روابط عمومی معاونت بهداشتی / دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه به مناسبت بسیج ملی"تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا" طی پیامی گفت:
اگرچه رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی لازمه برخورداری از سلامت است، ولی در بحران هایی مانند کرونا، تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهمترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود.
همچنین افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیمارهای قلبی- عروقی، کبدی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی، بیماران سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی، بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.
وی ادامه داد: ضرورت ماندن در منزل در دوران همه گیری کرونا، منجر به عاداتی مثل عدم تحرک کافی و نپرداختن به ورزش، به هم خوردن خواب شبانه و بیدار ماندن طولانی مدت در طول شب، ریزه خواری و مصرف مکرر میان وعده های پرکالری می شود که این عوامل خطر می توانند موجی چاقی شده و زمینه ساز و یا تشدید کننده بیماری های غیر واگیر شوند و در نهایت ریسک ابتلاء فرد به کرونا را افزایش دهند. در واقع بر هم خوردن کنترل فشار خون، چربی و قند خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا، چربی خون بالا، دیابت و یا افرادی که زمینه این بیماری ها را دارند نیز از تبعات بی تحرکی و تغذیه نامناسب می باشد.
رئیس مرکز بهداشت سبزوار افزود: به همین دلیل لازم است در شرایط فعلی بحران کرونا، به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید 19 توجه ویژه ای به نحوه تغذیه مبذول شود. از سوی دیگر روزهای ماندن در خانه برای پیشگیری از ابتلا و یا انتقال ویروس کرونا می تواند فرصت بسیار خوبی برای اصلاح عادات تغذیه ای نادرست و یادگیری الگوی غذایی سالم باشد. به این ترتیب می توان با اجرای بسیج ملی آموزشی "تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا" با همکاری سازمان ها ونهادهای مردمی این تهدید را تبدیل به فرصت کرد.
جهت دانلود مجموعه آموزشی در مورد بسیج ملی تغذیه اینجا کلیک کنید.