چاپ    ارسال به دوست

 

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:

مخالفت وزارت بهداشت با هرگونه تجمع / ممنوعیت برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم

معاون بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری جلسات تصمیم گیری درخصوص اعیاد قربان، غدیر و ایام محرم و صفر خبر داد و گفت: هیچ چیز در این باره قطعی نشده، اما قطعا مراسم امسال به صورت قبل نبوده و کاملا محدود خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری جلسات تصمیم گیری درخصوص اعیاد قربان، غدیر و ایام محرم و صفر خبر داد و گفت: هیچ چیز در این باره قطعی نشده، اما قطعا مراسم امسال به صورت قبل نبوده و کاملا محدود خواهد بود.

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی، در حاشیه جلسه کمیته علمی مشورتی کشوری کووید19 که با حضور وزیر بهداشت و به صورت مجازی برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین تصمیم گیری ها در مورد چگونگی برگزاری مراسم عرفه، اعیاد قربان و غدیر و محرم و صفر، گفت: درباره اینکه مراسم چگونه برگزار شود، هنوز هیچ تصمیمی قطعی نشده است. در این زمینه امروز و فردا با صاحبنظران جلسه داریم؛ تا علاوه بر احترام به شعائر دین و سنت ها، سلامتی مردم را هم کاملا مورد توجه قرار دهیم.
استفاده از ظرفیت های فضای مجازی در برگزاری مراسم ها
وی افزود: در مورد مراسم روز عرفه، اعیاد قربان و غدیر و مراسم محرم و صفر پروتکل ها در حال آماده سازی است. چندین نظر وجود دارد. قطعا اگر مراسمی هم برگزار شود اصلا و به هیچ وجه به شکل قبل نخواهد بود و کاملا محدود خواهد بود. باید یاد بگیریم از فضاهای مجازی استفاده کنیم و خیلی از مراسم ها را در خانه خودمان انجام دهیم. صدا و سیما خیلی می تواند در این زمینه کمک کند و در نهایت بتوانیم مراسمی با کیفیت مناسب و توام با سلامتی برگزار شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: بعضی ها از باشکوه برگزار کردن صحبت می کنند، باشکوه برگزار کردن فقط به این معنا نیست که جمعیت زیادی حضور داشته باشد، می تواند تعابیر و معانی دیگری هم داشته باشد. می تواند هر خانه یک حسینیه باشد و همه افراد می توانند در خانه باشند و آن مراسم را در خانه برگزار کنند.
ممنوعیت برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم
وی تاکید کرد: نظر قاطع وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم ممنوع باشد، به ویژه در محیط های سربسته که قاطعانه و محکم با آن مخالفت می کنیم.
دکتر رییسی درخصوص پیش بینی افزایش ۶۰ درصدی آمار ابتلا به کرونا با برگزاری کنکور و مراسم محرم، گفت: پیش بینی ها بر اساس یک مدل سازی ریاضی انجام می شود. هر پیش بینی مستلزم این است که ما یکسری اطلاعات پایه و اولیه داشته باشیم و بر اساس آن فرمول های ریاضی طراحی شود و بتوانند اعلام کنند. پیش بینی های زیادی وجود دارد و بسیاری از مسائل را همه می توانند پیش بینی کنند. مثلا در همین جمع، اگر کسی ماسک نداشته باشد و دو نفر هم مبتلا باشند، می توان پیش بینی کرد که ۶۰ درصد افراد مبتلا می شوند. این پیش بینی ها چارچوب خاصی دارد که بستگی دارد که اطلاعات اولیه و اعداد و ارقام که بر اساس آن محاسبه می کنند، چگونه باشد. حال ممکن است یک نفر پیش بینی ۱۰ درصدی و یک نفر ۷۰ درصدی ارائه دهند، اما باید مبنا و پایه هر مطالعه را مشاهده کنیم.
ممنوعیت توزیع غذا و شربت در موکب ها و تکایا
وی همچنین گفت: درباره مراسمات محرم چند فاکتور وجود دارد؛ اولا محیطی که در آن مراسم برگزار می شود، سربسته است یا در محیط باز است، دوم آیا محیطی که فضای بسته است، تهویه مناسب دارد یا خیر. جمعیتی که در آنجا حضور دارند، چقدر است، مدت زمان حضور چقدر است نیز مهم است. در فضای سربسته بیش از دو ساعت صلاح نیست که جمعیت حضور داشته باشند. اگر در یک فضایی که در حالت عادی ۱۰۰ درصد است، در این شرایط باید حداکثر تراکم ۲۵ درصد باشد و حتما باید تعداد افرادی که در این فضا قرار می گیرند، به جای ۱۰۰ نفر ۲۵ نفر باشند. در فضای باز هم مراسم‌ نباید تماشاچی داشته باشد. در عین حال، معمولا در این مراسم ها افراد مختلف از جاهای مختلف حرکت می کنند و در یکجا جمع می شوند. این هم مورد تایید ما نیست و ممنوع است و مردم نباید به هم بپیوندند و در یک جا جمع شوند.
دکتر رییسی درباره نذورات نیز براین نکته تاکید کرد که نذورات به صورت مواد خام و خشک باشد، ضمن آنکه موکب ها و تکایا نیز از توزیع مواد غذایی و شربت بپرهیزند که ممنوع است.
هرگونه تجمع می تواند خطرناک باشد
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما با پدیده ای به نام کووید۱۹ مواجهیم که با اینکه صدها پژوهش درباره این ویروس در حال انجام است، هنوز نه داروی قطعی دارد و نه واکسن در دسترس است و حتی ادعاهایی هم که درباره واکسن است، اگر بخواهیم روی آن حساب کنیم، حداقل یکسال طول می کشد تا در دسترس قرار گیرد. بنابراین، تنها راه، توجه به این موضوع است که این ویروس چگونه می تواند افراد را مبتلا کند. این ویروس عمدتا از طریق چشم، دهان و بینی وارد بدن می شود.
وی افزود: بر همین اساس، ما فعلا باید به این سمت برویم که ویروس وارد بدنمان نشود. افرادی که بیماری زمینه ای دارند و سالمندان در صورت ابتلا، عوارض ویروس را شدیدتر نشان می دهند. بنابراین، باید ببینیم که اگر می خواهیم‌ خودمان را ایمن نگه داریم، گرچه ممکن است خسته کننده باشد، اما باید یکسری موارد مانند دوری از تجمع ها، حضور حفاظت شده در جمع، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک را جدی بگیریم. اگر همه افراد ماسک داشته باشند و یک فرد مبتلا وارد شود، ماسک نداشته باشد، شانس انتقال سایر افراد بالای ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
دکتر رییسی همچنین تصریح کرد: هرگونه تجمع می تواند خطرناک باشد، تجمعی که تحرک بیشتری داشته باشد مانند، عزاداری یا عروسی قطعا شانس انتقال را بالاتر می برد. قبل از این هم مراسم های احیا یا حضور در مساجد را داشتیم که افراد با فاصله می نشستند، تحرک زیادی وجود نداشت و براین اساس ریسک خیلی بالا نمی رفت؛ هرچند که این هم ریسک داشت، اما در زمینه سایر مراسم ها واقعیت این است با توجه به تعلقاتی که به آیین های مذهبی داریم، برایمان محترم هستند. اما اگر شرایط رعایت نشود، دچار مشکل می شویم. یادمان باشد که پروتکل بهداشتی یک عصای جادویی نیست که به هر چه بزنیم، همه چیز درست شود، بلکه پروتکل را باید رعایت کرد. حتی اگر در یک جمع کوچک پروتکل رعایت نشود، دچار مشکل می شویم و بر عکس اگر در یک جمع بزرگ پروتکل رعایت شود، ریسک کاهش می یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی افراد میزان انتشار و انتقال ویروس را بسیار بالا می برند، ادامه داد: اینها، افرادی هستند که سطح ویروس در آنها بالاست، سرفه و عطسه های پشت سر هم دارند و سرعت انتقال بیماری در آن ها زیاد است که اگر این افراد در یک فضای بسته قرار داشته باشند، می توانند ویروس را منتقل کنند.
بازنگری پروتکل ها ظرف امروز و فردا
معاون بهداشت وزارت بهداشت درخصوص عید قربان عنوان کرد: درباره عید قربان هر ساله این تذکرات را می دادیم که اگر دامی بدون تایید دام پزشکی ذبح شود، شانس انتقال سایر بیماری ها مثل تب کریمه کنگو هم بالا می رود و مردم همیشه باید حواسشان باشد. هر اقدام و مراسم و تصمیمی باید یک پروتکل و پیوست بهداشتی داشته باشد. سبک زندگی ما باید با سال قبل متفاوت باشد. تاکید می کنم که پروتکل بهداشتی به تنهایی ضامن امنیت سلامت نیست، بلکه پروتکل باید دقیق رعایت شود که شانس ابتلا کاهش میابد، اما صفر هم‌ نمی شود. بر همین اساس، دستور العمل ها در حال بازنگری است که در این خصوص امروز و فردا نیز جلساتی خواهیم داشت.

 

تاریخ درج خبر: سه شنبه ٧ مرداد ١٣٩٩    / شماره خبر:  ١٢٠١١  / تعداد بازدید:  2043

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: