چاپ ارسال به دوست
تغذیه در پیشگیری از کرونا موثر است
مجموعهاي از مواد مغذي شامل ويتامينها و املاح وقتي با مصرف انواع مواد غذايي همراه باشد و تنوع رعايت شود ميتواند به سيستم ايمني کمک کند. بنابراين تاکيدي بر يک نوع ماده غذايي وجود ندارد و مجموعه مواد غذايي مثل مصرف کافي غذاها و سبزيها و پروتئينها و حبوبات به عنوان منابع پروتئين اگر به ميزان کافي مصرف شود ميتواند منجر به تقويت سيستم ايمني بدن شود
مجموعهاي از مواد مغذي شامل ويتامينها و املاح وقتي با مصرف انواع مواد غذايي همراه باشد و تنوع رعايت شود ميتواند به سيستم ايمني کمک کند. بنابراين تاکيدي بر يک نوع ماده غذايي وجود ندارد و مجموعه مواد غذايي مثل مصرف کافي غذاها و سبزيها و پروتئينها و حبوبات به عنوان منابع پروتئين اگر به ميزان کافي مصرف شود ميتواند منجر به تقويت سيستم ايمني بدن شود انواع ریزمغذیها مثل ویتامین آ در انواع سبزیها وجود دارد و هر نوع سبزی و میوه به رنگ زرد و نارنجی مثل هویج و کدو حلوایی میتواند ویتامین آ را در بدن تامین کند. ویتامین سی هم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. در نتیجه مجموعه سبزیها و میوههای در دسترس اگر به صورت سالاد و سبزی مصرف شود میتواند ریزمغذیها را تامین کند. املاح معدنی مثل روی و سلنیوم هم در غلات وجود دارد و توصیه اصلی رعایت تنوع و استفاده از همه گروههای مواد غذایی است برخی گروههای خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید مکملهای ارائه شده از مراکز بهداشتی مانند قطره آ و د و قطره آهن را مانند قبل مصرف کنند و یکی دیگر از برنامههای وزارت بهداشت استفاده از مکمل یاری با ویتامین دی است که هر ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی برای سنین بالای 12سال باید مصرف شود. تغذیه در دوران نقاهت: کسانی که دوران نقاهت خود را میگذرانند توصیه می شود نکات ذیل را رعایت کنند: حتما از مایعات به اندازه کافی استفاده کنندمانند چای کم رنگ، انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کم چرب و سوپ داغ وآش های سبک. دریافت کافی مواد غذایی ورعایت تعادل وتنوع در مصرف منجر به تقویت سیستم ایمنی وبازگشت سریعتر سلامتی می شود. مصرف روزانه میوه وسبزی تازه ،منابع غذایی سرشار از ویتامین A (زرده تخم مرغ، میوه ها وسبزی های زرد ونارنجی مثل هویج وکدو حلوایی ومنابع سرشار از ویتامین cمانند فلفل دلمه ای آب تازه میوه ها وسبزیها ولیموترش تازه همراه غذا یا سالاد استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده ونشاسته ای مانند برنج ،سیب زمینی ونان سبوسدار در حداقل یک وعده غذایی مصرف روغنهای گیاهی مانند آفتابگردان ،سویا ،زیتون ،کنجد وکلزا (جز روش سرخ کردنی) به اندازه متعادل استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مها رسرفه ومصرف زردچوبه در تهیه غذا ،سیر وپیاز تازه ،زنجبیل وموز افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج وگندم) برای پیشگیری از یبوست مصرف منظم صبحانه و2 تا 3 وعده غذایی در روز در دوران نقاهت مصرف مواد غذایی ذیل را محدود کنید : مصرف انواع فست فود و غذاهای چرب وآماده فراوری شده ،ترشی ها وسرکه ،نمک ،شوری ها وغذاهای کنسروی شور رب گوجه ،فلفل ،انواع سس های تند ،سس خردل محدودیت مواد شیرین وشیرینیها ،آب میوه های صنعتی ونوشابه های گاز دار،شکر ،مربا ،قند ونوشیدنیها وخوراکیهای محرک مانند قهوه وچای غلیظ ،نسکافه یا شکلات تلخ اجتناب از مصرف زیاد سیر وزنجبیل وممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال محدود کردن روغن ها وچربی های حیوانی کره پیه ودنبه تداوم محدودیت ها ی رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری زمینه ای دارند (فشار خون بالا دیابت و..) محدود کردن مصرف شیر ولبنیات (بجز نوع پروبیوتیک ) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی میکنند
تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٢٣ مهر ١٣٩٩ / شماره خبر: ١٢٣٠٠ / تعداد بازدید: 1189
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |