معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت: برنامه «مكمل یاری» با توزیع مکمل ویتامین D در بین 33 هزار دانش آموز مقطع متوسطه این شهرستان اجرا شد.
به گزارش وبدا/ دکتر فاطمه نوده با بیان اینکه نوجوانان به عنوان یکی از مهم ترین ردههای سنی جامعه، نیازمند توجه بیشتری میباشند، در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار کرد: مکمل ویتامین D در بین 33 هزارو900 دانش آموز مقطع متوسطه طی یک سال اخیر،درکلیه مدارس سبزوار و شهرستان های تحت پوشش توزیع شد.
وی با اشاره به اهمیت مصرف ویتامین D و نقش آن در پیشگیری از بیماری ها، افزود:در این برنامه هر دانش آموز در طول ۹ ماه دوران تحصیل و هر ماه یک مکمل ویتامین D دریافت میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه در سنین بلوغ دختران، نیاز به ریزمغذی آهن افزایش می یابد،اضافه کرد: در همین راستا وبه منظور پیشگیری از کم خونی و رفع نیاز، برنامه آهن یاری جهت کلیه دختران مقطع متوسطه اجرا و برای هر دانش آموز ۱۶ قرص آهن در مدارس توزیع و دانش آموزان هفته ای یک قرص آهن در مدرسه مصرف می کنند.
وی با اشاره به اهمیت توزیع قرص آهن در میان دانش آموزان، بیان کرد: از عوارض و پیامدهای کم خونی فقر آهن میتوان به کاهش قدرت یادگیری، خستگی زودرس، ضعف و سرگیجه، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماریها اشاره کرد که با اجرای این طرح میتوان از بروز این عوارض پیشگیری کرد.
دکتر نوده با بیان اینکه شيوع كم خوني و فقر آهن طی سال های اخیر در نوجوانان ماهش چشمگیری داشته است، بیان داشت: بر اساس آمار ها درصد شيوع كم خوني فقر آهن در نوجوانان از 12 درصد به 8 درصد كاهش يافته است كه از جمله عوامل موثر در آن مكمل ياري با آهن به همراه اصلاح الگوي تغذيه و غني سازي است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیان اینکه اجرای این طرحها به صورت کاملا رایگان میباشد،تصریح کرد:وزرات بهداشت با همکاری آموزش و پرورش طرحهایی همچون وارنیش تراپی، تربیت سفیران سلامت، پدیکولوزیس نیز در مدارس اجرا میکند و کارشناسان و بهورزان نیز به صورت ماهانه با حضور در بین دانش آموزان آموزشهای لازم را در زمینههای مختلف ارائه میدهند.