چاپ    ارسال به دوست

 

 

9 مرداد روز ملی اهدای خون

9 مرداد روز ملی اهدای خون

9 مرداد روز ملی اهدای خون

در حال حاضر، با وجود پيشرفتهای چشمگير در زمينه علم پزشکی هنوز هيچگونه جايگزين مصنوعی برای خون ساخته نشده است و فقط خونی که توسط انسانهای نيکوکار اهدا می شود، می تواند جان انسانهای ديگر را از مرگ نجات بخشد. هرعضو جامعه در طول زندگی ممکن است به دلایل مختلف مصرف کننده خون یا فرآورده های خونی باشد . تزریق به موقع خون در بیماران نیازمند به آن مانع از آسیب  اعضای حیاتی بدن شده ونجات جان آنان رادر پی خواهد داشت .

ازهر3 نفر، درطول زندگی ، یک نفر نیازمند خون ویا فرآورده های خونی خواهد شد. درکشور ما در هر دقیقه حداقل 8 نفر نیاز به خون ویا یکی از فرآورده های خونی دارند.با تهیه فرآورده های خونی از هر واحد خون اهدایی ، می توان جان حد اقل 3 بیمار رانجات داد.نیاز به همه گروه های خونی همیشه وجود دارد.افزایش حجم حوادث ترافیكی ، گسترش  تکنولوژی،ارتقا وتغییر روش زندگی ، افزایش وگسترش روش های تشخیص ودرمان بیماریها باعث شده است تا نیاز  به خون و فرآورده های آن بیش از گذشته باشد.

هرداوطلب واجد شرایط اهدای خون می تواند هر 2ماه یکباراهدای خون نماید به شرطی که تعداد اهدای مجاز سالانه لحاظ شود بطوریکه خانم ها سه بار در سال و آقایان چهار بار در سال می توانند خون خود را اهدا كنند .هم اکنون انسانهای بسیاری هستند که با روشن بینی دریافته اند که اهدای خون سالم یکی از پاک ترین انواع انفاق است . امروزه با فرهنگ سازی و ترویج معروف پسندیده اهدای خون ، اعتقاد به باورهای مقدس دینی و سنتهای ارزنده اخلاقی ، بسیاری از اقشار جامعه با آگاهی از ضرورت تهیه مستمر خون سالم ، داوطلب اهدای این ماده حیات بخش میباشند . نیاز به خون همیشه و همه جا هست و برای تامین خون کافی ، یک بار اهدای خون کافی نیست  .

اهداکنندگان نیک اندیش و نیکوکار هر روز را روز اهدای خون و روز اهدای زندگی میدانند . انتظار است در آینده نه چندان دور با آگاهی و مشارکت روزافزون داوطلبان گرامی و عضویت آنان در جمعیت پر افتخار اهداکنندگان مستمر خون ، شاهد رشد فزاینده ای در تامین خون توسط اهداکنندگان مستمر بوده چرا که درصد اهداکنندگان مستمر خون  در هر جامعه یکی از شاخص های مهم توسعه و تعهد اجتماعی است . با اهدای مستمر خون ، همواره در هر زمان ، مقدار کافی خون از هر گروه خونی جهت رفع نیاز های بیماران در دسترس خواهد بود.داوطلبان اهدای مستمر خون به واسطه اطلاع از شرایط ومراحل مختلف اهدای خون ونیز با آگاهی وپرهیزاز رفتار های پرخطر وهمچنین بررسی های پزشکی وآزمایشگاهی مکرر در هربار اهدای خون،از سالمترین اهداکنندگان خون بوده که درارتقای سلامت فرآورده های خونی نقش حیاتی ایفا می نمایند. 

 

روزانه 800 زن در سراسر جهان به دلیل اختلالات ناشی از حاملگی و یا زایمان جان می سپارند. تقریباٌ تمامی این مرگ و میرها در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد. بیش از نیمی از این آمار مربوط به کشورهای آفریقایی و یک سوم آن مربوط به جنوب آسیا است.  خطر مرگ برای مادران زیر 15 سال بسیار بيشتر از  سایر سنین است. همچنین عمده ترین علل مرگ و میر در هنگام زایمان ناشی از خونریزی شدید است. شعار امسال روز جهانی اهداکنندگان ، "خون سالم برای مادران " تعیین گردیده که به اهمیت دسترسی کافی و بموقع همه اقشار جامعه به فراورده های سالم خونی بمنظور حفظ و ارتقا سلامت جامعه و بویژه اهمیت سلامت مادران در پرورش نسل اینده هر جامعه تاکید دارد .

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٨ مرداد ١٣٩٣    / شماره خبر:  ٥٢٩  / تعداد بازدید:  3521

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: