چاپ ارسال به دوست
دکتر کفاش؛ متخصص بیماری های عفونی
آنفلوآنزا بیماری ویروسی است؛ آنتی بیوتیکها در درمان ویروسی تاثیری ندارند
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیکها در درمانهای ویروسی تاثیری ندارند.
به گزارش وبدا/ دکتر افسانه کفاش در گفتگو با وبدا منشاء بسیاری ازعوامل سرماخوردگی را ویروسی بیان کرد و افزود: آنتی بیوتیک در درمانهای ویروسی کاربردی ندارد. متاسفانه در هر گونه علائم ناشی از سرماخوردگی تعدادی از همکاران برای درمان بیمار آنتی بیوتیک تجویز می کنند و چون آنتی بیوتیک ها وسیع طیف هستند نه تنها در درمان سرماخوردگی فایده ای ندارد؛ بلکه باعث بروز مقاومت میکروبی و مقاومت با آنتی بیوتیک می شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به بروز این علائم نیاز است تا پزشکان دقت بیشتری در معاینه داشته باشند و صرف یک علائم سرماخوردگی ساده از تجویز آنتی بیوتیک برای بیمار جلوگیری نمایند تا در زمانی که بیمار نیاز به مصرف آنتی بیوتیک پیدا کرد این دارو تاثیر لازم را بر بدن بیمار داشته باشد.
دکتر کفاش ادامه داد: برای بسیاری از بیماری های ویروسی از جمله آنفلوآنزا در افرادی که دچار ریسک فاکتور و عوامل خطر نیستند یک درمان حمایتی ساده چون رعایت نکات بهداشتی، استراحت در منزل، استفاده از تب بر، رژیم غذایی سبک و استفاده از مایعات کفایت می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اضافه کرد: در بسیاری از مواقع بیمار نیاز به درمان آنتی بیوتیک ندارد، متاسفانه در مراجعه به پزشک، بیمار به جای اینکه درمان ضد ویروسی دریافت نمایند، درمان آنتی بیوتیک گرفته و بیمار با عوارض آنفلوآنزا زمانی به متخصص مراجعه می کند که درمان ضد ویروسی برایش فایده ندارد چرا که بی جهت در دوره ای که نباید آنتی بیوتیک دریافت کرده که این باعث شده تا کنترل عفونت های آنتی باکتریال بیمار به مشکل مواجه شود.
دکتر کفاش در بخش دیگر صحبت هایش گفت: الان در فصلی قرار داریم که علاوه بر ویروس آنفلوآنزا و کرونا؛ یکسری ویروس های تنفسی فصلی هم وجود دارد. تقریباً راه انتقال همه این ویروس ها تنفسی است، پس منطقی است اگر پزشک تشخیص به سرماخوردگی می دهد، بیمار تا بهبود علائم حداقل ارتباطات خود را با دیگران محدود و نسبت به فاصله گذاری اقدام نماید، اصل مهم رعایت اصول بهداشتی است که در صورت رعایت میتوان شیوع ویروس را کنترل کرد.
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه در پایان بر لزوم تزریق واکسن آنفلوآنزا تاکید کرد و افزود: با توجه به آمار مراجعات سرپایی و بستری بیمارستان نیاز به تزریق واکسن احساس می شود، هر چند بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا نیمه دوم شهریور لغایت نیمه اول مهر است؛ اما چون آنفلوآنزا بیماری فصلی است و بیشتر در پاییز و زمستان خود را نشان می دهد؛ مردم هر زمانی که نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند؛ قطعاً مفید فایده خواهد بود.
تاریخ درج خبر: سه شنبه ١ آذر ١٤٠١ / شماره خبر: ١٥٦٥٧ / تعداد بازدید: 1139
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |