دکتر مسلم رئیس دانشگاه گفت: در طول تاریخ انسان ها هر یک سهمی در تکوین جامعه بشری دارند که در این میان کسانی هستند که گرچه عضوی از جامعه بشری هستند اما راهی متفاوت از دیگران پیموده اند جامعه سلامت کشور بویژه پرستاران به جای تلاش در این امر تمام هم و غم خود را در مراقبت از افراد جامعه گذاشته اند.
دکتر علیرضا مسلم در مراسم بزرگداشت روز پرستار با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت از اردیبهشت ماه امسال در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بیان کرد: دانشگاه سبزوار در دو بسته از 7 بسته این طرح که از وظایف تمامی دانشگاه ها به شمار می رود موفق به کسب رتبه برتر کشور شد.
وی افزود: دانشگاه سبزوار با سرمایه عظیم هزار نفر از پرستاران که 90 درصد آن ها در مراکز درمانی، 10 درصد در مراکز آموزشی و بهداشتی هستند انجام وظیفه می کند، 64 درصد از این نیروها کارشناسان پرستاری، 7 و نیم درصد کارشناسان اتاق عمل،7 و نیم درصد کارشناسان هوشبری و 7 درصد کاردان فوریت ها و 11 درصد بهیاران را به خود اختصاص داده است..
دکتر مسلم ادامه داد: در بعد آموزشی نیز دانشکده پرستاری که از قدیمی ترین دانشکده های دانشگاه سبزوار است 20 عضو هیات علمی در مقاطع مختلف ، حدود 60 دانشجوی ارشد در سه رشته سالمندی، داخلی جراحی و مراقبت های ویژه مشغول تحصیل هستند.
وی از جذب رشته ارشد سلامت جامعه در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار خبر داد و گفت: این رشته از مهرماه سال آینده با موافقت " هیات بورد" به مجموعه رشته های دانشگاه اضافه و حدود 650 نفر دانشجو در دانشکده پرستاری مشغول به تحصیل خواهند شد.
رئیس دانشگاه با اشاره به کارگیری 74 نفر نیروی شرکتی ، اظهار کرد: تاکنون 111 دانشجوی پرستاری با پرداختی هر ساعت 5 هزار تومان بکارگیری شده ، دانشگاه ،نفر را از شیفت کم نکرده بلکه دانشجو به تعداد پرسنل اضافه شده و در برنامه خرید پاره وقت نیز 30 نفر از پرستاران جایگزین 15 نفر از پرستاران مرخصی استعلاجی زایمان به کار گیری شده است.
وی در مورد برنامه تمدید طرح نیز بیان کرد: دانشگاه سبزوار برنامه ای در این مورد نداشته تعداد 70 نفر از پرستاران در انتظار طرح هستند جلساتی با حوزه معاونت توسعه و درمان انجام شده تا پرستارانی که قابلیت های مطلوبی داشته اند تمیدید طرح شوند.
دکتر مسلم ادامه داد: در مراسم روز پرستار سال گذشته قول دادم تا 50 درصد بار مالی بیمه مسئولیت پرستاران را دانشگاه پرداخت کند ولی تاکنون برای 49 نفر از نیروها این عملیات انجام شده است.
وی گفت: کشور به لحاظ اقتصادی در شرایط خوبی به سر نمی برد اما در همین شرایط دولت با اجرای طرح تحول و پرداختی که در حوزه داشت عنایت خود را به جامعه سلامت کشور ثابت کرد..
رئیس دانشگاه ادامه داد: هم اکنون نوبت جامعه سلامت کشور است پرستاران با عملکرد مثبت خود پاسخ مناسبی به این اعتماد دولت انجام دادند در این راستا باید به پرستاری به عنوان حرفه نگریسته نشود تقارن میلاد حضرت زینب(س) با روز پرستار جزء قداست این حرفه چیز دیگری نیست.
دکتر مسلم اضافه کرد: هدف دولت از اجرای طرح تحول فقط کاهش پرداختی از جیب مردم نبوده هدف اصلی کرامت بیمار است بیمار باید بیمار دیده شود نه مزاحم، به بیمار باید دلسوزانه خدمت شود این مسائل یکی از چالش های حوزه پرستاری است ولی در جامعه پرستاری و پزشکی به طور کامل این موارد اجرا نمی شود.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه افزایش کارانه، تعرفه گذاری خدمات پرستاری امکان دارد به عنوان مسکن های زودگذر عمل کند اما تاثیر گذار نخواهد بود افزود: این مسائل باید در دانشگاه ها حل شود دانشگاه باید هیات علمی جذب کند که متعهد، کارآمد و عاشق کار باشد و این عشق را به دانشجویان خود از ترم نخست دانشگاه آموزش دهد که به پرستاری به عنوان شغل نگاه نکنند تا این قداست به پرستاری به یک باور تبدیل شود.