از 7% انرژی روزانه ،چربی ترانس به کمتر از 1% انرژی روزانه و کلسترول به کمتر از 300 میلی گرم روزانه
6-استفاده از پرئتیین های گیاهی مثل حبوبات ،گوشت سفید و گوشت قرمز بدون چربی
7-به حداقل رساندن مصرف چربی ها ی هیدروژنه و جامد و استفاده از روغن مایع
8-به حداقل رساندن مصرف مواد حاوی قند و شکر مثل نان شیرینی ها و شیرینی جات ،نوشابه ،آبمیوه تجارتی یا پودر آبمیوه
9-انتخاب و تهیه غذاهای بدون نمک یا با نمک اندک به وسیله ی حذف نمکدان از سر سفره ،خیارشور و...
10-به حداقل رساندن غذاهای فوریFast food)) و آماده که اغلب شور ،چرب ،شیرین و یا سرخ شده هستند.
|