چاپ    ارسال به دوست

 

 

کنترل بیماری کرونا در مدارس

در بازگشایی مدارس به عنوان یکی از اماکن تجمعی، فراهم کردن شرایط لازم برای حفظ سلامت فرهنگیان، دانش آموزان و سایر کارکنان که بالغ بر 15 میلیون نفر جمعیت کشور را تشکیل می دهند و به منظور کاهش مواجهه، قطع زنجیره تماس بیماری کووید19 از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش وبدا، در بازگشایی مدارس ضرورت دارد علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، مقررات ویژه ای از طریق فاصله گذاری اجتماعی، برای کاهش مواجهات، متناسب با سطح اضطرار و درجه اهمیت فعالیت آموزشی و مهارتی در نظر گرفته شود.
توجه به پیشگیری از تجمع، رعایت فاصله گذاری در ترددها و تهویه مناسب از موارد قابل توجه در بازگشایی مدارس است و کماکان اولویتها شامل شستن دست ها، فاصله فیزیکی مناسب و استفاده از ماسک برای همه افراد در مدرسه مورد تاکید است.
در شراطی که مدارس برای بازگشایی آماده می شوند نیاز است که علاوه بر تشکیل کمیته سلامت مدرسه، ارزیابی وضعیت آمادگی مدرسه مطابق با چک لیست های ابلاغی وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش انجام، به برنامه های آموزش سلامت و رعایت بهداشت فردی برای دانش آموزان و مخاطبان توجه، سلامت دانش آموزان توسط مراقبان یا رابطان سلامت، پایش و مراقبت، آموزش نیروهای خدماتی و نظارت بر عملکرد آنها به منظور اجرای دقیق برنامه مدون بهداشتی و گندزایی مدرسه انجام، ارتباط و تعامل با مخاطبان و مسئولان نظارتی/ مدیریتی برای فعالیت های اطلاع رسانی و اصلاحی برقرار، گزارشات برای پیگیری و رصد نظام مراقبت در مقابل کرونا تهیه و ثبت، واکسیناسیون همه عوامل مدرسه انجام و با ناظران بهداشتی مراکز جامع خدمات سلامت و انجمن اولیاء و مربیان برای اطمینان بخشی به خانواده ها و ترغیب آنها به رعایت اصول بهداشت فردی همکاری شود.

لازم است مدرسه برای کنترل ورود احتمالی کارکنان بیمار یا مشکوک به بیماری و جداکردن آنها از افراد سالم، برنامه مشخصی داشته باشد و همچنین شیوه ای برای اطلاع رسانی به والدین یا سرپرست دانش آموزان فوق تعیین کند.

 فراموش نشود، در بدو ورود به مدرسه و روزانه و همه دانش آموزان، معلمان و سایر کارکنان از نظر وجود علائم بیماری(ترجیحا به روش مراقبت سندرومیک) غربالگری شوند و مدرسه در سامانه های مراقبت از کرونا نسبت به ثبت و گزارش مبتلایان اقدام کرده و در صورت نیاز به تصمیم گیری با کارشناسان ناظر بهداشت مشورت کند.

فعالیت سه گروه از جمله بیماران با بیماری زمینه ای، بیماران با نقص ایمنی و دانش آموزان مبتلا به فلج مغزی با گواهی پزشک معتمد، به عنوان افرادی که در معرض ابتلا به بیماری کووید19 عارضه دار قرار دارند، ترجیحا به صورت غیرحضوری و مجازی برنامه ریزی شود.

بیماری قلبی-عروقی، بیماری های کبدی، بیماری های کلیوی، فشار خون بالا، دیابت وابسته به انسولین، بیماری های تنفسی زمینه ای، آسم مقاوم به درمان

تحت درمان با کورتیکواستروئید به میزان بیش از 12.5 میلی گرم پردنیزولون در روز بیش از دو هفته شیمی درمانی-بدخیمی ها- پیوند اعضاء

 گروه ج- دانش آموزان مبتلا به فلج مغزی با ناتوانی حرکتی در دست ها، محدودیت بینایی شدید، کودکان ذهنی و اوتیسم و چند معلولیتی که توانایی خودمراقبتی مستقل شستن دست ها و نگهداری ماسک ندارند.

دانش آموزان و کارکنان مدارس مبتلا به بیماری کووید19، پس از طی دوران درمان و نقاهت برای بازگشت به مدرسه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد ادارات مناطق و شهرستان یا مراکز جامع سلامت قرار گیرند.

 ورود و یا حضور دانش آموزان، معلمان و سایر کارکنان دارای علائم بیماری(با تاکید بر علائم بیماری کرونا) تحت هر شرایطی به مدرسه ممنوع است.

 شرایط و میزان استفاده از استعلاجی کرونا برای کارکنان و معلمان مدرسه با تایید پزشک معتمد آموزش و پرورش است.

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٧ مهر ١٤٠٠    / شماره خبر:  ١٣٦٣٦  / تعداد بازدید:  3549

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: