چاپ    ارسال به دوست

 

 

راهکارهای کاهش علایم گرمازدگی از دیدگاه طب ایرانی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در خصوص راهکارهای کاهش علایم گرمازدگی از دیدگاه طب ایرانی گفت: جهت پیشگیری از گرمازدگی مصرف مایعات فراوان از جمله انواع شربت ها مانند شربت خیار سکنجبین، شربت لیمو، شربت خاکشیر، دمنوش زرشک و عناب و نیز مصرف دوغ انتخاب مناسبی برای افراد در معرض گرمازدگی می باشد.

به گزارش وبدا/ دکتر فرشته قراط در گفتگو با وبدا بیان داشت: یکی از پدیده های شایع فصول گرم سال، گرمازدگی است، این اختلال معمولا به دنبال فعالیت شدید و یا قرار گرفتن طولانی در محیط های گرم به ویژه نور مستقیم آفتاب رخ می دهد، علائم گرمازدگی در همه سنین  مشهود است اما این اختلال بیشتر اطفال و افراد مسن را تهدید می کند.
وی کلافگی، تپش قلب، بی قراری، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه را از جمله علائم خفیف و متوسط  گرمازدگی اعلام کرد و افزود: این اختلال در موارد شدید با افت فشارخون و حتی کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می دهد که در این موارد لازم است بیمار به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد.
دکتر قراط ادامه داد: در طب سنتی ایرانی يكی از شش اصل ضروری حفظ سلامتی توجه به تدابیر تغيير فصل و آب و هوا است، از دیدگاه طب ایرانی افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض بروز گرمازدگی قرار دارند و لازم است احتیاط  بیشتری داشته باشند.  
متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اضافه کرد: جهت پیشگیری از گرمازدگی توصیه می شود افراد بویژه اطفال و سالمندان در فصول گرم از فعالیت شدید و قرار گرفتن مستقیم و طولانی در معرض آفتاب پرهیز کنند، فعالیت بدنی باید در زمان اعتدال هوا یعنی ابتدای صبح و یا عصر انجام شود.
افراد با مزاج گرم و خشک در فصول گرم سال بهتر است از مصرف غذاها با ادویه های زیاد مانند فلفل و زنجبیل اجتناب نمایند و علاوه بر این مصرف بی‌رويه آجيل‌ها و مغزهای شور و همچنین  مصرف غذاهای چرب و شیرین و سرخ کرده مناسب فصل گرما نیست و بایستی مصرف آن محدود گردد.
  دکتر قراط  افزود: بهتر است غذاهای تناول شده در وسط روز سبک و زود هضم باشد، انواع آش ها و سوپ ها از جمله آش آلو و سوپ جو گزینه های مناسبی جهت حفظ سلامتی در برابر گرمازدگی هستند. همچنین استفاده از میوه هایی مانند آلبالو، خیار و هندوانه و نیز سبزیجاتی مانند کاهو و خرفه نقش بسزایی در تنظیم درجه حرارت بدن دارند.
 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اظهار داشت: علاوه بر این موارد دوش گرفتن، پوشیدن لباس با الیاف نخی و گشاد، پرهیز از فعالیت بدنی شدید از دیگر مواردی است که در فصول گرم سال توصیه می شود.
دکتر قراط در پایان گفت: در صورتی که افراد در فصل گرما دچار گرمازدگی شدند بهتر است شخص به محیطی خنک و دارای تهویه مناسب انتقال داده شود به طوری که به دور از معرض تابش آفتاب باشد، با کمپرس پارچه خنک روی بدن به تدریج دمای بدن بیمار را به حالت طبیعی بازگردانیده و به تدریج مایعات یا نوشیدنی های خنک به ویژه شربت های کاهنده حرارت مانند شربت آبلیمو و شربت سکنجبین به وی خورانده  شود همچنین اسپری آب و گلاب روی صورت و بدن بیمار می تواند در کنترل علایم مفید باشد.

 

تاریخ درج خبر: سه شنبه ٦ تير ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٦٧٢٧  / تعداد بازدید:  1285

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: