چاپ    ارسال به دوست

 

 

اولین عمل جراحی کیسه صفرا به روش لاپارسکوپی دربیمارستان ولی عصر(عج)انجام شد.

مزایای این روش عدم نیاز به باز کردن شکم و بهبودی سریع بیمار است، که انتظار می رود عوارض و مشکلات پس از عمل نیز بسیار کم باشد.

     روابط عمومی بیمارستان ولیعصر(عج)جغتای/ اولین عمل جراحی کیسه صفرا به روش لاپارسکوپی در بیمارستان جغتای در تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه انجام شد.

      شاهی سرپرست بیمارستان با تشکر و قدردانی از تیم اتاق عمل به خاطر این موفقیت بزرگ در استفاده از دستگاه لاپارسکوپیک در عمل جراحی انجام شده، بیان نمودند؛ با مساعدت مسئولین دانشگاه و بیمارستانی بتوانیم دستگاه لاپارسکوپ را تهیه، تا مردم فهیم شهرستان بتوانند با استفاده از مزایای آن، از مراجعه آنان به سایرمراکز درمانی شهرستان های دیگرکاسته شود.

   دکتر امامی جراح بیمارستان نیز با تشکر از مسئولین بیمارستانی که جهت آوردن این دستگاه تلاش بسیاری کرده اند اظهار داشت می توان  اعمال جراحی را به روش نوین انجام داد که عوارض بسیار کمی دارد.

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا

   عمل جراحی کیسه صفرا بطور کلی به دو روش باز و لاپاراسکوپی کیسه صفرا انجام می‌شود. در روش باز با برش پوستی معمولاً زیر دنده‌ها در سمت راست، کیسه صفرا و سنگها خارج می‌شود.
   در روش لاپاراسکوپی چندسوراخ کوچک حدود 5/1-1 سانتیمتری در پوست شکم ایجاد شده و عمل جراحی از این طریق انجام می‌شود.عمل جراحی کیسه صفرا خصوصاً در بین خانم‌ها بسیار شایع است و با انجام این عمل جراحی، علاوه بر از بین بردن درد از بروز عوارض ذکر شده و همچنین سرطان کیسه صفرا جلوگیری می‌شود.

مزایای لاپاراسکوپی

   مهم‌ترین سوالی که در زمینه جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا برای بیماران مطرح می‌شود، مزایا و معایب استفاده از این روش است. البته نباید انتظار داشته باشیم لاپاراسکوپی بدون عارضه باشد و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نکند، ولی در مقایسه با اعمال جراحی باز عوارض بسیار کمتری ایجاد خواهد کرد.

   به عنوان مثال چسبندگی یکی از مشکلاتی است که پس از عمل جراحی باز ممکن است برای فرد ایجاد شود، اما در لاپاراسکوپی چون شکم باز نمی‌شود، در معرض هوای محیط قرار نمی‌گیرد و بافت بدن با لوازمی که هنگام عمل استفاده می‌شود تماس ندارد، چسبندگی خیلی کمتری ایجاد می‌کند.

   یکی از فواید لاپاراسکوپی کوچک بودن اسکار عمل (جای زخم) است، به عنوان مثال اگر عمل جراحی بستن لوله‌های رحم به روش جراحی باز انجام شود، باید برش جراحی حداقل به اندازه هفت تا هشت سانتی‌متر ایجاد شود، اما در این روش با دو سوراخ نیم سانتی‌متری تا حداکثر یک سانتیمتری می‌توان عمل را انجام داد. با توجه به این که در روش لاپاراسکوپی اسکار عمل کوچک‌تر از جراحی باز است، انتظار می‌رود عوارض و مشکلات پس از عمل نیز کمتر باشد.این مسئله هم از نظر زیبایی به نفع بیمار است و هم به او کمک می‌کند پس از جراحی خیلی سریع‌تر به زندگی روزمره برگردد و کارهای عادی را از سر بگیرد.

   احتمال عفونت نیز در این روش بسیار کمتر است. همچنین در روش جراحی باز، داخل شکم به خوبی روش لاپاراسکوپی روشن نمی‌شود و چون اعضای بدن روی هم قرار گرفته‌اند، ممکن است خیلی از بافت‌ها بخوبی دیده نشود، اما این مشکلات در لاپاراسکوپی وجود ندارد.

   افرادی که به بیماری‌های قلبی یا بیماری‌های انسدادی ریه مبتلا هستند، نباید از این روش استفاده کنند. بنابراین لاپاراسکوپی برای افرادی که مشکل خاصی ندارند، سالم و در سنین مناسب هستند، هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی‌کند.

  پزشکی که عمل لاپاراسکوپی را انجام می‌دهد، حتما باید دوره‌های خاصی را گذرانده و در این زمینه مهارت کافی داشته باشد، چون این عمل بر خلاف این‌که برای بیمار راحت و به نفع اوست، برای پزشک جراح کاری نسبتا دشوار است.

 

 


 

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٢٤ ارديبهشت ١٣٩٧    / شماره خبر:  ٨٣٤٨  / تعداد بازدید:  1181

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: