چاپ    ارسال به دوست

 

 

مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار عنوان کرد؛

رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک اصل نخست سلامتی در طب سنتی

مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به جهت کاهش آلودگی احتمالی هوای تنفسی به عنوان اصل نخست حفظ الصحه از دیدگاه طب سنتی تاکید کرد.

به گزارش وبدا/ دکتر فرشته قراط  در گفتگو با وبدا گفت: با فرا رسیدن فصول سرد سال احتمال ابتلای افراد به بیماری های عفونی دستگاه تنفسی فوقانی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی افزایش می یابد که همین امر سبب افزایش بار مراجعات به مراکز درمانی شده است.
وی بهترین راهکار جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری را  رعایت اصول بهداشتی و تغذیه ای مناسب  عنوان کرد و افزود: در حوزه طب سنتی اصل مهم و حیاتی برای پیشگیری تقویت سیستم ایمنی یا همان حفظ تعادل مزاجی بدن است که از طریق رعایت تدابیر تغذیه ای و حفظ الصحه، این امکان و توانایی  برای بدن فراهم  می شود که در صورت قرار گرفتن در معرض عامل بیماری زا، سیستم ایمنی آن را دفع و یا در صورت ابتلا  بدن به راحتی از عهده آن برآید.
دکتر قراط  در ادامه یکی از مهمترین عوامل بروز عفونت های تنفسی را تغییرات دمایی زیاد در ساعات مختلف شبانه روز بیان کرد و گفت: در طب سنتی تاکید شده تا از قرار گرفتن بدون پوشش مناسب در برابر باد و سرمای پاییزی به شدت پرهیز گردد به طوری که استفاده از کولر به ساعات میانی روز محدود و بعد استحمام نیز در زمانی که بدن تعرق دارد  فرد از  قرار گرفتن در هوای سرد به شدت خودداری نماید.
مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بیان داشت: همچنین در کودکان و بزرگسالانی که در معرض سرماخوردگی مکرر قرار دارند پوشاندن و گرم نگه داشتن سر بسیار مهم است و  توصیه می شود در صبح و شب که کاهش دما قابل توجه نسبت به نیمه روز است قبل از خروج از منزل  ناحیه سر حتما با لباس گرم پوشانده شود.
دکتر قراط  اضافه کرد: جهت پیشگیری بروز بیماری های واگیر همچنین توجه به توصیه های تغذیه ای و مصرف غذاهای مناسب مفید است و توصیه می شود در زمان اپیدمی بیماری های واگیر از پرخوری و در هم خوری و مصرف مداوم غذاهای سنگین خودداری شود چرا که رفع یبوست جهت دفع مناسب مواد زاید بدن از توصیه های مورد تاکید است.
وی استفاده از انواع سنکنجبین از جمله مصرف روزانه آبلیمو، عسل گرم صبحگاهی و نیز شستشوی روزانه حلق و گلو با آب و نمک، مصرف سیب و آب سیب، خواب مناسب، پرهیز از هیجانات روحی منفی و خواب دیر وقت را  از عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی  بدن عنوان کرد.
مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در پایان نیز استراحت کافی ،استفاده زیاد از مایعات، مصرف برخی دمنوش های گیاهی چون آویشن، بانوبه و پونه که خاصیت ضد ویروسی دارند، استفاده ازغذاهای سبک و تازه؛ مصرف سوپ و سبزیجات، رفع یبوست و پرهیز از خستگی بدنی  را از دیگر عواملی  برشمرد که موجب بازگشت هر چه سریعتر بدن به وضعیت سلامتی می گردد.

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ١١ آبان ١٤٠١    / شماره خبر:  ١٥٤٥٩  / تعداد بازدید:  1064

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: