چاپ ارسال به دوست
توصیه های ایمنی و بهداشتی در ایام ماه محرم
مهندس هادی کرابی مسئول واحد بهداشت محیط معاونت بهداشتی جهت حفظ بهداشت و ایمنی در ایام محرم اظهار داشت :اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر و اربعین که بایستی توسط افراد درگیر موضوع به ویژه مسئولین هیئت ها و هیئت امنای مساجد و تکایا و مسئولین موکب ها و ایستگاه های صلواتی رعایت گردد به شرح ذیل اعلام می گردد : 1- هرگونه پخت وپز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد . 2- كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده ، رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است. 3- مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي گردد از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود . 4- از فراورده هاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت متبوع و سازمان دامپزشكي است استفاده شود . 5- احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه گردد. 6- از ذبح دام های نذری در جلو هیئت های عزاداری ، سطح خیابان ها و معابر به جهت حفظ زیبای و جلو گیری از انتشار بیماریها خود داری گردد. 7- از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها استفاده شود . 8- در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود . 9- از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود. 10- در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها خودداري گردد . 11- از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز)نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد. 12-از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خود داری شود. ( بعضا" هیئت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند که اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود). 13- از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري نماید. 14-در صورت توزيع سبزي و سالاد، رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. 15-در ضمن با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري ها از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري گردد. 16- ازآب آشاميدني سالم استفاده گردد. 17- شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد. 18-در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف گياهي ، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود. (استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد )مناسب نمي باشد). 19-ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام گردد. 20-پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد. به ويژه دركنار هرايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف وليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود. 21- از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود. درضمن نظر به اهميت موضوع و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف در حد زیاد در طول مراسم عزاداری و همچنین حفظ سلامت مصرف كنندگان جهت توزيع موادغذايي و نوشيدني خصوصاً موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ توصيه مي گردد كه از ظروف يكبار مصرف پلی استایرینی و پی وی سی شفاف و رنگ روشن استفاده نگردد که می بایست كليه دست اندر كاران مساجد به منظور حفظ و ارتقاء سلامت عزاداران، در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ضرورتا"از توزيع هرگونه مواد غذايي و نوشيدني داغ در ظروف يكبار مصرف پلاستيكي خودداري نمايند و نسبت به جايگزيني آن با ظروف يكبار مصرف به ترتيب اولويت با پايه گياهي، سلولزي(كاغذي) و آلومينيومي جهت توزيع غذا و نوشيدني اقدام نمايند . توصیه های ایمنی در مساجد و تکایا مهندس رضا نیکو خصال در خصوص نکات ایمنی در ایام محرم اظهار داشت : برق و انشعابات: رعایت فاصله مناسب سیم، اتصالات وادوات برقی ازموادومصالح قابل اشتعال (پرده-فرش-تابلو ...) الزامی است. هرفیوز برق باید استاندارد بوده واستفاده ازفیوز های تقویت شده و غیر استاندارد جدا خودداری شود همچنین اخذ انشعابات متعدد از یک پریز برق ممنوع است. استفاده از لامپ های برق ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ ممنوع است. وسایل گرمایشی: قبل از استفاده از وسایل گرمازا ازاستاندارد وسالم بودن آن اطمینان حاصل شود. درصورت استفاده ازبخاری های نفتی باید قبل از پرکردن منبع سوخت اقدام به خاموش کردن آن کرد. دراخذ انشعاب ازلوله کشی گاز حتماً از شیلنگ های فشارقوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود. رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال (پشتی-فرش- پرچم...) الزامی است. درقسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود. در تمامی قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسول های آتش نشانی سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده ازآن ها آشنا باشند. از ورود کودکان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود. درصورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندر های گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی درنظر گرفته شود. درصورت استفاده از بخاری های گازی وپس از نصب بخاری و اطمینان از عملکرد صحیح آن ها مراقبت شود که شیرفلکه گاز مخصوص دستگاه در معرض دستکاری بچه ها و آسیب های فیزیکی قرار نگیرد. قبل از بهره برداری ازدستگاه حرارت زا مانند: بخاری ها سیستم حرارت مرکزی و امثالهم دودکش را نظافت واز بازبودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنند. دودکش ها درناحیه منتهی به فضای باز باید مجهز به کلاهک باشند تا ازافتادن اجسام داخل دودکش وهمچنین کوران هوا در زمان وزش تندباد ها مصون باشند. دودکش نبایستی درمجاورت پرده ومواد قابل اشتعال قرار گیرد و ازمحل کاملاً امن با ساختار غیرقابل اشتعال عبور داده شود. نظارت بر رعایت اصول ایمنی در محل طبخ غذا و انبار های پشتیبانی در مراسم عزاداری در خصوص سیستم های برق رسانی و گاز رسانی سامانه اعلام حریق و آتش نشانی: ایجاد شبکه آب رسانی آتش نشانی در مساجد و حسینیه ها ضروری بوده و بایستی به نحوی طراحی و نصب شود که امکان پوشش دهی لازم را به کلیه نقاط داشته و ظرفیت مخازن آن با توجه به فاصله ایستگاه آتش نشانی محل تعیین وحداقل برای مدت (۱۵ دقیقه) درنظر گرفته شود. نصب سیستم اعلام حریق اتوماتیک درمساجد و حسینیه ها که به صورت دائمی می باشد الزامی است. رعایت صرفه جویی در مصارف آب در همه بخش ها با توجه به شرایط کم آبی /140
تاریخ درج خبر: شنبه ١ مهر ١٣٩٦ / شماره خبر: ٧٠٦٨ / تعداد بازدید: 2303
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |