چاپ    ارسال به دوست

 

 

مصاحبه با معاون بهداشتی دانشگاه

به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشت، با توجه به آغاز کمپين ملي کنترل فشارخون بالا، دکتر نوده در مصاحبه‌اي با روابط عمومي معاونت بهداشتی، به تشريح اهداف و چگونگي اجراي کمپين ملي کنترل فشارخون بالا پرداخت.

 

به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشت، با توجه به آغاز کمپين ملي کنترل فشارخون بالا، دکتر نوده در مصاحبه‌اي با روابط عمومي معاونت بهداشتی، به تشريح اهداف و چگونگي اجراي کمپين ملي کنترل فشارخون بالا پرداخت.

کنترل فشارخون بالا چه اهميتي دارد و چرا اين موضوع به‌عنوان اولويت سلامت در سال جاري در نظر گرفته‌شده است؟

با توجه به آمارها از هر پنج نفر در جهان يک نفر به فشارخون بالا مبتلاست؛ يعني در حال حاضر حدود يک ميليارد نفر در جهان با اين بيماري و عوارض آن دست‌وپنجه نرم مي‌کنند و طبق اطلاعات، در سال 2017 تعداد 10 میلیون  نفر به علت عوارض فشارخون بالا جان خود را از دست داده اند.

در کشور ما نيز براساس مطالعات انجام‌شده، پیش بینی میشودحدود 16ميليون نفر به پرفشاري خون مبتلا هستند اما فقط نيمي از آنان از بيماري خود اطلاع دارند و در بين بيماران، فقط نيمي از آن‌ها براي کنترل مؤثر بيماري خود، دارو مصرف مي‌کنند. همچنين در سال 2017 ميلادي در کشور ما حدود 97 هزار نفر براثر بيماري‌هاي مرتبط با فشارخون بالا جان خود را ازدست‌داده‌اند؛ بنابراين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، امسال شناسايي و کنترل فشارخون بالا را به‌عنوان يکي از اولويت‌هاي خود مطرح کرد و باهدف افزايش شناسايي و کنترل بيماري فشارخون بالاو افزایش آگاهی عموم مردم، اقدام به برگزاري «بسيج ملي کنترل فشارخون بالا» نموده است. اين کمپين با مشارکت و تعامل  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و کليه سازمان‌هاي همکار و داوطلبين عرصه سلامت، از 27 ارديبهشت 1398 مصادف با روز جهاني فشارخون در دو مرحله به اجرا درخواهد آمد.

اهداف بسيج ملي کنترل فشارخون بالا در سال 98 چيست؟

اهداف کلي کمپين يکي «افزايش نسبت شناسايي و شروع مراقبت و درمان در بيماران مبتلا به فشارخون بالا در کشور» و ديگري «افزايش آگاهي جامعه نسبت به عوامل خطر، پيامدها و اهميت تشخيص زودرس و کنترل فشارخون بالا» است؛

اين طرح به ارزيابي، شناسايي و مراقبت و درمان بيماران مبتلا به فشارخون بالا و گردآوري، پردازش و تحليل داده‌هاي به‌دست‌آمده از اين بيماري به‌عنوان مهم‌ترين عامل خطر بيماري قلبي عروقي مي‌پردازد و سپس نتايج آن در مهرماه سال جاري مصادف با روز جهاني قلب ارائه خواهد شد. نهايتاً اين برنامه با همان اهداف و تقويت بيشتر برنامه‌هاي جاري، در قالب برنامه يکپارچه و ادغام يافته مجموعه مداخلات اساسي پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي غيرواگير در نظام مراقبت‌هاي اوليه بهداشتي ایراپن ادامه خواهد يافت.

زمان و نحوه اجراي بسيج به چه صورت است؟

اين کمپين طبق برنامه اعلامی از طرف وزارت در دو مرحله اجرا خواهد شد:

مرحله اول از 27 ارديبهشت 1398 آغازشده و تا 15 تير ادامه خواهد داشت و فعاليت‌ها در اين مرحله شامل آموزش و اطلاع‌رساني است.

مرحله دوم که مرحله غربالگري است از 17 خردادماه آغازشده و تا 15 تيرماه ادامه دارد.

البته طرح ارزيابي و شناسايي، پيگيري و مراقبت بيماران مبتلابه فشارخون بالا در تمامی شبکه‌هاي بهداشت و درمان در قالب برنامه خطرسنجي قلبي عروقي (برنامه ايراپن) ادامه خواهد داشت.

انتظارات از جمعيت تحت پوشش دانشگاه چيست؟

انتظار مي‌رود کليه افراد 30 سال و بالاتر ايراني و غير ايراني ساکن در کشور، بيماران کليوي وزنان باردار در همه گروه‌هاي سني و کليه افرادي که قبل از بيست و نهم اسفند 1369 به دنيا آمده‌اند براي ارزيابي وضعيت فشارخون خود، در روستاها به خانه بهداشت و در مناطق شهري به نزديک‌ترين پايگاه‌ سلامت يا مركز خدمات جامع سلامت شهري مراجعه نمايند. شهروندان همچنين مي‌توانند به ايستگاه‌هاي موقت سنجش فشارخون که در مدت اجراي کمپين در نقاط پر تردد شهر فعال خواهد شد مراجعه نمایند همچنين امکان ثبت فشارخون به‌صورت خود اظهاري در درگاه اینترنتی به آدرس salamat.gov.ir  که به اين منظور در نظر گرفته‌شده مراجعه و فشار خون خود را ثبت نمایند.

این درگاه با در اختيار قرار دادن راهنماي نحوه سنجش و ثبت دقيق ميزان فشارخون در صفحه اول وب‌سايت اين امکان را فراهم مي‌کند تا افراد نتايج اندازه‌گيري فشارخون، توسط خود و يا اطرافيان را که با دستگاه‌هاي سنجش فشارخون خانگي اندازه گرفته اندرا در سامانه فشارخون ثبت نمايند و  بر اساس نتيجه ثبت‌شده، توصيه و راهنمايي‌هاي لازم از طريق سامانه به فرد ارائه مي‌شود.

علاوه بر از ارزيابي و ثبت فشارخون چه اقدامات ديگري در اين طرح انجام خواهد شد؟

در اين کمپين، ضمن اطلاع‌رساني به مردم در مورد فشارخون، عوارض و اهميت کنترل آن، توصيه‌ها و راهنمايي‌هايي به افراد سالم در جهت رعايت سبک زندگي سالم و پيشگيري از فشارخون بالا و به افراد مبتلا در جهت کنترل فشارخون ارائه مي‌شود. همچنين در صورت لزوم، فرد براي تشخيص قطعي، درمان و مراقبت به پزشک ارجاع خواهد شد.

 

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ٢٩ ارديبهشت ١٣٩٨    / شماره خبر:  ١٠٢٠١  / تعداد بازدید:  1028

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: