چاپ ارسال به دوست
یاامقلب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار
توصيه هاي بهداشتي برای سفرهای نوروزی
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی / درآستانه فرا رسیدن سال نو و شروع تعطیلات ،عید نورز فرصت مناسبی برای مسافرت می باشد که جهت حفظ سلامت خانواده در این ایام می بایست ضمن رعایت نکات ایمنی در حین مسافرت نکات بهداشتی ازجمله تامین آب و مواد غذایی سالم را در نظر داشت چرا که مصرف آب و غذایی ناسالم در طول مسیرسفر احتمال بروز وابتلاء بیماریهای عفونی و مسمومیت غذایی را در افراد بالا می برد .ضمن آرزوی سلامتی و ایامی خوش در نوروز برای این که این دوره ی زیبا را به سلامتی بگذرانید، خوب است توصیه های زیر را به خاطر بسپارید...
توصيه هاي بهداشتي برای سفرهای نوروزی درآستانه فرا رسیدن سال نو و شروع تعطیلات ،عید نورز فرصت مناسبی برای مسافرت می باشد که جهت حفظ سلامت خانواده در این ایام می بایست ضمن رعایت نکات ایمنی در حین مسافرت نکات بهداشتی ازجمله تامین آب و مواد غذایی سالم را در نظر داشت چرا که مصرف آب و غذایی ناسالم در طول مسیرسفر احتمال بروز وابتلاء بیماریهای عفونی و مسمومیت غذایی را در افراد بالا می برد .ضمن آرزوی سلامتی و ایامی خوش در نوروز برای این که این دوره ی زیبا را به سلامتی بگذرانید، خوب است توصیه های زیر را به خاطر بسپارید... توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله توسط آب 1- هميشه دست هاي خود را قبل از صرف غذا با آب و صابون بشوييد. 2- در بین راه در دستشوییها از صابون جامد استفاده نکنید و به جای آن از صابون مایع برای شستن دستها استفاده کنید. 3- از مصرف آب آشامیدنی غیرسالم خودداری نموده و حتما از بطری های آب معدنی استفاده نمایند. در طول مسیراز مصرف آبهای سطحی و چشمهها و دریاچهها خودداری شود. 4- اگر با اتوبوس سفر میکنید و تشنه شدهاید حتما از از لیوان شخصیتان استفاده کنید یا اینکه از راننده بخواهید لیوان یکبار مصرف در اختیار شما قرار دهد، 5- ميوه ها را حتماً بعد از شستن استفاده کنید و از تمیز کردن آنها با دستمال کاغذي جهت مصرف خودداری نمایید. بهداشت مواد غذايي 1- در طول سفر جهت تهیه غذاها از مواد اولیه سالم و بهداشتی استفاده کنید. 2- مصرف غذا به صورت نيم گرم خطرناک است. غذا را به اندازه مصرف یک وعده بپزید و از نگهداری و مصرف مواد غذایی مانده خودداری کنید. 4- به منظور سالم سازی سبزیجات بعد از تمیز کردن، قبل از مصرف به مدت 10 دقيقه با يک قاشق مربا خوري پرکلرين در يک ظرف حاوی 5 لیترآب مورد شستشو قرار گیرد. 4- هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی بر چسب بستهبندی غذا نوشته شده است دقت کنید 5- در رستورانهای بین راهی رعایت نکات بهداشتی حائز اهمیت است. از مصرف سبزیجات و سالاد در رستوران های بین راهی پرهیز شود. 6- استفاده از کنسروها می تواند مطمئن ترین غذا در طول سفر باشند ولی بهتر است کنسرو ماهی و لوبیا حتما 20 دقیقه در دمای جوش حرارت داده شوند و در مورد مصرف کنسرو باید دقت شود که بدنه یا درب قوطی کنسرو فرورفته، برآمده، زنگ زده و تاریخ انقضاء گذشته نباشند. 7- مواد غذايي پرخطر که احتمال ابتلا به مسموميت هاي غذايي با آنها بيشتر است عبارتند از سالاد الویه مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز، شير و ماهي. هميشه از سلامت اين مواد و خوب پخته بودن آنها مطمئن شوید . 8-مصرف شیرینی جات به خصوص نان های خامه ای و شیرینی های تر را محدود کنید. درصورت ابتلا به اسهال چه بايد کرد؟ در صورت ابتلا به اسهال از خود درمانی و استفاده از آنتی بیوتیک ها بپرهیزید چرا که آنتی بیوتیک ها گاهی خود موجب تشدید بیماری اسهال می شوند . 1- مايعات فراوانی مصرف کنيد و در صورت ابتلا به اسهال شديد ضمن استفاده از محلول ORS ، سریعا به نزدیکترین درمانگاه یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید. 2- از آنجا که در کودکان ابتلا به اسهال، خطر از دست دادن آب بدن و کم آبی شدید را به همراه دارد، سعي کنيد مرتب به آنها سوپ، پوره رقيق و ... بدهيد. شيردهي را در کودکان شيرخوار خود قطع نکنيد. معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارسفر خوب ، خوش و ایمنی را برای شما آرزو می کند
تاریخ درج خبر: شنبه ٢٨ اسفند ١٣٩٥ / شماره خبر: ٦٠٧٨ / تعداد بازدید: 1392
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |