علت نامگذاری این شعار برای مدت سه سال پیاپی این است که افراد دارای افکار خودکشی، معمولا از ترس سرزنش دیگران با اطرافیان خود صحبت نمیکنند و همین موضوع ممکن است به قیمت دست زدن به خودکشی و پایان عمرشان تمام شود؛ این درحالیست که پژوهشها نشان میدهد صحبت درباره غم و غصهها نه تنها باعث تخلیه هیجان شده، بلکه امکان کمک به افراد را فراهم میکند.
🔹دکتر غضنفری (معاون بهداشتی دانشگاه) در این باره میگوید:
📎خودکشی به عنوان یک مشکل جدی بهداشت عمومی است و یکی از ده علت اصلی مرگ و سومین علت فوت درگروه سنی 15 تا 34 سال در جهان بشمار می رود که مجموعه ای از عوامل از جمله زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی در بروز آن نقش دارند.
🔹وی افزود: بسیاری از اختلالات روانپزشکی از قبیل خودکشی قابل پیشگیری و درمان است، و در سال های اخیر با توجه به افزایش اقدام به خودکشی و مشکلات اجتماعی دیگر ناشی از آن، موجب شد تا ضرورت توجه به برنامه ریزی پیشگیری از خودکشی بیش از پیش احساس شود.
معاون بهداشتی تاکید کرد که: مذهب و باورهای مذهبی در بین نوجوانان و بالا بردن باورهای مذهبی در بین این گروه سنی یکی از راه های پیشگیری از خودکشی است. و آموزش و پرورش با سیاست گزاری و هدفمند کردن آموزش ها نقش بسزایی در این زمینه دارد.
🔹دکتر غضنفری تصریح کرد ؛
موضوع سلامت روان امری است که همکاری و مشارکت همه دستگاه و سازما نهای دولتی و غیر دولتی را می طلبد و هیچ ارگانی به تنهایی قادر به تامین آن نیست،
وی در خاتمه افزود: خودکشی یکی از اولویت های مهم بهداشت عمومی دانست که مستلزم توجه همه دست اندرکاران حوزه سلامت روان و همه سازمانهای علمی، اجرایی و حرفه ای است که به نحوی در ارتباط با موضوع سلامت هستند.
🖌روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
◀️ مشروح اخبار در لینکهای زیر:
🆔https://eitaa.com/avayebehdasht