جمعه ٠٢ آذر ١٤٠٣



 چاپ    ارسال به دوست

 

 

عشقولانه ها

روابط دختر و پسر- قسمت چهارم

با پسرى دوست هستم كه به دليل نداشتن شرايط مناسب پسر براى ازدواج، نمى‏توانيم با هم ازدواج كنيم و حدود چندماه است كه تلفنى با هم ارتباط داريم و شديدا نياز جنسى داريم، بايد چه كار كنيم؟

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA

با پسرى دوست هستم كه به دليل نداشتن شرايط مناسب پسر براى ازدواج، نمى‏توانيم با هم ازدواج كنيم و حدود چندماه است كه تلفنى با هم ارتباط داريم و شديدا نياز جنسى داريم، بايد چه كار كنيم؟

شرمنده‏ام از اين سوال و متشكر مى‏شوم اگر جوابم را واضح بدهيد. در ضمن مى‏دانم كه فرم‏هاى صيغه موقت هم هست، ولى من نمى‏خواهم از اين فرم‏ها استفاده كنم و از آبروريزى و يا خبردار شدن خانواده و اطرافيان مى‏ترسم. خواهش مى‏كنم مرا راهنمايى كنيد.

محرميت با دختر نيز بنابر نظر اكثر مراجع تقليد، بدون اجازه پدر جايز نيست. علت ضرورت اجازه پدر، اهميت و ارجمندى آينده زندگى دختر است؛ زيرا به تجربه ثابت شده است كه بيشتر پسران لذت خود را مى‏برند و هنگامى كه به طور جدى مسئله ازدواج مطرح مى‏شود، تمام وعده‏هاى قبلى را فراموش مى‏كنند!!

بنابراين در اين گونه روابط- به ويژه دختران- بسيار بايد احتياط كنند كه زندگى آينده آنان، به خطر نيفتد. موارد متعددى پيش آمده كه چنين دخترانى بعد كه ... گرفتار افسردگى شده و حتى خودكشى كرده‏اند.

جهت توضيح بيشتر در اين باره، بيان نكات زير مفيد و ضرورى است:

نيازهاى عاطفى و غرايز ديگر در ايام جوانى، آدمى را به سوى «دوست داشتن و عشق ورزيدن» سوق مى‏دهد. البته اين يك امر طبيعى و غريزى است و كمتر مى‏توان راهى براى گريز از آن پيدا كرد.

آنچه در اين مقوله اهميت دارد، كنترل عقلايى بر احساسات و پرهيز از مخاطراتى است كه ممكن است فرد را به گرفتارى‏هاى مختلف روحى و جسمى دچار سازد.

قرآن‏ به مردان سفارش مى‏كند: با دخترانى كه روابط دوستى مخفيانه‏اى با ديگران داشته‏اند، ازدواج نكنند ... «فَانْكِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَ آتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَناتٍ غَيْرَ مُسافِحاتٍ وَ لا مُتَّخِذاتِ أَخْدانٍ»[1]؛ «آنان را با اجازه خانواده‏هايشان به همسرى خود در آوريد و مهرشان را به طور پسنديده به آنان بدهيد؛ [به شرط آنكه‏] پاكدامن باشند و زناكار و دوست گيران پنهانى نباشند».

در آيه ديگر، مردان را به پاكدامنى سفارش كرده و از روابط پنهانى بازداشته است: «... وَ لا مُتَّخِذِي أَخْدانٍ ...»

اينكه‏ قرآن‏ يكى از شرايط ازدواج را همين قرار داده است، شايد بدين جهت باشد كه هر كدام كه قبل از ازدواج داراى چنين تجربياتى بوده و با فرد يا افراد ديگرى رابطه دوستى داشته است؛ مطمئنا پس از ازدواج و در روابط عاطفى و نزديك خود با همسرش، آن تجربيات را به ياد خواهد آورد. در اين صورت ويژگى‏هاى رفتارى، اخلاقى و شخصيتى دوست قبل از ازدواج به خاطرش آمده و به مقايسه بين همسر فعلى و دوست قبلى‏اش مى‏پردازد. حتّى ممكن است در بعضى موارد، به احساس شكست در اين ازدواج يا برتر بودن تجربه قبلى، نتيجه‏گيرى كند و اين بزرگ‏ترين لطمه‏اى است كه در همان اوايل ازدواج به خود وارد مى‏كند!! در حالى كه ازدواج بايد به آرامش بينجامد و اصلًا فلسفه ازدواج هم همين رسيدن به آرامش است كه‏ قرآن‏ نيز به آن اشاره مى‏كند؛ ولى وقتى چنين امورى پيش مى‏آيد، چگونه ازدواج مى‏تواند آرامش بخش‏باشد و زن و شوهر (زوجين) به تكميل و رشد همديگر بپردازند؟! اين آغاز «اضطراب» است؛ اضطرابى كه در تمام وجود و هستى آنها لانه مى‏كند و به جاى زندگى مشترك لذت بخش، تجربه احساسى و موقت گذشته را زنده مى‏كند. نتيجه اين هم افسوس و ناراحتى چيز ديگرى نيست.

علاوه بر اين چنين دختران و پسرانى كه به صورت نامشروع و غيرقانونى با يكديگر ارتباط برقرار مى‏كنند، بسيارى از انرژى‏هاى عاطفى خود را- كه خداوند به عنوان سرمايه‏اى بزرگ در وجود آنها به وديعه نهاده تا صرف همسر حقيقى خود و نيز تربيت فرزندان خود كنند- در اين دوران دوست بازى، از دست مى‏دهند و در فرداى زندگى خود، احساس گناه مى‏كنند.

بنابراين چه خوب است در اولين فرصت و با وجود امكانات و شرايط كافى و خواستگار مناسب و شايسته، اقدام به ازدواج كنيد. بدانيد كه ازدواج هم پاسخى به نياز تكوينى موجود در انسان است و هم مايه رشد، كمال، تكميل و آرامش يافتن او است.

اما مشكلى كه ممكن است در بين باشد، مشکلات اقتصادی طرفین و چگونگى يافتن همسر مناسب و شايسته است؟

درباره مشکلات اقتصادی باید گفت که راهکارها و مهارتها و مطالب بسیار پراهمیتی وجود دارد که در این نوشته نمیگنجد لذا این مطلب را در سوالات و فایلهای بعدی دنبال کنید.

اما نسبت به مشکلات دیگر در رسیدن طرفین به هم باید گفت:اگر خواستگار يا خواستگارانى داريد، به يكى از آنها- كه از شايستگى كافى برخوردار است- پاسخ مثبت دهيد. در غير اين صورت موضوع را با مراكز مشاوره ازدواج در دانشگاه يا در شهرستان محل سكونتتان، در ميان بگذاريد. آنان با حفظ و رعايت شأن دختر بودن، مقدمات معرفى و مراسم خواستگارى و غيره را فراهم مى‏نمايند.

در هر صورت تا قبل از ازدواج، شايسته است اين غريزه را به طور موقّت كنترل كرده و عفت و پاكى و پاكدامنى خود را همچون گذشته حفظ و حراست كنيد.

جهت كنترل اين غريزه، توجه شما را به راه كارهاى ذيل جلب مى‏كنيم:

1. پرهيز از فكر و ترسيم صحنه‏هاى محرك در ذهن و خيال؛

عيسى به اصحاب خود گفت: ... موسى به شما دستور داد كه زنا نكنيد و من به شما دستور مى‏دهم كه فكر زنا هم در سر نپرورانيد تا چه رسد به اينكه زنا كنيد؛ زيرا كسى كه خيال زنا كند، مانند كسى است كه در خانه‏اى نقش و نگار شده، دود و آتش به پا كند. چنين كارى گرچه خانه را نمى‏سوزاند؛ ولى زينت و صفاى آن را مكدر كرده و فاسد مى‏كند»

2. دورى از نگاه‏هاى نابجا و مناظر تحريك‏آميز؛

به مردان مومن بگو: ديده‏هايشان- را از نامحرمان- فرونشانند و نهانگاه‏هاى خود را- از وقوع در حرام- نگه دارند

به زنان مؤمن بگو چشم‏هايشان را فرو گيرند و نهانگاه‏هاى خويش را محافظت كنند».

جالب اين است كه در هر دو مورد، خداوند متعال نخست به مراقبت از نگاه محرّك و عفت چشم و آن گاه به حفاظت از عورت، فرمان داده است.

گوش از آنچه شنيده و قلب از آنچه بدان دل بسته و چشم از آنچه ديده است، مسؤول بوده و بازخواست خواهند شد»

4. اجتناب شديد از نشست‏هاى غفلت انگیز و معاشرت با دوستان ناباب و گوش سپردن به سخنان تحريك‏آميز؛

5. اعتدال در خوردن؛

بى‏ترديد پرخورى و بى‏نظمى در خوردن، در ذخيره‏سازى و انباشتن مواد تحريك‏زا مؤثر است.

6. اشتغال، ورزش و سرگرمى‏هاى مفيد؛

با وجود فراغت، هم مواد غذايى در تقويت غريزه به مصرف مى‏رسد و هم‏فكر و خيال مصروف چاره‏سازى براى پر كردن اوقات فراغت مى‏شود و لذا در روايات بر اشتغال و كار و پرهيز از فراغت، تأكيد بسيار شده است.

7. تلاوت قرآن؛

بى‏شك انس با قرآن، تلاوت و تدبّر و در مضامين آن، خود شفاى هر دردى است كه به سرعت كار هر پريشانى را رو به سامان مى‏برد و زخم‏هاى پنهان را التيام مى‏دهد. همت‏ها را تا آسمان‏ها بالا مى‏برد و بشر را از فرو رفتن در عالم حيوانات نجات مى‏بخشد.

خلاصه اينكه: راه حل دين در خصوص نوع مقابله و مواجهه با غريزه جنسى، نخست ازدواج و نكاح مشروع است و در صورت عدم امكان، كنترل مثبت است؛ ولى هيچ‏گاه نبايد به بى‏بند و بارى، افسارگسيختگى و آلودگى به گناه رضايت داد! بنابراين اگر در تماس‏هاى تلفنى و ديگر روابط اجتماعى، فرد مورد نظر شرايط مناسب براى ازدواج را دارد؛ از او بخواهيد رسماً از شما خواستگارى كند و جهت فراهم شدن ديگر شرايط، خداوند به شما كمك خواهد كرد؛ زيرا او مى‏فرمايد: «كسى كه تقوا پيشه كند، راه نجات او را فراهم مى‏كنم»، از مشكلات ازدواج نهراسيد؛ زيرا مشكلات نيز بخشى از زندگى است و بايد براى رويارويى با آنها آماده شد:

 

 

 

 

براى اينكه مشكلات اقتصادى به يكباره هجوم نياورد، بهترين راه اين است كه جوان، فرد مناسب و سازگار با شرايط خود را انتخاب و عقد كند؛ ليكن مراسم عروسى را تا دو سه سال به تأخير اندازد. اين برنامه چند فايده دارد:

1. شخص مى‏تواند در حد نسبتاً محدودى به تأمين غريزه جنسى خود بپردازد.

2. از مزاياى شيرين دوران نامزدى- كه دلپذيرترين دوران زندگى است- بهره‏مند شود.

3. در برخورد با مشكلات، به تدريج پختگى و توانايى لازم براى حل آنها را پيدا كند.

4. در كنار تحصيل، كم‏كم بر مشكلات اقتصادى غلبه پيدا كرده و براى تشكيل خانواده آماده شود.

انسان- تا پيش از حل مشكل تأمين جنسى- نبايد خود را دست كم گيرد و در برابر خواهش‏هاى نفس احساس ناتوانى كند! غريزه جنسى- آن هم در دوران جوانى- بسيار نيرومند و شكننده است، اما قدرت اراده و ايمان جوان برتر از آن است كه خود را تسليم غريزه جنسى كند. البته مقابله با غريزه جنسى، امرى دشوار، ولى شدنى است. در صورتى كه در شرايط بحران قرار گرفتيد و امكان ازدواج دائم نبود، به ازدواج موقّت تن در دهيد كه رابطه مشروع باشد و از عذاب وجدان روابط نامشروع در امان باشيد و پيامدهاى ناهنجار اين‏گونه روابط به حداقل برسد.

 

...............................................

 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

و سوالات این هفته
۱:در ارتباط با جنس مقابل چه کنم که رابطه ام به انحراف یا وابستگی کشیده نشه که خدایی نکرده چشم بسته در مقابل یک کار انجام شده قرار نگیرم. ویا تن به یک ازدواج و یا خواسته های طرف مقابل ندهم؟
۲:نیاز جنسی به عنوان یک نیاز طبیعی انسان چرا باید آزاد باشه یا نه؟



[1]( 1). نساء( 4)، آيه 25.

 

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ٢٨ مهر ١٣٩٨    / شماره خبر:  ١٠٩٠٨  / تعداد بازدید:  309

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: