چاپ    ارسال به دوست

 

 

انجام موفقیت آمیزعمل نادر جراحی کیست مغزی در سبزوار

عمل نادر جراحی کیست هیداتید مغزی بر روی کودک سه ساله در مرکز آموزشی درمانی امداد شهید بهشتی سبزوار با موفقیت انجام شد.

عمل نادر جراحی کیست هیداتید مغزی بر روی کودک سه ساله در مرکز آموزشی درمانی امداد شهید بهشتی سبزوار با موفقیت انجام شد.

به گزارش وبدا / دکتر مهدی صنعی متخصص جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی سبزوار درتشریح این عمل در گفتو با وبدا اظهار کرد:بیمار کودک سه ساله بدون بیماری زمینه ای با علائم تشنج و کاهش هوشیاری 20مرداد از بیمارستان ولیعصر(عج) جغتای به مرکز آموزشی درمانی امداد شهید بهشتی منتقل شد.

وی با اشاره به ناپایداری علائم حیاتی بیمار و انجام اقدامات لازم افزود: پس از بررسی وارزیابی دقیق بیمارضایعه ی کیستی بزرگ در لوب فرونتال سمت راست مغزهمراه با علائم فشاری وافزایش شدید فشارمغز مشاهده شد.

متخصص جراحی مغز و اعصاب ادامه داد: در بررسی بالینی دقیق تر، با توجه به درگیری عصب چشمی تایید کننده ی فشار بالای مغز وفوت قریب الوقوع بیمار،اقدامات اورژانسی شامل انتقال سریع به اتاق عمل وشروع جراحی در کمتر از 30 دقیقه انجام شد.

دکتر صنعی با اشاره به انجام عمل جراحی پیچیده سه ساعته میکروسکوپی بر روی بیمار، بیان داشت: طی این عمل یک کیست به قطر 5 سانتی متر با موفقیت خارج وبصورت کاملا سالم وبدون پارگی تخلیه شد.

وی اضافه کرد: بیمار چندروز بعد از جراحی با حال عمومی مطلوب و هوشیاری مناسب جهت مراقبت های لازم به بیمارستان حشمتیه منتقل و پس از بهبودی کامل ترخیص شد.

دکتر صنعی با بیان اینکه در بررسی های آسیب شناسی ماهیت کیست ،انگلی (هیداتید) تشخیص داده شد،گفت:این نوع کیست در نتیجه ی بیماری انگلی بوده واز راه دهان در نتیجه ی مصرف سبزیجات آلوده به فضولات حیوانی منتقل می شود.

متخصص جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با اشاره به اینکه وجود کیست در ریه وکبد شایع ودر مغز بسیار نادراست،تصریح کرد:  کیست حاوی چندین هزار تخم انگل می باشد که در صورت پارگی، انگل به داخل مغز راه یافته وبا ایجاد چندین کیست بیمار جان خود را از دست بدهد.

گفتنی است؛ کیست هیداتید یک بیماری انگلی مشترک انسان و حیوان است که علائم این بیماری بستگی به محل استقرار کیست (کبد، ریه، مغز، استخوان) ، بزرگی کیست و موقعیت کیست دارد.در حال حاضر جراحی کیست در انسان تنها راه اساسی معالجه بیماری است اما این بیماری به راحتی از طریق جلوگیری از کشتار دام به روش غیر بهداشتی، کنترل تعداد سگهای ولگرد، درمان مستمر سگهای گله، جلوگیری از ورود سگهای ولگرد به زمینهای کشاورزی و آموزش همگانی مردم به پیشگیری و کنترل این بیماری قابل پیشگیری است.


 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ١٠ شهريور ١٣٩٩    / شماره خبر:  ١٢١٠٦  / تعداد بازدید:  4013

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: