چاپ ارسال به دوست
ترمیم پارگی روتاتورکاف شانه برای نخستین بار در بیمارستان قمربنی هاشم(ع) جوین
برای نخستین بار ترمیم روتاتورکاف شانه به روش آرتروسکوپی در بیمارستان جوین انجام شد.
به گزارش وبدا/دکتر زهرا صباغ سجادیه رئیس بیمارستان قمربنی هاشم(ع) جوین گفت:همزمان با ایام الله دهه ی مبارک فجر ،بیمار خانمی 55 ساله مقیم شهرستان شاهرود به دلیل کهولت سن با مشکل پارگی مزمن روتاتورکاف شانه ی چپ(روتاتور کاف، مجموعهای از 4 عضله و تاندونهای آنها است که به تثبیت شانه و حرکات آن کمک میکنند. این تاندونها، ضخامتی حدود یک سانتیمتر و عرضی حدود 2 تا 3 سانتیمتر دارند و به قسمت بالایی استخوان بازو، در اطراف شانه، متصل میشوند. انقباض عضلات روتاتور کاف، باعث به حرکت درآمدن بازوها شده و مفصل شانه را در هنگام حرکت، در جای خود ثابت میکنند.) در بیمارستان قمربنی هاشم(ع) جوین تحت عمل جراحی درمان شد.
در این عمل جراحی نادر که برای اولین بار در بیمارستان جوین انجام شد از روش آرتروسکوپیminimally invasive surgery (آرتروسکوپی یک وسیله جراحی است که پزشک متخصص ارتوپدی از آن برای دیدن داخل مفصل به جهت تشخیص یا درمان بیماری استفاده میکند. کلمه آرتروسکوپی به معنای دیدن داخل مفصل است.مهمترین قسمت یک آرتروسکوپ یک لوله فلزی توخالی به اندازه تقریبی یک نی استدر یک انتهای این لوله فلزی یک دوربین فیلمبرداری بسیار دقیق قرار گرفته است و در درون لوله تعداد زیادی عدسی وجود دارد. پزشک متخصص ارتوپد از طریق یک شکاف چند میلیمتری این لوله را وارد فضای مفصلی کرده و سپس تصاویر تهیه شده توسط دوربین به یک مانیتور با وضوح بالا منتقل میشود تا پزشک معالج بتواند تصاویر داخل مفصل را روی مانتیتور ببیند.)استفاده شد.
این عمل جراحی موفق در مدت زمان 4 ساعت توسط پزشک متخصص ارتوپد،دکتر محمد داود رضایی و دستیاران زبده ی اتاق عمل بیمارستان قمربنی هاشم(ع) جوین انجام گردید.
تاریخ درج خبر: سه شنبه ١٨ بهمن ١٤٠١ / شماره خبر: ١٥٩٥٧ / تعداد بازدید: 68