چاپ ارسال به دوست
مصرف چه مواد غذایی همزمان با تزریق واکسن کرونا توصیه می شود
چه مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟
چه مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟ 1 - مواد غذایی ضد التهاب: یک رژیم غذایی سالم که در طولانی مدت رعایت شود پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک کند تا بهتر با عفونت ها مبارزه کنیم و پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را تقویت کنیم. مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کنند. خوردن غذاهای ضد التهاب پس از تزریق واکسن می تواند کمک کننده باشد بطور مثال زردچوبه ادویه ای است که خاصیت ضد التهابی دارد و می توانید به غذا اضافه کرده یا در چای مصرف کنید. همچنین ماهی نوعی غذای ضد التهاب محسوب می شود. ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین و شاه ماهی و روغن ماهی بیشترین امگا 3 را بعنوان عامل ضد التهابی دارند. آجیل، بادام، گردو و روغن زیتون فرا بکر نیز از مواد غذ ایی ضد التهاب محسوب می شوند. 2 - مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی: خوردن غذای بسیار مغذی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی بویژه زینک و ویتامینC به سیستم ایمنی بدن کمک می کند. البته این به آن معنی نیست که مصرف مکمل ها سبب عملکرد بهتر واکسن می شود. منابع غذایی ریز مغذی ها عبارتند از انواع میوه و سبزی تازه فصل و لبنیات. 3 - آب و مایعات فراوان: تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط جدید واکسیناسیون می شود، بلکه، سبب می شود از افت فشار افرادی که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری کند. افرادی که ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزیجات، انواع سوپ و آبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. همچنین در صورت ایجادتب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات به میزان فراوان نوشیده شود. از چه مواد غذایی پرهیز کنیم؟ از مصرف غذاهای فرآوری شده نه فقط هنگام تزریق واکسن بلکه در تمام طول سال پرهیز کنید روغن های گیاهی مانند روغن ذرت، روغن سویا و سایر مواد غذایی فرآوری شده (مانند فست فود، غذاهای سرخ شده و غذاهای کنسروی) که معمولا در بدن ایجاد التهاب می کنند اجتناب کنید. منبع: دکتر ترابی- کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
تاریخ درج خبر: يکشنبه ١٣ تير ١٤٠٠ / شماره خبر: ١٣٢٤٥ / تعداد بازدید: 1808
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |