چاپ ارسال به دوست
فرخنده ميلاد امام حسن مجتبي(ع) كريم اهل بيت مبارك باد
ماه به نيمه رسيده است و درهاي رحمت، بر روي جهانيان باز است. جانها آكنده از عشق است، ماه به نيمه رسيده است كه اين چنين در كامل ترين صورت خويش به جلوه گري، دست افشاني مي كند. ستارگان به تكاپو درآمده اند گرداگرد ماه بدري كه در آستانه حُسن خودنمايي ميكند؛ ماه تمامي كه از ذخيره هستي به زمين هديه داده شده است. صداي هلهله به گوش ميرسد. صداي تسبيح؛ صداي شور و نشاط عرشيان. نوري متولد ميشود كه از عرش تا فرش ميگسترد و جلوه حضور اين نور آسماني، در خاندان وحي رخ مينمايد. آري، امشب خانه علي(ع) و فاطمه(س) غرق در شادي تولد نخستين فرزند است. امشب تجلي حسن ازلي است كه در چهره دلگشاي چهارمين معصوم، نمايان ميشود و با آمدنش، جانها را صفايي ديگر ميبخشد. مقدمش مبارك.
در نيمه ماه رمضان سوم هجري، اولين فرزند علي(ع) و فاطمه(س) به دنيا آمد. پس از ولادت، نام گذاري از جانب مادر به پدر، و از پدر به رسول خدا محول شد و آن حضرت هم به انتظار نام گذاري پروردگار ماند. تا اينكه جبرئيل، امين وحي، فرود آمد و گفت: «خدايت سلام ميرساند و ميگويد چون علي براي تو همانند هارون براي موسي است، نام فرزندش را نام فرزند حضرت هارون (ع) يعني شبر قرار ده!» رسول خدا(ص) فرمود: زبان من عربي است و شبر، عبري است. جبرئيل گفت: شبر در زبان عرب به معناي« حسن» است. به اين ترتيب، آن كودك بزرگوار، حسن نام گرفت.
كنيهي آن حضرت "ابو محمد"و مشهورترين القابش "سيد" و "سبط" و" تقي" است كه هركدام نشان از ويژگي هاي اخلاقي و صفات نيك امام مجتبي(ع) دارد. در فضيلت امام حسن مجتبي(ع) همين بس كه جد بزرگوارشان محمد مصطفي(ص) سرور فرزندان آدم و پدرشان علي مرتضي، سرور اوصيا و مادرشان فاطمه زهرا(س) پاره تن پيامبر(ص) بانوي بانوان جهان و مادربزرگ گراميشان حضرت خديجه(س) است.
احاديثي چند از امام حسن مجتبي(ع):
- إنّما يُجْزى الْعِبادُ يَوْمَ الْقِيامَهِ عَلى قَدْرِ عُقُولِهِمْ.
همانا در روز قيامت بندگان به مقدار عقل و درك و شعورشان مجازات مى شوند.(كلمه الإمام الحسن (ع): ص 209)
- اَلْخَيْرُ الَذّى لا شَرَّفيهِ: ألشُّكْرُ مَعَ النِّعْمَهِ، وَالصّبْرُ عَلَى النّازِلَهِ
آن خوبى كه شرّ و آفتى در آن نباشد شكر در مقابل نعمت ها و صبر و شكيبائى در برابر سختى ها است. (تحف العقول: ص 234، س 7)
- الْيَدَيْنِ قَبْلَ الطَّعامِ يُنْفِى الْفَقْرَ، وَبَعْدَهُ يُنْفِى الْهَمَّ.
شستن دست ها قبل از طعام فقر و تنگدستى را مى زدايد و بعد از آن ناراحتى ها و آفات را از بين مى برد.(بحارالأنوار: ج 1، ص 218، ح 43)
- مَنِ اسْتَخَفَّ بِإخوانِهِ فَسَدَتْ مُرُوَّتُهُ.
كسى كه دوستان و برادرانش را سبك شمارد و نسبت به آن ها بى اعتناء باشد، مروّت و جوانمرديش فاسد گشته است. (كلمه الإمام الحسن (ع): ص 209)
- لَقَضاءُ حاجَهِ أخ لى فِى اللّهِ أحَبُّ مِنْ إعْتِكافِ شَهْر.
هر آينه برآوردن حاجت و رفع مشكل دوست و برادرم، از يك ماه اعتكاف، در مسجد و عبادت مستحبّى، نزد من بهتر و محبوب تر است. (كلمه الإمام الحسن (ع): ص 139)
- إنّ الْحِلْمَ زينَهٌ، وَالْوَفاءَ مُرُوَّهٌ، وَالْعَجَلهَ سَفَهٌ.
صبر و شكيبائى زينت شخص، وفاى به عهد علامت جوانمردى، و عجله و شتابزدگى (در كارها بدون انديشه) دليل بى خردى مى باشد.(كلمه الإمام الحسن (ع) : ص 198)
- وَ إنّ حُبَّنا لَيُساقِطُ الذُّنُوبَ مِنْ بَنى آدَم، كَما يُساقِطُ الرّيحُ الْوَرَقَ مِنَ الشَّجَرِ.
همانا محبّت و دوستى با ما (اهل بيت رسول اللّه(ص) سبب ريزش گناهان از نامه اعمال مى شود، همان طور كه وزش باد، برگ درختان را مى ريزد. (كلمه الإمامُ الْحَسَن(ع): 7، ص 25)
- إنَّ مَنْ خَوَفَّكَ حَتّى تَبْلُغَ الاْمْنَ، خَيْرٌ مِمَّنْ يُؤْمِنْكَ حَتّى تَلْتَقِى الْخَوْفَ.
همانا كسى تو را ـ در برابر عيب ها و كمبودها ـ هشدار دهد تا آگاه و بيدار شوى، بهتر است از آن كسى كه فقط تو را تعريف و تمجيد كند تا بر عيب هايت افزوده گردد. (إحقاق الحقّ: ج 11، ص 242، س 2)
- لَقَدْ فارَقَكُمْ رَجُلٌ بِالاْمْسِ لَمْ يَسبِقْهُ الاْوَّلُونَ، وَ لا يُدْرِكُهُ أَلاْخِرُونَ.
امام حسن(ع) پس از شهادت پدرش اميرالمؤمنين علىّ(ع)، در جمع اصحاب فرمود: شخصى از ميان شماها رفت كه در گذشته مانند او نيامده است و كسى در آينده نمى تواند هم تراز او قرار گيرد.(إحقاق الحقّ: ج 11، ص 183، س 2 و ص 185)
"روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امداد شهید بهشتی سبزوار"
تاریخ درج خبر: جمعه ١٩ خرداد ١٣٩٦ / شماره خبر: ٦٥٥١ / تعداد بازدید: 1409