دکتر عیناللهی با بیان اینکه ما هیچابلاغی به غیر از مصوبه ستاد کرونا تا به حال انجام نداده ایم، افزود: همواره مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری از تصمیمات ستاد حمایت کرده اند و ما توانستیم در مقابله با این بیماری گامهای موثری برداریم.
وی تاکید کرد: واکسیناسیون موثرترین اقدام برای کنترل همهگیری بیماری کرونا محسوب میشود و افراد در مقابل این بیماری مصون میمانند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به قدمت ۱۰۰ ساله واکسیناسیون در ایران، یادآور شد: اولین بار واکسیناسیون توسط انستیتوپاستور در سال ۱۲۹۹ آغاز شد و ما با انجام واکسیناسیون توانستیم بیماریهایی نظیر آبله، فلج اطفال، سرخک، سل، کزاز و مالاریا را در کشور ریشهکن کنیم.
دکتر عیناللهی با بیان این که ایران اسلامی به اذعان همه سازمانهای بینالمللی در زمینه واکسیناسیون از کشورهای پیشتاز است، خاطرنشان کرد: در کنار واکسیناسیون رعایت پروتکلهای بهداشتی موثرترین عامل برای جلوگیری از بیماری کروناست.
وی افزود: کسانی که واکسن کرونا زدند در صورت ابتلا با شدت کمتری مواجه هستند. مقام معظم رهبری شخصا واکسن ایرانی را در مقابل دوربینهای صداوسیما تزریق کردند و از همه مردم دعوت کردند تا واکسیناسیون را انجام دهند.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت: کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا عالیترین مرجع علمی در سطح کشور است که در مسیر سلامت مردم و مقابله با این بیماری گام برداشته است.
دکتر عیناللهی توضیح داد: این کمیته راهنماییهایی در سطح کشور برای مراقبت و درمان بیماران کووید انجام داد. ما در این کمیته علمی از ظرفیت طب ایرانی و مکمل نیز استفاده کردیم و نمایندگانی از این حوزه نیز در کمیته علمی حضور داشتند. از ۲۰ فرآورده گیاهی تاکنون ۱۰ داروی گیاهی مجوز گرفته و به مرحله تولید رسیده است.
وی در ادامه تاکید کرد: ما از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای تولید داروهای ضد کرونایی استفاده کردیم و تاکنون ۶ نوع واکسن داخلی نیز تولید شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که تمام واکسنهای تولید داخل و واکسنهای وارداتی کمیته علمی زیر نظر کمیتهای در سازمان غذا و دارو مراحل تایید را طی کرده است، تصریح کرد: برای تایید یک واکسن، ۶ مرحله شامل؛ مرحله اکتشافی، مرحله پیشبالینی، مرحله کارآزمایی بالینی، تایید مجوز، تولید انبوه و کنترل و پایش مداوم کیفیت واکسن باید طی شود.
دکتر عیناللهی افزود: از ۸۶ هزار و ۵۹۵ مورد عارضه ثبت شده تنها ۲۰۶ مورد مرتبط به واکسیناسیون کرونا بوده است. ما ۱۵۲ میلیون دز واکسن تزریق کردیم و میزان عوارض جدی آن ۱.۳۷ در یک میلیون بوده است که عوارض بسیار نادری است.
وی ادامه داد: کل مرگومیر در کرونا ۱۴۲ هزار نفر بوده که ۱۳۲ هزار نفر آن مربوط به زمانی است که واکسیناسیون انجام نشده بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از زمانی که واکسیناسیون انجام شده فقط ۱۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند، گفت: هموطنانی که جان خود را از دست دادهاند یا واکسن نزدهاند و یا بیماری زمینهای داشتهاند.
دکتر عیناللهی به ۳۰۰ شهید سلامت اشاره و تاکید کرد: بعد از انجام واکسیناسیون کادر درمان که اولین گروه برای دریافت واکسن بودند این رقم به تعداد انگشتان دست کاهش یافته است و همه اینها نشاندهنده اثرگذاری واکسن است.
وی تاکید کرد: با انجام واکسیناسیون ما توانستیم روند مرگومیر و مبتلایان را کنترل کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این خبر که ۱۱ هزار و ۹۰ طرح تحقیقاتی و مقاله علمی در حوزه کرونا انجام شده که در قالب یک کتاب به چاپ میرسد، گفت: جمهوری اسلامی ایران از کشورهای موفق در کنترل بیماری کرونا است و این افتخاری برای دولت سیزدهم است.