چاپ    ارسال به دوست

 

 

69 درصد دانش آموزان غرب خراسان وزن طبیعی دارند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: طبق آخرین نتایج پایش رشد دانش آموزان غرب خراسان از تعداد 29 هزار و 469 دانش آموز مراقبت شده توسط مراقبین سلامت و بهورزان، 69 درصد دانش آموزان شهرستان‌های تابعه دانشگاه دارای وزن طبیعی و نرمال می باشند.

به گزارش وبدا/ دکتر غضنفری در اعلام این خبر اظهار داشت: در بررسی های صورت گرفته، 3 درصد دانش آموزان در شهرستان های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد دارای مشکل کوتاه قدی، 13/8درصد مشکل لاغری و 16/9درصد دچار چاقی و اضافه وزن تشخیص داده شده‌اند.

وی به تفکیک شاخص های پایش رشد در شبکه های بهداشت در شش شهرستان تحت پوشش دانشگاه پرداخت و گفت: در پایش های انجام شده در مرکز بهداشت شهرستان سبزوار، از تعداد 20171 نفر دانش آموز مراقبت شده، 2/7 درصد دانش آموزان دارای کوتاهی قد هستند که با شاخص کشوری مطابقت دارد، همچنین 14/8درصد دچار لاغری بوده که نسبت به شاخص کشوری بالاتر و نیازمند مداخله جدی تر و 17درصد نیز دارای چاقی و اضافه وزن هستند که از شاخص کشوری پایین تر می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد: در شاخص های پایش رشد شبکه جغتای نیز از تعداد 3833 دانش آموز مراقبت شده، 2/8درصد کوتاه قد، 12/9 درصد مشکل لاغری و 12 درصد دانش آموزان نیز دارای چاقی و اضافه وزن هستند و شاخص لاغری دانش آموزان جغتایی از شاخص کشوری، بالاتر و نیازمند مداخله و آموزش است.
دکتر غضنفری اضافه کرد: همچنین از تعداد 3622 نفر دانش آموز مراقبت شده توسط مراقبین سلامت و بهورزان عزیز شبکه جوین، 3/6 درصد دانش آموزان مشکل کوتاه قدی دارند که نسبت به شاخص کشوری بالاترست، 12/4 درصد دچار لاغری بوده که از شاخص کشوری نیز بالاتر و نیازمند مداخله و آموزش می باشد و13/2 درصد دانش آموزان نیز دچار چاقی و اضافه وزن هستند که این رقم از شاخص کشوری کمتر است.
در شاخص های پایش رشد شبکه خوشاب نیز از تعداد 2050 نفر دانش آموز مراقبت شده 4 درصد دارای مشکل کوتاه قدی اند که نسبت به شاخص کشوری بالاتر است، 10/5درصد دچار لاغری که نسبت به شاخص کشوری بالاتر  و نیازمند مداخله می باشد و 12/1نیز دچار چاقی و اضافه وزن هستند که کمتر از شاخص کشوری می باشد.
وی در خصوص شاخص های پایش رشد شبکه داورزن  و شبکه ششتمد نیز گفت: از تعداد 1843 دانش آموز مراقبت شده این دو شهرستان 4/9 درصد دچار مشکل کوتاه قدی هستند که از شاخص کشوری بالاتر است. در شاخص لاغری نیز 12 درصد دانش اموزان دارای مشکل هستند که با توجه به اینکه این آمار از شاخص کشوری بالاتر است نیازمند مداخله بوده و  14/1درصد نیز دچار چاقی و اضافه وزن هستند که این رقم نیز از شاخص کشوری کمتر می باشد.
وی در ادامه افزود: نتایج شاخص های مراقبتی نشان می دهد که چاقی و اضافه وزن در دانش آموزان شکل نگران کننده ای به خود گرفته است. با توجه به اینکه چاقی در این سنین زمینه ساز چاقی در بزرگسالی و عوارض مربوط به آن است، باید برای داشتن دوران جوانی شاداب و سالم و گذراندن دوران سالمندی بدون دغدغه از همین امروز شروع کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه در پایان گفت: آموزش تغذیه صحیح و فعالیت فیزیکی کافی به والدین و دانش آموزان، تاکید بر ارجاع موارد نیازمند به کارشناس تغذیه و پزشک، پیگیری تا حصول نتیجه، تامین نیروی کارشناس تغذیه، طرح موضوع در کارگروه ساغ و نیز کمیته ارتقاء سلامت نوجوانان و همکاری با آموزش و پرورش در ارجاع موارد به کارشناس تغذیه از جمله اقداماتی است که در جهت کاهش چاقی و اضافه وزن دانش آموزان در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در حال اجرا می باشد.

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ٥ آذر ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٧٤٥٨  / تعداد بازدید:  708

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: