چاپ    ارسال به دوست

 

 

روز جهانی قلب

روز جهانی قلب

29 سپتامبر; روز جهاني قلب

روز جهاني قلب در سال 2000 ميلادي پيشنهاد شد تا به مناسبت اين روز ،مردم دنيا را از خطرات بيماري قلبي و سكته مغزي به عنوان اولين علت مرگ مطلع كند.اين بيماري ها سالانه 3/17 ميليون نفر را از بين مي برند و اين تعداد در حال افزايش است.

روز جهاني قلب در روز 29 سپتامبر هر سال بر گزار مي شود :

فدراسيون جهاني قلب به همراه اعضاي خود ، اهميت اين موضوع را كه اگر عوامل خطر اصلي بيماري قلبي عروقي شامل دخانيات،رژيم غذايي ناسالم و كم تحركي، كنترل شوند،حداقل 80% مرگ هاي زودرس ناشي از بيماري قلبي و سكته مغزي مي تواند اجتناب شود ، را بر اساس الويت ها و موضوعاتي كه در هر سال تعيين مي كند ،در سراسر جهان پخش و اطلاع رساني مي كند.

فعاليت هاي ملي مانند سخنراني ها و گفتگوها و غربالگري ها،پياده روي و دويدن ،برگزاري وقايع ورزشي در سراسر دنيا توسط اعضاء و شركاي فدراسيون در همين زمينه و بر اساس موضوعات تعيين شده در هر سال به شكل بسيج هاي اطلاع رساني و آموزشي ،سازماندهي مي شوند.

بیماری های قلبی و عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در ایران به شمار می روند. نزدیک به ۴۰ درصد علل فوت جوانان در ایران، بیماری های قلبی شناخته شده اند.

موثرترین عوامل در بروز عوارض قلبی، «غذای ناسالم، فعالیت بدنی کم و مصرف دخانیات» هستند. این عوامل در بین همه اقشار جامعه و سنین مختلف شایع هستند که لازم است با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، جامعه را در شناسایی بهتر این عوامل بیدار کرد.

در حال حاضر موسسات، انجمن ها و مراکز متعددی در بازشناسی اطلاع رسانی علل و عوامل بیماری های قلبی و راه های پیشگیری آن، در ایران فعالیت می کنند. از جمله آنها می توان به «انجمن توانبخشی قلب و عروق و تنفس ایران»، «انجمن جراحان قلب» و «Iranian Heart Association» اشاره کرد که به عنوان بخشی از فعالیت هایشان در اطلاع رسانی در این رابطه، می توان برگزاری همایش ها و سمینارهای عمومی و تخصصی، چاپ کتب و نشریات و ایجاد سایت ها و کمپین های اطلاع رسانی در خصوص بیماری های قلبی و عروقی را نام برد.

نکاتی برای محافظت از قلب

برای داشتن قلب و بدنی سالم و پیشگیری از بروز عوارض و مشکلات قلبی و عروقی، رعایت نکات زیر توصیه می شود.

۱- مصرف کربوهیدارت ها را کم کنید: تحقیقات نشان داده اند که مصرف بیش از انداره موادی که کربوهیدارت دارند، احتمال بروز بیماری قلبی را تشدید می کنند. مواد غذایی مانند کورن فلکس، نان های چرب و سیب زمینی سرخ کرده در این دسته قرار می گیرند.

۲- سیگار نکشید: یکی از مهمترین عوامل بروز حملات قلبی، سیگار است. احتمال بروز حمله قلبی در یک فرد سیگاری، تا ۷۰ درصد بیشتر از یک فرد غیر سیگاری است. اگر سیگار می کشید و در کنار آن هم به سلامتی قلب و بدن خود اهمیت می دهید، بدانید که این دو در تضادی عظیم هستند. پس سعی کنید از همین امروز سیگار را کنار بگذارید.

۳- فعالیت های ورزشی منظم را از یاد نبرید: روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از وقت خود را به ورزش های سبک اختصاص دهید. این مقدار ورزش می تواند سرعت طپش قلب شما را بین شصت تا هفتاد درصد افزایش دهد. پیاده روی به عنوان یکی از بهترین و ساده ترین ورزش ها بهترین توصیه است. حتی اگر در توان خود می بینید، بد نیست در این ۲۰ دقیقه، کمی هم دویدن را امتحان کنید.

۴- استرس به خود راه ندهید: برخی متخصصین، استرس و ناراحتی اعصاب را مهمترین دلیل بیماری ها و عوارض قلبی به حساب می آورند. استرس حاد، در حد عواملی همچون سیگار کشیدن، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و عدم فعالیت بدنی، می تواند ریسک حمله قلبی را افزایش دهد.

۵- چک آپ منظم داشته باشید: اگر در خانواده تان، فرد یا افرادی با سابقه بیماری و یا حمله قلبی هستند، آگاه باشید که شانس بروز این بیماری در شما بیشتر از سایرین است. به هر ترتیب می توانید با چک آپ منظم، بررسی سطح کلسترول خون و اندازه گیری فشارخون در بازه های زمانی منظم، قبل از بروز حادثه از خود محافظت کنید. البته این چک آپ ها برای همه افراد توصیه می شوند.

هر چند که روز جهانی قلب، بهانه ای مناسب برای ذکر این نکات بود؛ اما اگر این نکات را در مسیر سلامت قلبی خود رعایت نمی کنید، لازم است با بهبود عادات فعلی تان، به ورزش، آرامش، مصرف غذاهای سالم تر، عدم مصرف سیگار و … توجه بیشتری داشته باشید تا سالم بمانید.


"روابط عمومی مرکز آموزشی پژوهشی ودرمانی امداد شهید دکتربهشتی سبزوار"

 

تاریخ درج خبر: پنج شنبه ٣ مهر ١٣٩٣    / شماره خبر:  ٦٣١  / تعداد بازدید:  3525

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: