در این مراسم که با حضور رئیس دانشگاه، معاونین، اعضا هیات علمی، دانشجویان، پژوهش گران و فناوران برگزار شد،
دکتر علیرضا مسلم رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان سبزوار ضمن خوش آمدگویی و تبریک هفته پژوهش در این خصوص به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر حسین وطن پور مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اظهار داشت: تحریمها فرصتی است که سبب افزایش اعتماد به نفس پزشکان و تقویت شرکتهای دانش بنیان شده است.
وی در ادامه افزود: اکنون اولویت فناوری سلامت، تولید محصولات مورد نیاز کشور شامل دارو، هوش مصنوعی، سلامت دیجیتال، رباتها و ملزومات توانبخشی است که برخی هستههای فناور در این زمینه فعالیت دارند.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اضافه کرد: در این راستا تولید محصولات وارداتی در دستور کار قرار گرفته و نیازهای کشور رصد و طی فراخوانی به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده و فناوران و محققانی که تحقیقات خود را در جهت تامین این نیازها جهت دهند مورد حمایت قرار میگیرند.
دکتر حسین وطن پور گفت: پس از دو دهه فعالیت حوزه دانش بنیان و هستههای فناور در دانشگاههای علوم پزشکی با نگاه ثروت آفرینی هم اینک ۶۷۰ شرکت و هسته فناور در مراکز رشد دانشگاهها مستقر هستند و مورد حمایت صندوق پژوهش و فناوری قرار دارند.
وی اشاره به این که ۴۵۰ شرکت و هسته فناور محصولات خود را به بازار عرضه کردهاند گفت: حدود ۲ هزار و 7۰۰ محصول دانش بنیان در بازارهای مختلف به فروش میرسد.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: ۵۲ شرکت نیز محصولات خود را صادر میکنند که در سال ۹۶ حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال از این شرکتها خرید شده بود.
در ادامه دکتر فرشته قراط معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با خبر اینکه پژوهشگران این دانشگاه طی دو سال گذشته ۱۱۰ مقاله به صورت همکاری مشترک با پژوهشگران بین المللی منتشر کردند گفت: ارائه این مقالات از سوی اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با همکاری مشترک با پژوهشگران بین المللی از جمله پژوهشگرانی از انگلستان، هلند، کانادا، برزیل و استرالیا صورت گرفته است.
وی با اشاره به دستاوردهای معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در سال جاری افزود: این دانشگاه در رده بندی پژوهشی پنج رتبه ارتقا یافته و همچنین در منطقه ۹ کشوری رتبه دوم را کسب کرده است.
دکتر قراط اضافه کرد: کسب مجوز راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات در منطقه ۹ کشور بعد از مشهد و ۱۵ مورد اختراع در حوزه فناوری و تحقیقات برخی از اقدامات حوزه فناوری این دانشگاه طی امسال بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بیان داشت: ورود این دانشگاه به رتبه بندی جهانی سایماگو، کسب مجوز مرکز نوآوری با اختصاص اعتبار معاونت علمی و کسب مجوز مرکز تحقیقات غیر واگیر از شورای گسترش وزارت بهداشت از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در حوزه پژوهشی بوده است.
ا