چاپ ارسال به دوست
عشقولانه ها
روابط دختر و پسر- قسمت دوم
آیا محدود کردن ارتباط دختر و پسر در خانواده ها موجب عدم شناخت قبل از ازدواج و سرانجام جدایی نمی شود؟
بدون شک افرادی که در صدد ازدواج و تشکیل زندگی مشترک هستند،باید از یکدیگر شناخت مطابق با واقع داشتن باشند و زندگی را بر آن اساس بنا کنند.در غیر این صورت ،زندگی بر اساس توهمات بنا شود فرو می ریزد.
طبق آموزه های اسلامی ،دختر و پسر اگر تصمیم جدی بر ازدواج دارند،می توانند قبل از از عقد و در چند جلسه گفت و گو نسبت به وضعیت یکدیگر و خصوصیات اخلاقی و انتظارات از هم ،شناخت پیدا کنند.
البته مهم چگونگی این آگاهی و میزان دقت در ان است.به گواهی آمار،درصد قابل توجهی از طلاقها و مشاجرات ناشى از شناختها و اطلاعات غلط و يا سطحى و گذرا است و به علتهای خیلی مهمتر مثل عدم شناخت و یا داشتن مهارتهای زندگی مثل مهارتهای گفتاری ،رفتاری و ارتباطی ، معیشتی و زناشویی و غیره .
اين واقعيت تلخ نشانگر آن است- به رغم قبول ضرورت شناختِ از يكديگر- در مسير تحصيل اين آگاهى، دچار خطا شدهاند؛ از اين رو همانگونه كه شناخت دو طرف از يكديگر بايسته است، رعايت راه و رسم رسيدن به اين شناخت و شرايط دسترسى به آن نيز ضرورت دارد و زير پا گذاشتن آنها، به اين چنين پيامدهاى تلخى، ختم خواهد شد.
حال بايد روشن شود قواعد، شرايط و راه صحيح تحصيل اين نوع شناخت و آگاهى چيست؟ ابتدا ويژگىهاى همسر ايدهآل را مدنظر قرار دهيد و به منظور كسب اطلاع از برخوردار بودن فرد مورد نظر از ويژگىهاى مثبت و بيگانه بودن وى با ويژگىها و اوصاف منفى، اقدام به برنامه ريزى جهت كسب آگاهى نموده و به تحقيق و پرسش و ... دست مىزنيد.
چون هر ويژگى از طريقى خاص به دست مىآيد:
عدم سوء سابقه با مراجعه به مركزى خاص يا عدم ابتلا به بيمارىهاى ژنتيكى و وراثتى، ازمراجعه به مركز مشاوره ژنتيكى؛ سازگارى گروه خونى و HR خون از راه آزمايش خون، حسن اخلاق، اصالت خانوادگى و پايبندى به اعتقادات دينى و ... از طريق شناخت خانواده
و گفت و گو به دست مىآيد. پس تنها و تنهاارتباط دختر و پسر راهگشا نيست وتقریبا در تمام موارد گمراه و یا منحرف کننده و یا یأس،دلهره،مخفی کاری،ترس و افت تحصیلی و شخصیتی و ...
از جانب ديگر چون هدف تحصيل «شناخت و آگاهى» است، رعايت اصول زير لازم و ضرورى است:
1. در اين ارتباط، جز پيامشناختى، پيام ديگرى مبادله نشود، از اين رو خوش و بش كردن و گل گفتن و گل شنيدن به اين ارتباط ضرر مىرساند و آن را از هدف خود دور مىسازد. حضور شخص ثالث از خانواده جهت پیشگیری از انحراف ارتباط ،پیشنهاد میشود.
2. راه شناخت تنها ارتباط مستقيم با فرد مورد نظر نيست؛ بلكه تحقيق، پرس و جو و مراجعه به سابقه زندگى و ... از راههاى ديگر شناخت است.
حتى به بعضى از شرايط همسر ايدهآل، نمىتوان از طريق ارتباط مستقيم و گفت و گو پى برده و چه بسا بهره گرفتن از آگاهى فرد مورد اعتماد و آگاه و مصلحت انديش كارگشاتر است؛ تا گفت و گوهاى طولانى و دو نفره آميخته به عشقورزى و محبت.
3. در صورت ضرورت ارتباط مستقيم ديدارى، بايد موضوع جلسه و سؤالاتى كه در پى پاسخ آن هستيد، از قبل مشخص باشد و حتى به صورت جزئى، معيّن و روشن بيان گردد و از سخنان بىثمر و كلى جداً پرهيز شود.
4. مدت زمان جلسه ارتباط ديدارى، نبايد زياد طولانى باشد.
5. چون هدف كسب آگاهى از يكديگر است؛ لذا حضور فرد ثالث- كه نقاط پنهان و مبهم گفت و گو را به طرفين گوشزد كند- ضرورى است (حتى اگر از نظر شناختى، به حضور فرد ثالث نياز نباشد)؛ فضاى خلوت دو نامحرم، جايگاه نفوذ شيطان است. پنهان از نظاره ديگران به ارتباط ديدارى اقدام نكنيد كه اگر فضا به شهوت و عشق آلوده گردد، چشم عقل كور مىشود و ديگر نمىتوان به آگاهى درست و دقيق دست يافت.
موفق باشید.
...........................................
با توجه به متن بالا آیا؟👇
۱.نظر شما ؛درباره اینکه دختر و پسر قبل از درجریان گذاشتن والدین خودشون برای شناخت نسبی از هم، با هم ارتباط داشته باشند،چیه؟آیا مفیده؟
۲.بعضی ها می گویند که دختر و پسر تو ارتباط شون با هم اطلاعات نادرست به هم میدهند.به نظر شما درسته؟
تاریخ درج خبر: دوشنبه ٨ مهر ١٣٩٨ / شماره خبر: ١٠٨٠٢ / تعداد بازدید: 648