دسترسی سریع
جمعه ٠٩ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

10 تا 16 مردادماه، هفته جهانی شیر مادر

سیاره ای سالم با حمایت از تغذیه با شیر مادر

شیر مادر یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در نجات زندگی شیرخواران و بهبود سلامت ، توسعه اجتماعی و اقتصادی افراد و ملل است. حفاظت ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیرمادر همه از راهکارهای مهمی هستند که ما باید فراتر از عمل شیردهی به آن ها توجه کنیم.

روابط عمومی معاونت بهداشتی / شیر مادر یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در نجات زندگی شیرخواران و بهبود سلامت ، توسعه اجتماعی و اقتصادی افراد و ملل است. حفاظت ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیرمادر همه از راهکارهای مهمی هستند که ما باید فراتر از عمل شیردهی به آن ها توجه کنیم.

اثرات زیست محیطی در روش تغذیه با شیرمادر:صرفه جویی وکاهش اتلاف در مصرف انرژی و سایر منابع در تغذیه مستقم از پستان و شیردوشی با دست می باشد تغذیه طبیعی و ایمن از نظر محیط زیست بدون آلودگی و تولید زباله و عدم نیاز به بسته بندی است.

اثرات زیست محیطی در روش تغذیه با شیرمصنوعی :کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه ای (گرم شدن زمین و تغیرات آب وهوا)  نیاز به انرژی و آب ، بسته بندی و نیاز به150 میلیون قوطی شیرخشک برای تغذیه یک میلیون کودک تا دو سال اول زندگی.

از ابتدای بروز و شیوع بیماری کووید 19 در سطوح جهانی و ملی راهنماها و دستورعمل هایی در مورد تغذیه نوزاد و شیرخوار با شیرمادر در مادران شیرده با ابتلای قطعی و مشکوک  مبنی بر این که این ویروس تاکنون در شیر مادر مبتلای قطعی/  مشکوک به covid-19 مشاهده نشده است؛ بنابراین بعید است از طریق تغذیه مستقیم از پستان مادر یا از طریق شیر مادر مبتلای قطعی/  مشکوک به covid-19 منتقل شود.

دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در زمینه اقدامات انجام شده در دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار همگام با دستورالعمل های برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در سال 98 اقدام به فعال نمودن کلینیک های مشاوره شیردهی با هدف ترویج تغذیه با شیر مادر نموده است.

دکتر نوده در ادامه گفت: فعال نمودن 5 کلینیک در 5 شهرستان تحت پوشش دانشگاه در حوزه بهداشت و 4 کلینیک در حوزه درمان از اقدامات دانشگاه در برنامه شیر مادر می باشد.

وی از تربیت مربی مشاوره شیردهی  بصورت شرکت درآزمون تئوری کشوری و آزمون عملی با حضور مشاوره ارشد کشوری دانشگاه در بیمارستان دوستدار کودک شهیدان مبینی با حضور 6 نفر از پرسنل  بخش بهداشت و 4 نفر از پرسنل بخش درمان را بخش دیگری از خدمات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دانست و گفت: با توجه به فعالیت کلنیک های مشاوره در شیردهی  توزیع کالابرگ شیر مصنوعی برای کودکان شهری و توزیع شیر مصنوعی برای کودکان روستایی در سال 98 نسبت به سال 97 روند کاهشی داشته است.

دکتر نوده در این خصوص ادامه داد: تعداد کودکانی که از شیر مصنوعی تغذیه می کردند در سال 97، 20 درصد بوده اند که در سال 98 به 12.5 درصد رسیده  است که نسبت به سال قبل 40 درصد کاهش داشته است.

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ١٥ مرداد ١٣٩٩    / شماره خبر:  ١٢٠٣٣  / تعداد بازدید:  928

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: