چاپ    ارسال به دوست

 

 

مستعد بودن بانوان به بیماری های خودایمنی در ابتلای آنها به ام اس موثر است

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: وضعیت هورمونی متفاوت زنان نسبت به مردان و نیز مستعد بودن بانوان به بیماری‌های خودایمنی، در ابتلای بیشتر آنها به ام.اس موثر است.


به گزارش وبدا/ دکتر معصومه رضایی افزود: بروز ام اس در زنان ۲ تا سه برابر مردان است که البته دلیل اصلی آن ناشناخته است، اما متداول ترین توجیه این است که زنان برای ابتلا به بیماری های خودایمنی و التهابی نسبت به مردان مستعدترند.

وی اظهار داشت: محققان بر این باورند که وضعیت هورمونی متفاوت زنان نسبت به مردان هم می تواند در بروز ام اس دخیل باشد و طبق نظریه دیگر این موضوع می‌تواند به کمبود ویتامین دی و مکانیسم متفاوت پردازش ویتامین دی در بدن زنان و مردان مربوط باشد.

دکتر رضایی ادامه داد: علل و عوامل خطر ابتلا به بیماری ام اس پیچیده است و محققان به طور دقیق عامل به وجود آورنده این بیماری یا دلیل اینکه چرا برخی از افراد به آن مبتلا شده و برخی دیگر به آن مبتلا نمی شوند، را نمی دانند.

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تصریح کرد: به نظر می رسد چند عامل اصلی در به وجود آمدن این بیماری نقش دارند از جمله سلامت ساختار ایمنی بدن، بیماری های عفونی، ژنتیک، شیوه زندگی و دیگر موارد در حالی که هر یک می تواند قسمتی از معمای ام اس را تبیین کند.

وی اظهار داشت: هنوزهیچکس نمی‌تواند تمام موارد مربوط به این بیماری را توضیح دهد اگرچه هیچکس علت آن را نمی داند، اما اکثر محققان بر این باورند که بیماری ام اس یک اختلال خودایمن است به این معنا که علایم بر اثر حمله شبکه ایمنی بدن به قسمت های سالم آن ایجاد می شود به طوری که بافت خود فرد به عنوان ویروس یا یک عامل عفونی شناخته می شود.

دکتر رضایی افزود: به طور خاص در ام اس، سامانه ایمنی بدن به سلول های مغز و نخاع حمله می‌کند و به غلاف میلین آسیب می‌زند که لایه ای از سلولها هستند که از سلولهای عصبی محافظت کرده و عملکرد آنها را بهبود می‌بخشند.

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه گفت: این آسیب بر عملکرد این اعصاب تاثیر می گذارد که منبع علائم بیماری ام اس و ناتوانی در ارتباط است درمان ها مربوط به بهبود با جلوگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به سلول عصبی کار می کند.

دکتر رضایی اضافه کرد: علائم و نشانه های بیماری ام اس براساس محل آسیب سلولهای عصبی متفاوت است و بیماران معمولا با علایم تاری دید، بی حسی و گزگز اندام ها، ضعف اندام ها و خستگی به پزشکان متخصص مغز و اعصاب مراجعه می کنند که پس از تشخیص بیماری، به منظور جلوگیری از بروز ناتوانی زیر درمان قرار می گیرند.

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٢٩ خرداد ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٦٦٧١  / تعداد بازدید:  669

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: