چاپ ارسال به دوست
کارگاه آموزشی رسانه و خودکشی برگزار شد
کارگاه آموزشی رسانه و خودکشی با حضور خبرنگاران و کارشناسان روابط عمومی ها در محل سالن سردار سلیمانی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش وبدا/ فاطمه حسن نژاد کارشناس سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه در این کارگاه گفت: بدون شک رسانهها يکی از مهم ترين ابزارها براي افزايش آگاهی هاي عمومی، تغییر نگرش و در نهايت تغییر رفتار مردم است و با توجه به اینکه امروزه رسانه ها نقش بسیار مهمی در زندگی اجتماعی ایفا میکنند قطعاً در برنامههای پیشگیری از خودکشی نیز موثر خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه درج نادرست اخبار خودکشی در رسانه ها و فضای مجازی باعث ایجاد موج خودکشی میشود، افزود: اغلب افرادي که به خودکشی فکر می کنند، براي این اقدام مردد و مطمئن نیستند که می خواهند بمیرند به همین دلیل يکی از عواملی که ممکن است فرد مستعد را به سمت خودکشی سوق دهد، انتشار خبر خودکشی در رسانه است.
روانشناس بالینی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ادامه داد: انتشار خبر خودکشی اين عقیده را که خودکشی روشی طبیعی براي حل مشکلات است را گسترش می دهد از این رو پخش گزارش در شبکه هاي متعدد و برنامه هاي مختلف تلويزيون، تاثیر بیشتري در میزان خودکشی خواهد داشت.
حسن نژاد یادآور شد: پرهیز از انعکاس نادرست اخبار خودکشی در پیشگیري از رفتارهاي تقلیدگرايانه خودکشی بسیار کمک کننده است و به لحاظ اینکه انتشار مداوم و مکرر اخبار مرتبط با خودکشی، اشتغال فکري در مورد خودکشی به ويژه در نوجوانان و جوانان را افزايش می دهد از خبرنگاران و اصحاب رسانه ها درخواست می شود تا در پوشش اخبار خودکشی حساسیت های لازم را با توجه به جو عمومی جامعه اعمال نمایند.
کارشناسان سلامت روان دانشگاه اضافه کرد: توصیه می شود رسانه ها در خبر از خودکشی به عنوان روشی براي سازگاري با مشکلات فردي مانند ورشکستگی، شکست عشقی، شکست تحصیلی استفاده نکنید، از ذکر جزئیات، بزرگنمایی و ساده انگارانه جلوه دادن خودکشی پرهیز نمایید.
وی تاکید کرد: رسانه ها موظفند اختلالات روانی و بحران ها را توسط متخصصین و کارشناسان تعريف و از مردم بخواهید که براي چنین مشکلاتی به مراکز درمانی مراجعه نمایید.
حسن نژاد همچنین اظهار داشت: رسانهها فهرستی از خدمات بهداشت روانی و شماره تلفن هاي "خط کمک" را همزمان با گزارش مربوط به اقدام به خودکشی در رسانه خود چاپ و علائم هشدار دهنده مربوط به خودکشی را منتشر و اين پیام را به جامعه برسانند که "افسردگی" از علائم مهم "خودکشی" است و نیز افسردگی قابل درمان می باشند.
خطوط 1480، 4030، 123 و 115 در زمانی که افراد به خودکشی فکر می کنند و یا اینکه تصمیمی برای خودکشی دارند می تواند به پیشگیری از خودکشی کمک نماید.
گفتنی است در پایان کارگاه آموزشی رسانه و خودکشی گواهی حضور به شرکت کنندگان تقدیم شد.
تاریخ درج خبر: سه شنبه ١٦ آبان ١٤٠٢ / شماره خبر: ١٧٣٦٣ / تعداد بازدید: 1187
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |