دوشنبه ٠٥ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

تبریک روز جهانی کودک به تمام کودکان ایرانی_شبکه بهداشت و درمان جوین

تبریک روز جهانی کودک به تمام کودکان ایرانی"واحدسلامت خانواده-شبکه بهداشت و درمان جوین"

راه های کاهش دریافت نمک برای کودکان زیر پنج سال حفاظت از گوش در برابر سر و صدا

Normal 0 false false false false EN-US X-NONE FA

راه های کاهش دریافت نمک برای کودکان زیر پنج سال

تغذیه كودكان زیر یك سال:

 

·         استفاده از آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت غذای كمكی

·         استفاده نكردن از نمك در تهیه، پخت و هنگام مصرف غذای كودك

                                                    

تغذیه كودكان بالای یك سال :

·         كاهش مصرف نمك در هنگام پخت غذا

·         خودداری از گذاشتن نمكدان در سفره

·         استفاده از سبزی های معطر تازه یا خشک مانند(نعناع؛ مرزه؛ ترخون؛ ریحان و ... ) یا سیر، پیاز، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك

·         اصلاح عادات غذایی والدین و مربیان مهدهای كودك (كاهش مصرف نمك غذا در هنگام پخت یا مصرف غذا، استفاده از غذاهای كم نمك در برنامه غذایی روزانه، كاهش مصرف فست فودها و...)

·         كاهش مصرف سوپ های آماده، سس ها و محصولات فرآیند شده مثل فست فودها (پیتزا، همبرگر، سوسیس وكالباس و...) دربرنامه غذایی كودكان

·         كاهش مصرف غذاهای كنسرو شده مانند تن ماهی در برنامه غذایی روزانه

·         كاهش مصرف انواع شورها و ترشی­ها در برنامه غذایی روزانه

·         خودداری از مصرف تنقلات شور (پفک، چیپس، چوب شور، وسایرتنقلات کم ارزش غذایی و شور ) در برنامه غذایی روزانه

·         استفاده از گوشت­های سفید (ماهی، ماكیان و ......) به جای گوشت قرمز، سوسیس،کالباس و جگر در برنامه غذایی روزانه

·         استفاده از ذرت و حبوبات بو داده خانگی کم نمک مانند عدس برشته شده کم نمک، مغزها مانندگردو، فندق، بادام به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه

·         استفاده از غلات كم نمك مانند نان كم نمك

·         استفاده از انواع میوه های تازه یا آب میوه های طبیعی به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه

·         استفاده از انواع میوه های خشک مثل خرما، توت، برگه ها و انجیر به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه

·         استفاده از نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه

·         استفاده از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی روزانه کودکان.

 

 

 

 

 

حفاظت از گوش در برابر سر و صدا

قرارگیری در معرض سروصدا را به حداقل رسانید.

1- در کنسرت­ها، تالارهای سخنرانی و یا میهمانی­ها کنار بلندگوها نشینید. چنان ­چه موسیقی­دان می­باشید، همیشه از حفاظ گوش استفاده کنید.

۲- حجم صدا را کاهش دهید. چنان چه از هدست و یا هدفن استفاده می­کنید و یا در یک فضای محبوس، به موسیقی گوش می­دهید (داخل اتومبیل) حجم صدا را کاهش دهید. اگر در ۹۰ سانتی متری شما فردی ایستاده، قادر به شنیدن صدای موسیقی از هدست و یا هدفن شما ­باشد، صدای موسیقی شما یقینا بسیار بالاست.

۳- هنگام خرید لوازم منزل، اسباب­بازی و وسایل برقی نوع کم سر و صدای آن­ها را انتخاب کنید.

۴- در مکان­های پر صدا، حتما از محافظ گوش استفاده کنید.

۵- استفاده از پنجره­های دوجداره، سقف­ها و دیوارهای آکوستیک، پرده­های قطور جلوی پنجره­ها، پوشاندن کف با فرش و یا موکت سروصدای داخل و خارج خانه را کاهش می دهند.

۶- بی­جهت بوق خودرو را به صدا در نیاورید، مگر درمواقع اضطراری.

۷- سر و صدای حیوانات خانگی خود را کنترل کنید.

۸- دیگران را نسبت به خطرات سر و صدای بلند آگاه سازید.

۹- موتور خودرو، تهویه مطبوع و سایر لوازم برقی را در وضعیت مناسب نگهداری کنید و در صورت لزوم به تعمیر آن­ها بپردازید. همیشه بخشی از صدای تهویه مربوط به خرابی می­باشد و یا نیاز به سرویس  کاری، روغن­کاری یا تمیزکاری دارد.

۱۰- هنگام گوش کردن به صدای موسیقی، تلویزیون و یا رادیو، مراعات حال همسایگان خود را نیز بکنید.

۱۱- چنان چه در محیط­های پرسروصدا زندگی می­کنید و یا مشغول به کار می­باشید، به طور مرتب تست سنجش شنوایی را صورت دهید.

۱۲- به جای استفاده از گوشی­های ایرپلاک (آن­هایی که درون کانال گوش قرار می­گیرند)، از هدست استفاده کنید.

لازم به ذکر است مصرف بعضی داروها، نظیر استرپتومایسین، سالیسیلات، جنتامایسین نیز می­تواند افراد را نسبت به صدا حساس­تر نماید.

 

 

 

 

تاریخ درج خبر: پنج شنبه ٢٤ مهر ١٣٩٣    / شماره خبر:  ٦٨٦  / تعداد بازدید:  447

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: