چاپ    ارسال به دوست

 

 

بیماری های غیر واگیر و مزمن اصلی ترین عامل مرگ و میر در دنیای امروز

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به روند رو به گسترش افزایش ابتلا به سرطان در دنیا، بر اهمیت توجه به راهکارهای پیشگیرانه در این زمینه تأکید کرد.

به گزارش وبدا/ دکتر غضنفری با تاکید بر اینکه بیماری‌های غیرواگیر و مزمن از اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی در دنیای امروز به شمار می‌روند،  اظهار داشت: سرطان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های غیر واگیر از تهدیدهای اصلی برای سلامت مردم محسوب می شود.
دکتر سید مجید غضنفری افزود: در ایران سرطان دومین عامل مرگ و میر  است که
تغییر در سبک زندگی، کنترل نسبی بیماری های واگیر، افزایش عوامل خطر محیطی و مسن شدن جمعیت، از عوامل افزایش بیماری سرطان در چند دهه اخیر محسوب می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر پیشگیری از بروز سرطان ها با کنترل عوامل خطر و تشخیص زودرس با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان ها امکان پذیر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ادامه داد: شعار هفته ملی مبارزه با سرطان در سال جاری "فاصله ها را کم کنیم" انتخاب شده، زیرا مدیریت برنامه سرطان نیازمند کم کردن فاصله بی خبری از عوامل خطر سرطان تا دانستن آن ها، فاصله بی خبری از علایم و نشانه های سرطان تا دانستن آن ها ، فاصله شناسایی یک فرد مشکوک به سرطان تا تشخیص قطعی او ، فاصله تشخیص تا شروع درمان مداوم می باشد.
دکتر غضنفری یادآور شد: هفته ملی مبارزه با سرطان که از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه فرصتی  مناسب است تا تمامی سیاستگذاران داخلی و خارجی حوزه سلامت، هماهنگ با هم در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری سرطان اقدام کنند.
وی افزود: در واقع هدف کلی پویش ملی مبارزه با سرطان، کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان، افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه های آن، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن و جلب مشارکت سیاستگذاران و مجریان سلامت درون بخشی و برون بخشی در کنترل عوامل خطر سرطان با تأکید بر مشکلات منطقه ای است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در رابطه با اقدامات انجام یافته در سال های اخیر اظهار داشت: از سال 1395 غربالگری سه سرطان شایع پستان، روده بزرگ و دهانه رحم به صورت رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه در حال انجام‌ است و در صورت شناسایی بیماران دارای علایم مثبت در غربالگری به مراکز درمانی ارجاع داده می شوند.
شهروندان با شرایط سنی 50-69 سال جهت سرطان روده بزرگ، بانوان 30-69 سال جهت سرطان پستان و بانوان 30-59 سال جهت سرطان دهانه رحم می توانند با مراجعه به مراکز درمانی از خدمات غربالگری رایگان برای  تشخیص زودهنگام سرطان بهره مند شوند.
این مقام مسئول به اصول ده گانه در پیشگیری از سرطان اشاره کرد و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، فعالیت بدنی منظم، استاندارد نگه داشتن وزن، تغذیه سالم، کاهش مصرف روزانه نمک، قند، شکر و روغن، محافظت پوست با کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب، شناساندن آلاینده‌های سرطان‌زا و خودمراقبتی، داشتن زندگی روانی معنوی سالم،  مهربان بودن با خود، دیگران و محیط زیست و آشنایی با علائم هشدار دهنده سرطان و مراجعه به پزشک را از جمله این اصول در پیشگیری از سرطان بیان کرد.

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ١٠ بهمن ١٤٠١    / شماره خبر:  ١٥٩٢٠  / تعداد بازدید:  501

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: