چاپ ارسال به دوست
استهلاک 150 میلیارد تومانی تجهیزات بیمارستانی غرب خراسان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در نشست با دبیران مجمع مطالبه گران غرب خراسان به استهلاک 150 میلیارد تومانی تجهیزات بیمارستانی در دوران کرونا اشاره کرد.
به گزارش وبدا/ دکتر محمد سالاری در این نشست اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی با تحت پوشش قراردادن شش شهرستان و جمعیت 521 هزار نفری از 22 دانشگاه علوم پزشکی و 6 استان سطح کشور بزرگتر است، به همین دلیل بنا به وسعت و جمعیت تحت پوشش با کمبودات و نواقصی مواجه است که امیدواریم روزی فرا رسد که در حوزه سلامت شاهد ارجحیت بهداشت بر درمان باشیم تا مردم بیمار نشوند چرا که هزینه های درمان مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: در دو سال گذشته در شش بیمارستان تحت پوشش دانشگاه 72 میلیاد تومان یارانه هزینه شده که از این رقم 35 میلیارد مربوط به دو بیمارستان جوین و جغتای بوده است. مطالبات برای تجهیزات بیمارستانی بسیار زیاد است، اما باید بپذیرفت که بخش عمده ای از تجهیزات پزشکی وارداتی است زمانی که دلار4200 به 28500 افزایش می رسد یعنی در سه سال گذشته قیمت نهایی تجهیزات 500 درصد و تعرفه خدمات بهداشت و درمان نیز 55 درصد افزایش داشته است.
دکتر سالاری ادامه داد: در دوران کرونا به لحاظ فشاری که بر سیستم درمان سبزوار وارد شد 150 میلیارد تومان از تجهیزات بیمارستان ها و مراکز مستهلک و از کار افتاده شد در حالیکه کل هزینه تملک تجهیزاتی که به دانشگاه تعلق گرفته به 50 میلیارد نمی رسد و طبیعی است که یکباره دستگاه سی تی اسکن بیمارستان امدادغیر فعال می شود در حالیکه طول عمر مفید دستگاه 5 سال است که امیدواریم بتوان به نحوی این کمبودات را جبران کرد.
رئیس دانشگاه گفت: برای راه اندازی بخش LDR بیمارستان جوین 100 عنوان تجهیزات مورد نیاز است که وزارت بهداشت تاکنون 37 مورد را تقبل کرده و 8 مورد از این تجهیزات به دانشگاه تحویل داده شده است که برای راه اندازی بخش حداقل تجهیزات باید تامین گردد.
وی اضافه کرد: در خصوص بخش قلب بیمارستان جغتای که از مطالبات مردم منطقه نیزمی باشد بالاخره بعد از پیگیری زیاد این بخش در سال گذشته راه اندازی و متخصص قلب نیز به بیمارستان ولی عصر(عج) داده شد، علیرغم اینکه در سال گذشته وزارت بهداشت فقط 11 متخصص به دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تخصیص داد. امسال نیز با پیگیری های متعدد 29 متخصص جذب دانشگاه شدند که تاکنون 21 نفر وارد دانشگاه شده که در بین شهرستان ها نیز توزیع شده است.
رئیس دانشگاه همچنین گفت: با توجه به کمبود نیروی متخصص دانشگاه نمی تواند همزمان دو بخش را در دو شهرستان جوین و جغتای فعال نگه دارد بر همین اساس این دو بیمارستان باید مکمل هم باشند چرا که دانشگاه به لحاظ نیروی متخصص در حدی نیست که بتواند هر دو بیمارستان را تامین نماید.
دکتر سالاری در خصوص دستگاه سی تی اسکن بیمارستان جوین نیز اعلام داشت: بیمارستان قمر بنی هاشم(ع) جزء 20 دانشگاه اولویت دار شده است. نامه به هیات امنای ارزی ارسال شده که به محض خریداری، دستگاه به بیمارستان جوین ارسال خواهد شد.
برای سی تی اسکن جغتای نیز که درخواست 32 اسلایس داشتند در حال حاضر مجوز آن اخذ شده که به محض حل مشکلات ارزی، دستگاه از گمرک آزاد و تحویل دانشگاه خواهد شد. از خیرین شهرستان جغتای درخواست می شود هر کمکی که برای خرید تجهیزات برای بخش سی تی اسکن دارند با توجه به نوع دستگاه با هماهنگی دانشگاه انجام شود تا تجهیزات ضروری خریداری گردد.
تاریخ درج خبر: سه شنبه ٥ دی ١٤٠٢ / شماره خبر: ١٧٦١٤ / تعداد بازدید: 550
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |