روابط عمومی معاونت بهداشتی/ بيماري سالك یک بیماری پوستی است که با يك جوش كوچك شروع مي شود، سالک بوسیله گزش پشه خاکی به انسان منتقل شده و ايجاد زخم پوستی مي كند و ممكن است تا بيش از يك سال طول بكشد ولي محل آن بعد از بهبودي تا پايان عمر باقي مي ماند و موجب اذيت و آزار فرد مي شود.
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در 5 شهرستان تحت پوشش این دانشگاه (جوین ،جغتای،خوشاب ،داورزن و سبزوار) با اقدامات موثر توانسته باعث کاهش و سیر نزولی این بیماری شود.
دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: براساس آمارهای موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 19 استان کشورمان و بیش از 135 شهرستان درگیر بیماری سالک هستند که آخرین آمارها از ابتلای سالیانه 28 هزار نفر به این بیماری گواهی دارد.
دکتر نوده افزود: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار یکی از نقاط در گیر بیماری سالک جلدی نوع روستایی می باشد که در تمام شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه (جوین ،جغتای،خوشاب ،داورزن و سبزوار) وجود دارد و میزان بروز چند سال اخیر نشان دهنده سیر نزولی این بیماری در حوزه دانشگاه می باشد .
معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه گفت : کنترل و پیشگیری از این بیماری، اعزم همگانی و مشارکت کلیه ادارات و ارگانها ی شهرستان را می طلبد.
دکتر نوده افزود: با پیگیری ها و مساعدت ریاست دانشگاه در سال 1399 حدود 200 میلیون ریال اعتبار جهت کنترل بیماری سالک اختصاص داده شده است.
دکتر نوده در پایان از اهم اقدامات چشمگیر همکاران معاونت بهداشتی و شبکه های بهداشتی و درمانی انجام مرحله اول عملیات و آغاز مرحله دوم عملیات جونده کشی (مبارزه با موش های صحرایی ) با استفاده از طعمه آغشته به سم و مه پاشی ابقایی (مبارزه با پشه خاکی ) اماکن مسکونی با دستگاه ترموفاگ درکانون های آلوده تمامی شهرستان های تحت پوشش و برگزاری آموزش و تشکیل جلسات جهت حساس سازی احاد مردم و مسئولین ادارات، اشاره کرد.
شایان ذکر است با توجه به ماهیت بیماری سالک توصیه میشود با نصب توری در جلوی درب ورودی و پنجره ها، استفاده از پشه بند، استفاده از حشره کشهای خانگی و پماد دور کننده حشره ها، حفاظت فردی در برابر گزش انواع پشه و حشره انجام شود.