چاپ    ارسال به دوست

 

 

سیزدهم اردیبهشت ماه روز جهانی آسم وآلرژی

همانگونه که مستحضرید آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله کشور ما محسوب می گردد. بیش از ۳۴۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و پیش‌بینی می‌شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به آسم بیش از ۱۰۰ میلیون نفر افزایش یابد( ادامه )

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

همانگونه که مستحضرید آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله کشور ما محسوب می گردد. بیش از ۳۴۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و پیش‌بینی می‌شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به آسم بیش از ۱۰۰ میلیون نفر افزایش یابد. روزانه بیش از 1000 نفر در جهان به علت آسم جان خود را از دست می دهند که بیشترین مرگ و میر و عوارض ناشی از این بیماری در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می دهد. در ایران شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان حدود 11% و در بالغین حدود 9% می باشد.

نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری  GINA ( ائتلاف جهانی برای کنترل آسم )  اولین سه شنبه ماه می را بعنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده و به کشورها توصیه نموده است که با بزرگداشت این روز در جهت افزایش آگاهی آحاد جامعه و حساس سازی سیاست گزاران و مدیران حوزه سلامت اقدام نمایند.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، در راستای حساس سازی جامعه ، جلب مشارکت ذینفعان و برنامه‌ریزی جهت پیشگیری و کنترل آسم با همکاری سایرادارات و سازمانها اقدام به بزرگداشت این روز  نموده است.  امسال روز جهانی آسم مصادف با ۱۲ اردیبهشت می باشد و با توجه به ضرورت دسترسی عادلانه به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم، شعار روز جهانی    " مراقبت آسم برای همه " انتخاب گردیده است.

علت دقيق و اصلي آسم هنوز نامشخص است ولي آنچه تا كنون روشن شده، این است كه اگر در خانواده یک فرد، سابقه یکی از انواع بيمار يهاي آلرژيك (اگزما ، آلرژي بيني، آلرژي غذايي و آسم) وجود داشته باشد، احتمال بروز آسم در چنین فردی و خانواده اش بيشتر مي شود. به علاوه، تماس با بعضي از مواد حساسيت زا و محرک ممكن است سبب افزايش احتمال ابتلا به آسم شود. برخي افراد به دليل تماسهاي شغلي ممكن است دچار آسم شوند؛ مانندكارگران نانوايي، چوب بري، رنگسازي و... همچنين ممكن است بيماري آسم در افرادی که هیچ سابقه ای از آلرژي ندارند نيز رخ دهد.

مهمترین اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آسم ا ز این قرارند:

·         برای مقابله با هيره (مایت) موجود در گردوخاك خانه ها باید بالشها وتشكها در پوششهاي غيرقابل نفوذ (مثلا پوشش پلاستيكي)  پيچيده شوند و كليه ملحفه ها هفته اي يكباردرآب داغ ( 60 درجه سانت يگراد(شسته و در آفتاب خشك شوند

·         از نگهداری حیوانات خانگی در محیط داخل منزل خودداری شود. از به كار بردن بالش يا تشك حاوي پر، پشم و كرك نیز بایداجتناب شود.

·         از مصرف دخانیات و یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار سایر افرادخودداری شود. اجازه سيگاركشيدن در فضاهاي بسته نیز داده نشود؛

·         هنگام آلودگي شديد هوا باید از خروج از منزل و ورزش درفضاي آزاد اجتناب کرد.

·         تغذيه انحصاري با شير مادرخطر بروزآلرژي و آسم را كاهش ميدهد. لذا براي پيشگيري از آسم بهتر است ازشيرخشك استفاده نشود؛

·         از مصرف مواد محرک اجتناب شود (مثل بوي رنگ و اسپري مو، عطر و ادوكلن، سفيدكننده ها و جوهر نمك )

·          در فصل هاي گرده افشاني باید با بستن در و پنجره ازنفوذ گرد هها به اتاق جلوگيري كرد؛

·         رطوبت و گرما سبب رشد قارچ ها و كپك ها مي شوند بايد از منابع تكثير قارچ مثل جاهاي مرطوب اجتناب كرد و محلهاي مرطوب مانندحمام و زيرزمين را به طور مكرر و منظم تميز کرد.

 

 

تاریخ درج خبر: سه شنبه ١٢ ارديبهشت ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٦٣٧١  / تعداد بازدید:  305

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: