برگزيدگان جشنوارههای قرآنی در اولويت سهميه عمره دانشجويی قرار دارند
به گزارش خبرنگار وبدا نشست خبری هجدهمين جشنواره قرآنی دانشگاههای علوم پزشكی كشور، صبح امروز، يكشنبه نهم تيرماه در معاونت فرهنگی، دانشجويی وزارت بهداشت برگزار شد.
بر همين اساس، در ابتدای اين نشست دکتر محمدحسين آيتی، معاون فرهنگی، دانشجويی وزير بهداشت با اشاره به فعاليتهای قرآنی مناسب مجموعه وزارت بهداشت، گفت: فعاليتهای قرآنی و به ويژه مسابقات قرآن ما نزديك به دو دهه است كه با نظم خاصی به صورت سالانه برگزار میشود و يكی از تفاوتهای مسابقات امسال با سال گذشته در تجميع شدن جشنواره در بخشهای مختلف آن است.
وی در ادامه به ارائه آماری از جشنواره هجدهم دانشگاههای علوم پزشكی كشور اظهار داشت: در اين دوره در بخش اساتيد و در مجموع رشتهها 663 نفر حضور دارند كه از اين تعداد 341 نفر خانم و 322 نفر را نيز آقا می باشند در بخش كاركنان نيز 7 هزار و 625 نفر در مجموع حضور داشتهاند كه از اين تعداد بيش از 500 نفر در بخش پژوهشی و بيش از 5000 نفر در بخش كتبی حضور داشتهاند.
دکترآيتی اظهار كرد: در بخش دانشجويان نيز 5937 نفر در مجموع همه بخشها حاضر شدهاند كه رشد پنج درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. در مجووع نيز 14235 نفر در همه مراحل بخشهای مختلف جشنواره قرآنی دانشگاههای علوم پزشكی كشور حضور داشتهاند كه رقم قابل ملاحظهای است.
در ادامه این نشست دکتر کاظم حسن پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار که به عنوان ميزبان جشنواره قرآنی دانشگاههای علوم پزشكی كشور در این جلسه حضور داشت افزود: مرحله نهايی این جشنواره قرآنی از 24 لغایت 27 مردادماه و به ميزبانی دانشگاه علوم پزشكی سبزوار برگزار خواهد شد.
دکتر حسن پور در ادامه با اشاره به ظرفيتهای علمی و قرآنی مطلوب در سبزوار و بدست اوردن ميزبان اين جشنواره قرآنی اظهار داشت: در شهرستان حدود 400 كانون فرهنگی و قرآنی فعاليت دارند،این مراکز سبب شده تا سبزوار شرايط قرآنی بسیار خوبی در سطح کشور داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تصريح كرد: تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشكی سبزوار بر اين مبنا است تا با ورود دانشجو به اين دانشگاه علاوه بر شناسايی استعدادهای مربوط به حوزه سلامت دانشجويان، استعدادهای قرآنی آنها را نيز شناخته و شكوفا كند.
دکتر حسن پور به گوشهای از افتخارات قرآنی اين دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال 89 اين دانشگاه تجربه ميزبانی پانزدهمين جشنواره قرآنی دانشگاههای علوم پزشكی را داشت و علاوه بر آن در سال 1390 نیز افتخار کسب عنوان دانشگاه برتر قرآنی را بدست اورد و امسال نيز افتخار ميزبانی از قاريان و حافظان قرآن را خواهيم داشت.
وی تعداد شرکت کنندگان حاضر در این جشنواره قرآنی را در روزهای آینده حدود هزار نفر بیان کرد و تجليل از خادمان قرآنی، نشست كارشناسان مراكز قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشكی و .... را از دیگر برنامههای جنبی متنوع این جشنواره بیان کرد.
وی تعداد متسابقان حاضر در این مسابقات را 751 نفر اعلام كرد و گفت: به اين تعداد بايد، كارشناسان و معاونان فرهنگی، دانشجويی دانشگاههای علوم پزشكی كشور، داوران، اهالی رسانه و ... را اضافه كرد كه در مجموع رقمی نزديك به هزار نفر خواهد شد.
حسنپور خاطرنشان كرد: بايد اين را نيز اضافه كرد كه در رشتههای پژوهشی و كتبی تنها نفرات برگزيده نهايی در مراسم اختتاميه حضور خواهند داشت، همچنين يكی ديگر از برنامههای ما در زمان برگزاری مسابقات انتخابات شورای مركزی كانونهای قرآن و عترت دانشگاهها است كه هر ساله در زمان برگزاری جشنواره قرآنی برگزار میشود.
در ادامه این نشست دکتر نعمتالله شموسی، معاون فرهنگی، دانشجويی دانشگاه علوم پزشكی سبزوار در این خصوص اظهار داشت: پس از تعيين دانشگاه علوم پزشكی سبزوار به عنوان ميزبان جشنواره قرآنی، شورای سياستگذاری در دانشگاه زير نظر رئيس دانشگاه تشكيل و جلسات متعددی برگزار شد و تاكنون كميتههای متعددی نيز تعريف و تشكيل شدهاند كه هر يك وظيفه خاصی را بر عهده دارند، همچنين در اين دوره از داوران بينالمللی، كشوری و استانی استفاده میشود.
وی خاطرنشان كرد: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در اين دوره از مسابقات در مورد تغذيه شرکت کنندگان خصوصاً در رشته قرائت تحقيق و برنامهريزی و در بحث برنامههای فوق برنامه نيز تصميمات مناسب گرفته شده است.
معاون فرهنگی، دانشجويی دانشگاه علوم پزشكی سبزوار اظهار كرد: پوستر هجدهمين جشنواره قرآنی دانشگاههای علوم پزشكی كشور طراحی شده است و در نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم از آن رونمايی خواهد شد.
در ادامه حسين همتی، رئيس مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت به عنوان آخرين سخنران اين نشست خبری به بحث در مورد نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم پرداخت، وی گفت: شورای هماهنگی فعاليتهای قرآنی دانشگاهها هر ساله مسئوليتها را بين مراكز آموزش عالی كشور تقسيم میكند. بر اساس تصميم همين شورا، وزارت بهداشت امسال به عنوان مسئول برپايی بخش دانشگاهی نمايشگاه قرآن معرفی شده است.
همتی تصريح كرد: پس از محول شدن اين وظيفه، تمهيدات لازم برای برگزاری مناسب بخش دانشگاهی انديشيده شد. و امسال بخش دانشگاهی نمايشگاه قرآن تفاوتهای بصری و محتوايی زيادی با سالهای گذشته خواهد داشت.
وی در ادامه با تأكيد بر اين كه اولويت امسال ما سبك زندگی اسلامی كه شعار نمايشگاه است، خواهد بود، خاطرنشان كرد: غرفههای ما ارتباط ويژهای با شعار امسال نمايشگاه دارد، امسال بخش كرسیهای آزادانديشی را نيز برگزار خواهيم كرد.
رئيس مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت در مورد نشستهای تخصصی نيز گفت: نشستهای تخصصی تنها با حضور مدعوين خاص برگزار میشود و در انتهای نمايشگاه نيز از نشستهای برگزار شده پنج جلد كتاب انتشار میيابد و در اختيار علاقهمندان قرار میگيرد.