چاپ    ارسال به دوست

 

 

آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزيده با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

به گزارش وبدا/ با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تعداد ۳۰ پژوهشگر و فناور دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با اهدای لوح تجلیل و تقدیر شد.

به گزارش وبدا/ دکتر یونس پناهی در آیین تقدیر از پژوهشگران و فناوران برگزيده این دانشگاه گفت: در حوزه سلامت یکی از جدی ترین خواسته های نظام و اسناد بالادستی مرجعیت علمی است که داشتن نیروی های انسانی نخبه و علاقه مند به وطن در حوزه دانشجویی و هیات علمي و وجود زیرساخت های اولیه از جمله الزاماتی است که می توان بواسطه آن بالاترین تولیدات علمی را داشته باشیم.

وی افزود: همچنین از دیگر الزامات مرجعیت علمی تولید علم و مقاله است، کشور ما در جهان از نظر تولید علم رتبه ۱۵ را دارد که این عدد خوب، اما قابل قبول نیست چرا که علم باید تبدیل به فناوری شود و خدمات آن صرف جامعه گردد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بیان کرد: تولید علم بایستی منجر به ثروت آفرینی شود و اهمیت آن توسط اقشار مختلف مردم درک شود. با توجه به رشد بیماری های غیرواگیر، فناوری های موجود جوابگوی این فراگیری بیماری ها نیست و باید متناسب با رشد بیماری های مختلف تولید علم و کارکرد آن مد نظر محققان و پژوهشگران حوزه سلامت قرار گیرد .

وی ادامه داد: در بحث اقتصاد دانش بنیان، تحقیقات و طرح های علمی که از آن ثروتی تولید نشود ارزش و جایگاهی ندارد، در پژوهش باید حل مشکل مد نظر محقق قرار گیرد و لازمه انجام هر تحقیقی بهره مندی عمومی است.

دکتر پناهی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دانشگاه رو به رشد و برنامه محوری است. دیار سربداران مهد پرورش اندیشمندان بزرگی و فاخری است، لذا این شهر دارای زیرساخت تفکرات علمی، دینی و فرهنگی بالایی است و در شان این منطقه نیست که این تاریخچه باافتخار کمرنگ شود.

وی از اعلام آمادگی وزارت بهداشت جهت صدور مجوز مرکز توسعه بالینی برای دانشگاه علوم پزشکی سبزوار خبر داد و گفت: با راه اندازی این زیرساخت تمام پایان نامه های دیتا، جهت تولید علم و فناوری وارد این مرکز می شود لذا مرکز تحقیقاتی دانشگاه باید تبدیل به وزنه سنگین شود و معاونت فناوری تحقیقات وزارت نیز حمایت های لازم را در این راستا خواهد داشت.

در ادامه دکتر محمد سالاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دارای ۵ دانشکده ، ۱۷۰ عضو هیات علمی و ۲۷۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف علمی، آموزشی و پژوهشی است.

وی افزود: براساس اسناد بالا دستی تکلیف شده همه دانشگاه ها باید به مرجعیت علمی دست پیدا کنند و با توجه به اینکه مراکز رشد و فناوری موتور پیشران تولید علم هستند اگر دانشگاه بخواهد در این مسیر حرکت کند باید شرایط پیشرفت فراهم و موانع برداشته شود.
 
دکتر سالاری اختصاص ردیف بودجه مستقیم برای مراکز تحقیقاتی، نبود مجوز برای جذب پژوهشگر، جذب نیروهای خلاق را از جمله پیشنهادات جهت نیل به مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بیان و تاکید کرد: با توجه به وجود ظرفیت های موجود در سبزوار و ارتباطاتی که بین دانشگاه و صنعت وجود دارد در تلاشیم تا به دانشگاه محصول محور تبدیل شویم.

معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار نیز در ادامه این مراسم گفت: یکی از ظرفیت های سبزوار وجود مراکز علمی ارزشمند است . تعداد ۳۰ هزار دانشجو در ۱۲ مرکز دانشگاهی و آموزش عالی سبزوار در حال تحصیل هستند که دانشگاه علوم پزشکی  در کنار دیگر مراکز مانند نگینی درخشان می درخشد.

مهندس ابراهیمی اظهار داشت: این دانشگاه به صورت مستقل علاوه بر تحت پوشش قرار دادن شش شهرستان، بخشی از خدمات خود را در اختیار شهرهای همجوار در استان های سمنان، خراسان شمالی، شاهرود، و ... قرار داده است که این نیازمند نگاه ویژه وزارت بهداشت است که علیرغم محدودیت ها در بحث زیرساخت ها کمک حال دانشگاه علوم پزشکی سبزوار باشد تا در بحث گردشگری سلامت و بهره مندی از ظرفیت های پزشکی اقدامات اساسی در این دانشگاه انجام شود.

وی افزود: امروز سبزوار نیازمند توجه ویژه است از وزیر بهداشت درخواست داریم تا در بحث صدور مجوز برای دانشکده دندانپزشکی که از ظرفیت های  ویژه و معطل مانده سبزوار است مساعدت نماید و از دکتر پناهی تقاضامندیم تا در وزارت از توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه دانشگاه سبزوار دفاع نماید.

 


 

تاریخ درج خبر: شنبه ١١ آذر ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٧٤٩١  / تعداد بازدید:  876

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: