چهارشنبه ٢٦ دی ١٤٠٣
  • رسانه اینترنتی سلامت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار رسماً رونمایی شد
    مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه در روز 16 آذر و همزمان با روز دانشجو، برای پوشش ویدیویی همایش دانشجویان جدید الورود، از شبکه تلویزیونی اینترنتی خود رونمایی کرد.

  • اعیاد شعبانیه مبارک باد.

  • فراخوان برنامه جذب دستیاران پژوهشی
    قابل توجه دانشجویان و فارغ التحصیلان پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی

  • هفته سلامت گرامی باد.

  • قابل توجه دانشجویان متقاضی مهمان و انتقال نیمسال اول 97-96
    برای دیدن متن خبر کلیک کنید.

  • بازدید بازرسین معاونت غذا و دارو از داروخانه های سطح سبزوار
    به گزارش ایفدانا، تيم هاي بازرسي مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذاوداروی سبزوار هم روزه در ایام نوروز و در بازه های زماني تعيين شده برای نظارت و ارائه خدمات دارویی داروخانه ها و اقدامات قانونی لازم در خصوص مشاهده هرگونه تخلف، حضور فعال دارند .

  • فهرست مجلات نامعتبر و جعلی
    فهرست مجلات نامعتبر و جعلی

  • دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
    جهت مشاهده پوستر جشنواره کلیک کنید.

  • گزیده ای از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در سال 95

دسترسی سریع



 چاپ    ارسال به دوست

 

 

86 درصد بیماران هموفیلی سبزوار مردان هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: هموفیلی یک بیماری خون ریزی دهنده است که در بیشتر افراد مبتلا به صورت ارثی و در تعداد کمی از افراد به دلیل ایجاد جهش در ژن فرد و بدون هیچ سابقه فامیلی اتفاق می افتد.

به گزارش وبدا/ دکتر شوریده یزدی در گفتگو با وبدا بیان داشت: با توجه به اینکه این نوع بیماری وابسته به جنسیت است معمولا در مردان بیشتر نمود پیدا کرده و زنان به ندرت دچار آن می شوند که در سبزوار 86 درصد مبتلایان به هموفیلی را مردان تشکیل می دهند.

وی افزود: یکم تا هفتم مردادماه هر سال به عنوان هفته حمایت از بیماران هموفیلی نامگذاری شده هدف اصلی از این نامگذاری، طرح شرایط بیماران و نیازهای آنها به دنبال افزایش آگاهی و مشارکت هرچه بیشتر مردم  است.

دکتر شوریده ادامه داد: در بدن انسان ۱۳ نوع فاکتور انعقاد خون از جنس پروتئین وجود دارد که این بیماری بر اساس کمبود هر فاکتور به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم  شده که در نوع فاکتورهای این بیماری فاکتور ۸ و ۹ مهم ترین فاکتور به شمار می آیند.

معاون درمان دانشگاه در خصوص تشخیص بیماری هموفیلی گفت: هموفیلی در برخی افراد با مراجعه به پزشک و شرح حال دقیق و تهیه شجره نامه خانوادگی قابل تشخیص می باشد اما برای تشخیص دقیق تر بویژه در مورد ناقلین  از دو روش بررسی فاکتورهای انعقادی و آزمایش‌های ژنتیک استفاده می شود.

وی تصریح کرد: در روش بررسی فاکتورهای انعقادی میزان فاکتورهای موجود در خون اندازه گیری می شود که می تواند از نظر تشخیص شرایط بیمار و میزان نیاز به فاکتورهای خونی بسیار مفید باشد و در روش آزمایشات ژنتیک نیز بررسی جهش ژنتیکی بسیار دقیق است و تنها راه برای اطمینان کامل در تشخیص یک خانم ناقل می باشد. دراین روش به بررسی ژن تغییریافته و مسئول ایجاد هموفیلی پرداخته می شود و اطلاعات بدست آمده از آن برای تشخیص وجود این ژن در سایر افراد خانواده هم مفید است.

دکتر شوریده کبودی‌های بزرگ و خونریزی‌های طولانی و ناگهانی بدون دلیل از جمله خونریزی پس از تزریق آمپول یا واکسن، خونریزی دهان و لثه پس از مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، خون دماغ های مکرر و خونریزی سنگین و طولانی‌تر از معمول در دوران قاعدگی خانم ها را می توان از علائم و نشانه های  این نوع بیماری بیان کرد.

وی افزود: در حال حاضر درمان های بسیار مؤثری برای بیماران هموفیلی وجود دارد که با در نظر گرفتن نوع بیماری داروی مورد نیاز برای بیماران تزریق می گردد. درمان به موقع و سریع خونریزی ها بسیار حائز اهمیت است چرا که سبب کاهش درد و مانع آسیب به مفاصل، عضلات و دیگر اعضای بدن می شود.

معاون درمان دانشگاه همچنین گفت: هم اکنون تعداد 37 بیمار هموفیلی تحت پوشش دانشگاه قرار دارند که این بیماران خدمات درمانی چون تزریق فرآورده‌های خونی، ویزیت پزشک درمانگر، مراقبت‌های پرستاری، آموزش‌های مورد نیاز، ویزیت‌های فوق تخصصی و مشاوره‌های مورد نیاز مانند بینایی سنجی، شنوایی سنجی، خدمات فیزیوتراپی و دندانپزشکی را در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی حشمتیه دریافت می کنند.

با توجه به اهمیت موضوع، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در تلاش است تا با حفاظت مالی و ارائه خدمات باکیفیت و مطلوب و مطابق بر بسته های خدمتی و راهنماهای بالینی درجهت کاهش آلام این بیماران عزیزگام‌های موثری بردارد.

دکتر شوریده  در پایان اظهار داشت: در سال های اخیر خوشبختانه با بهبود حمایت های وزارت بهداشت وافزایش پوشش بیمه ای و راه اندازی صندوق بیماری های خاص وصعب العلاج، شاهد افزایش کیفیت و کمیت ارائه خدمات به این دسته از بیماران هستیم .هر چند تا نقطه مطلوب فاصله داریم که  امیدوارم در سال های آینده شاهد افزایش خدمت رسانی به بیماران خاص و صعب العلاج از جمله بیماران هموفیلی باشیم.

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٣ مرداد ١٤٠٣    / شماره خبر:  ١٨٧٣٣  / تعداد بازدید:  666

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





نشریات دانشگاه
سامانه علم سنجی دانشگاه
  فهرست مجلات نامعتبر
  کتابخانه مرکزی
سامانه پژوهان
مراکز تحقیقاتی
کمیته تحقیقات دانشجویی

  معاونت درمان
  مدیریت پرستاری
  امور بیماریهای خاص
  سامانه نوبت دهی
  مرکز فوریتهای پزشکی
  معاونت غذا و دارو
  قیمت دارو
  داروهای غیرمجاز
  تجهیزات پزشکی
  معاونت بهداشتی
  بهبود تغذیه جامعه
  بهداشت حرفه ای
  نظارت مردمی (1490)
  امور آموزشی
  سامانه های دانشجویی
  مرکز مطالعات
  ستاد شاهد و ایثارگر
  اعضاء هیات علمی
مرکز آموزشهای مجازی
  امور پرسنلی
  اتوماسیون اداری دیدگاه
  ثبت نام نیروهای طرحی
  مناقصات و مزایدات
  سامانه کارآفرینی
  آمار و فناوری اطلاعات
  خدمات الکترونیک
  مطالب آموزشی
  سامانه های الکترونیکی
  پست الکترونیک

روابط عمومی

مجمع خیرین سلامت

نظرسنجی

 

نشریات دانشگاه

کتابخانه مرکزی

پرسشهای متداول

 

پست الکترونیک

برنامه استراتژیک دانشگاه

تالار گفتگو

 

 آمار بازدید

بازديدکنندگان اين صفحه : 841176
بازديدکنندگان امروز :
13390
کل بازديدکنندگان : 74754155
بازديدکنندگان آنلاين : 19
زمان بارگزاري صفحه : 0/9219

ثانيه

معرفی دانشگاه     |     اطلاعات تماس     |     پیوندهای مرتبط     |    نقشه سایت    |   سرود ویژه دانشگاه

نشانی: سبزوار - خیابان اسدآبادی - سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - تلفن : 44011000 - 051 ایمیل: info@medsab.ac.ir

 

تاریخ ایجاد صفحه:05/01/2017 - 17:25:19
تاریخ آخرین تغییرات:7/29/2017 - 10:22:0