چاپ    ارسال به دوست

 

 

دبیرکمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت در سبزوار عنوان کرد؛

لزوم رعایت اخلاق حرفه ای در انتشارات علمی / نظارت بر اجرای استانداردهای اخلاقی

دبیرکمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت در سبزوار گفت: رعایت اخلاق حرفه ای درنگارش و حفظ انتشارات علمی، گامی مهم در ارائه آثار علمی معتبر است.

دبیرکمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت در سبزوار گفت: رعایت اخلاق حرفه ای درنگارش و حفظ انتشارات علمی، گامی مهم در ارائه آثار علمی معتبر است.

وبدا سبزوار / کارگاه اخلاق در انتشارات علمی با حضور دکتر احسان شمسی گوشکی دبیرکمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت،مهرماه سال جاری در محل سالن اجتماعات دکتر سیادتی مجتمع آموزشی پردیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار برگزار شد.

دکتر گوشکی در حاشیه برگزاری کارگاه و در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: رعایت اصول و اخلاق حرفه ای درنگارش و حفظ انتشارات علمی، گامی مهم در ارائه آثار علمی معتبر است.

دبیرکمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت با اشاره به رعایت حفظ اخلاق در تالیفات و طرح های پژوهشی افزود: افراد بایستی در نوشتن نسخه اولیه دست نوشته ها و یا در بازبینی و مرور نقادانه آثار پژوهشی همکاری لازم داشته به گونه ای که متن ها  از لحاظ محتوای علمی دستخوش تغییر وتکامل قرارگیرند.

وی در ادامه صلاحیت علمی لازم برای مرور نقادانه آثار پژوهشی براساس تجربه علمی وسابقه تحصیلی یا کاری را ضروری دانست و تصریح کرد: پژوهشگران و افراد دخیل بایستی نسخه نهایی دست نوشته را قبل از انتشار، مطالعه و آن را تایید کرده و مسئولیت پاسخگویی در مقابل کلیه جنبه های انجام پژوهش که منجر به انتشار مقاله می شود  را بپذیرد، بگونه ای که بتواند به کلیه ی سوالات مطرح شده در مورد صحت محتوا و نوشتار را پاسخ دهد.

دکتر شمسی با بیان اینکه در همه دانشگاه‌ها و مراکز علمی کمیته‌های اخلاق در پژوهش به صورت مستقل، بر رعایت استانداردهای اخلاقی نظارت دارند، تاکید کرد: حصول اطمینان از توانمندی علمی افرادی که در مراحل مختلف تالیف همکاری دارند باید جدی در نظر گرفته شود.

 دبیرکمیته ملی اخلاق در پژوهش اضافه کرد: افرادی که اصول اخلاقی را در تدوین مقالات خود رعایت نکرده باشند، از لیست انتشار خارج خواهند شد و این اقدام از سوی مجلات به عنوان کسب اعتبار انجام می‌شود.

وی مشکل اصلی در زمینه اخلاق پژوهش در عدم تعریف نظام پژوهشی و نیازها دانست و تاکید کرد: لازم است تا نهادهای علمی و دولت نیازهای خود را اعلام و پژوهشگران با انجام تحقیقات گرنت دریافت کنند و در نهایت از نتایج این پژوهش‌ها مقاله تولید شود.

دکتر گوشکی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر لایحه مقابله با تقلب علمی در مجلس به تصویب رسیده است، گفت: این لایحه باید در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مورد بررسی قرار گیرد و اعتقاد ما این است نظارت و حل مسائل در نهادهای علمی و دانشگاه‌ها باشد.

گفتنی است؛ در این کارگاه دکتر قراط معاون تحقیقات و فناوری، دکتر آگاه معاون آموزشی،اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه و مراکز آموزشی شهرستان حضور داشتند.

 

 

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ١٦ مهر ١٣٩٧    / شماره خبر:  ٩٠٦١  / تعداد بازدید:  3262

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: