چاپ    ارسال به دوست

 

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار عنوان کرد؛

کاهش صددرصدی مرگ مادران باردار در سبزوار

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: سال گذشته با اقدامات صورت گرفته و با تلاش ماما های مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها، تعداد مرگ و میر مادران باردار در این شهرستان به صفر رسیده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: سال گذشته با اقدامات صورت گرفته و با تلاش ماما های مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها، تعداد مرگ و میر مادران باردار در این شهرستان به صفر رسیده است.

به گزارش وبدا/ دکتر محمد نعمت شاهی در گفتگو با وبدا اظهارکرد: میزان مرگ مادران به عنوان یکی از اهداف برنامه توسعه پایدار مطرح است که باید علاوه بر کاهش این میزان، از عوامل قابل اجتنابی که باعث آن می‌شوند هم پیشگیری کرد.

وی افزود: شاخص میزان مرگ و میر مادران به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه و سلامتی جوامع از سوی سازمان بهداشت جهانی در نظر گرفته می‌شود که بر اساس آخرین بیانیه سازمان جهانی بهداشت،هدف جهانی برای کاهش مرگ مادری پایان دادن به مرگ های قابل اجتناب تعیین شده است.

معاون درمان دانشگاه با اشاره به ارتقاء شاخص های بهداشتی و درمانی طی چند سال اخیردر سبزوار،ادامه داد: سال گذشته با اقدامات صورت گرفته ،تعداد مرگ  و میر مادران باردار در این شهرستان به صفر رسیده است.

دکتر نعمت شاهی تصریح کرد: تدوین پروتکل های مامایی بر اساس دستورالعمل های کشوری، شناسایی مادران پر خطر، آموزش و نظارت بر ارائه خدمات در برنامه سلامت مادران باردار در مراكز بهداشتی و درمانی شهري و روستایی، از جمله اقدامات انجام شده می باشد.

وی با اشاره به تامین اسکان مادران باردار ساکن در مناطق دور افتاده و صعب العبور اضافه کرد: در راستای ارائه هرچه بهتر خدمات، مناطق صعب العبور در شرايط بحراني شناسایی و ليست مادران بارداري كه در اين مناطق زندگي مي كنند تهیه و هماهنگي با ستاد هدايت جهت پذيرش به موقع مادران در بيمارستان های تابعه انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیان اینکه مادران باردار پرخطر توسط بالگرد اورژانس هوایی اعزام می شوند،تصریح کرد:برگزاری دوره های آموزشی توانمندسازی پرسنل ،برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان، ترویج زایمان طبیعی و استفاده از روش های بیدرد دارویی و غیر دارویی جهت خوشایند سازی زایمان،کاهش میزان سزارین و پیگیری عوارض مادری و نوزادی از دیگر اقدامات انجام شده درحوزه سلامت مادران باردار به شمار می آید.

شایان ذکر است؛ دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با دار بودن شش بیمارستان تخصصی با 850 تخت فعال، 27 پایگاه اورژانس، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۳۸ مرکز بهداشتی به 600 هزار نفر در غرب خراسان رضوی، خدمات نوین بهداشتی و درمانی ارائه می دهد.

 

تاریخ درج خبر: شنبه ٢٤ فروردين ١٣٩٨    / شماره خبر:  ١٠٠٤٩  / تعداد بازدید:  4324

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: