دسترسی سریع
شنبه ٠٣ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

راه اندازی مرکز تخصص پزشکی هسته ای در بیمارستان واسعی

دکتر علیرضا مسلم رئیس دانشگاه در گفتگو با خبر نگار وبدا گفت : خدمات پزشکی هسته ای، از فن‌آوری‌های ایمن ، بدون درد و ارزشمند برای تصویر برداری از ساختمان و عملکرد بدن و درمان بیماریها می باشد ،که غالباً ناهنجاریها را درهمان مراحل اولیه خیلی زودتر ازاینکه عوارض بیماری توسط سایرآزمایشات پیشرفته قابل تشخیص باشد دربدن فرد تشخیص می دهد .

وی افزود : در همین راستا بخش پزشکی هسته ای بیمارستان واسعی سبزوار با مشارکت بخش خصوص در مساحت 250 مترمربع با هزینه ای بالغ بر15میلیارد ریال به بهر ه برداری رسید که مجهز به دستگاه تصویر برداری پیشرفته  DUALHEAD   می باشد که با قابلیت انجام تصویر برداری SPECT  قادر به انجام انواع اسکن های در خواستی توسط پزشکان می باشد .

دکتر مسلم با اشاره به اینکه این دومین مرکز پزشکی هسته ای بعد از مشهد در استان خراسان رضوی می باشد ، اظهار داشت : دانشگاه  با تعرفه دولتی آمادگی لازم جهت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی را به هم استانی های ارجمند دارد.

نقش حیاتی پزشکی هسته‌ای درتشخیص و درمان سرطان‌ها

دکتر سید حسین هاشمی پور متخصص پزشکی هسته ای دانشگاه بیان نمود :  پزشکی هسته ای و تصویر برداری مولکولی ، شاخه ای از علم پزشکی است که در آن از مواد رادیو اکتیو جهت اشخیص و درمان بیماریها استفاده می شود .

وی افزود : این شیوه درمانی دارای کارآیی و توانایی‌های فوق‌العاده درتشخیص عضو مصدوم و کم‌کاری یا ضعف در انجام وظیفه توسط هر کدام از اعضای جسم انسان است که به‌واسطه تغییرات شیمیایی معین در عضو مورد بررسی قرار می‌گیرد و به وسیله این روش می‌توان بیماری را درمراحل اولیه و قبل از وارد شدن به مراحل مزمن و بدخیم و لاعلاج بهبودی به موقع و زودهنگام با تشخیص و جلوگیری ازگسترش بیماری انجام داد .

دکتر هاشمی پور تصریح کرد : کاربرد طب هسته‌ای تنها به مرحله تشخیص محدود نمی‌شود بلکه در بهبودی بعضی از بیماری‌ها نقش اساسی دارد؛ بدین شکل که با تزریق یا اعطای مقداری از ماده مخصوص و متفاوت با اشعه‌ای که در تشخیص به کار می‌رود، در مسیر و مراحل بهبودی بیمار کاربرد دارد؛ بدین صورت که این ماده در محل‌ بیماری و مختل، متمرکز شده با تمرکز اشعه به محل و ریشه‌کنی بیماری و عامل بیماری از توسعه و گسترش و رسوخ بیماری و حمله به دیگر اعضا و تسری به محل‌های دیگر جسم بیمار جلوگیری می‌کند، بدون اینکه اثر جانبی مضر و منفی‌ای بر قسمت‌های دیگر جسم داشته باشد.

وی با اشاره نقش حیاتی پزشکی هسته ای در تشخیص و درمان انواع سرطانها ،اظهار داشت : تشخیص سریع بیماری ،تعیین مقدار نقص و اختلال در عضو بیمار ،کم بودن مقدار اثر تشعشع بر بیمار و عدم عوارض جانبی نسبت به انواع اشعه‌های دیگر و همچنین تشخیص و درمان انواع تومورها ، سرطانها ، بیمار های قلبی و عروقی ، کلیوی ، ریوی ، کبدی و آسیب های استخوانی و دیگر ناهنجاریهای اندامی از مزایای این رشته نوین می باشد .

 

 

 

تاریخ درج خبر: شنبه ٧ اسفند ١٣٩٥    / شماره خبر:  ٥٩٥٦  / تعداد بازدید:  1772

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: