کارگاه پیشگیری از مرگ جوانان به واسطه سوانح و حوادث ترافیکی با حضور گروههای مختلف هدف در محل دانشکده پرستاری جوین برگزار گردید
دکتر کوشکی ریاست شبکه بهداشت ودرمان جوین درابتدای کارگاه ضمن عرض خیرمقدم وبیان مقدمه کارگاه گفت: سوانح و حوادث بالاخص سوانح جادهای به عنوان یکی از عوامل مهم و تهدیدکننده زندگی انسانها در آمده است, شناسایی و کنترل عوامل خطر موثر در بروز حوادث می تواند به میزان بسیار زیادی از بار مرگ و میر در کشور بکاهد که بخش مهم پیشگیری از سوانح و حوادث با خود مراقبتی قابل دستیابی است که نقش مردم در این زمینه مهم است.
وی افزود: رفتار خشونت آمیزدر حین رانندگی در سالهای اخیر بصورت چشمگیری تقلیل یافته، اما همچنان هر از چند گاهی شاهد «رفتارهای انفجاری» و «واکنش های تکانشی» برخی رانندگان، در معابر برون شهری و درون شهری، هستیم.
وی با بیان اینکه سنین جوانی دوران شکلگیری بسیاری از عادات و رفتارهای اجتماعی است، گفت: مدیریت سلامت جوانان و پاسخگویی شایسته به نیازهای خاص این گروه سنی میتواند در آینده بیشترین ارزش اقتصادی و اجتماعی را برای جامعه به همراه داشته باشد؛ در واقع با سرمایهگذاری برای ارتقاء سلامت جوانان میتوان از بسیاری هزینههای سلامت که به دنبال از دست رفتن سالهای مفید زندگی به دلیل مرگ یا ناتوانی حاصل میشود، جلوگیری کرد و سلامت نسلهای آتی را نیز تضمین نمود.
در ادامه این کارگاه آقای متین فر مسوول برنامه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس شبکه بهداشت جوین، اپیدمیولوژی حوادث در ایران و جهان را تشریح نمود.
وی افزود: همه این آمارهای ناشی از تصادف ها نشان دهنده راه دشواری است که برای پیشگیری از حوادث ناشی از حمل و نقل در پیش داریم و به سه طریق میتوان از بروز حادثه جلوگیری کرد: تفکر و تعقل- بهترین راه، تقلید - آسانترین راه و تجربه- تلخترین راه که یقینا تفکر و تعقل بهترین راه است.