- بازديدکنندگان آنلاين49
- بازديد کنندگان اين صفحه124619
- بازديدکنندگان امروز21934
- کل بازديدکنندگان73872773
شبکه بهداشت و درمان شهرستان جوین
پست الکترونیکی:jovein@medsab.ac.ir
تلفن: 45024688
چاپ ارسال به دوست
ورود نمکدان به سفره غذایی خانواده ممنوع!!!!!!
اعلان خطر واحد تغذیه شبکه بهداشت ودرمان جوین : ورود نمکدان به سفره غذایی خانواده ممنوع!!!!!!
مردم کشور ما بیش از دو برابر حد مجاز نمک مصرف می کنند. حداکثر مصرف مجاز نمک،روزانه یک قاشق چایخوری (5گرم) است. منابع عمده نمک"فست فودها ،کنسروها،سس ها،شورها،ترشی ها"می باشد پس مصرف آنها را محدود کنیم. نمك نامي است عام كه به كلرور سديم گفته مي شود، كلرور سديم به صورت بلورهاي سفيد مكعبي شكل با دانه هاي بسيار ريز در طبيعت وجود دارد. نمك طعام محصولي است متبلور، شورمزه و بدون بو كه عمدتا" از كلرور سديم تشكيل شده است. نمك به مقدار حدود 5-3 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوري) مورد نياز است..
نمکدان را از سفره غذایی خود حذف کنیم.
مردم کشور ما بیش از دو برابر حد مجاز نمک مصرف می کنند.
حداکثر مصرف مجاز نمک،روزانه یک قاشق چایخوری (5گرم) است.
منابع عمده نمک"فست فودها ،کنسروها،سس ها،شورها،ترشی ها"می باشد پس مصرف آنها را محدود کنیم.
نمك نامي است عام كه به كلرور سديم گفته مي شود، كلرور سديم به صورت بلورهاي سفيد مكعبي شكل با دانه هاي بسيار ريز در طبيعت وجود دارد. نمك طعام محصولي است متبلور، شورمزه و بدون بو كه عمدتا" از كلرور سديم تشكيل شده است. نمك به مقدار حدود 5-3 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوري) مورد نياز است..
مصرف نمك در ايران
ایران یکی از پر مصرفترین کشورهاست که میانگین روزانه مصرف نمک مردمانش3برابر استاندارد جهانی است.
طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (۵ گرم) است.
سرانه مصرف نمك در یك سال توسط ایرانیها، شش كیلوگرم است؛ در حالی كه در جهان سه كیلو نمك میخورند.
بهطور کلی 87درصد کشورها بیشتر از 3گرم در روز نمک مصرف میکنند و فقط 6کشور پیشرفته دنیا هستند که با اجرای برنامههای جهانی کاهش مصرف نمک، حد پایین تعیین شده توسط WHO را مصرف میکنند.
! ما دو برابر استانداردهای جهانی غذایمان را شور میكنیم!
نمک عامل افزایش فشار خون
مصرف زياد نمك ازمهمترين عوامل افزايش فشارخون است.
امروزه با توجه به شيوع بالاي بيماري هاي قلبي و عروقي و پرفشاري خون مصرف زياد نمك به عنوان يكي از مهم ترين عوامل خطر در بروز اين بيماري ها شناخته شده است.
آمارها نشان مي دهد كه از هر 800 مورد مرگ و مير در كشور 300 مورد آن ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي بوده مي باشد.
تحقيقات نشان مي دهد كه شيوع فشار خون بالا در كشورهايي كه دريافت بالاي نمك دارند بيشتر است و هر قدر ميزان نمك مصرفي روزانه در جوامع كمتر باشد به همان نسبت شيوع فشار خون بالا كاهش مي يابد.
• سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است كه ميزان مصرف سديم در بالغين بايد كمتر از 2300ميلي گرم در روز (معادل حدود 5 گرم نمك)باشد.
• كاهش مصرف نمك تنها به بزرگسالان توصيه نمي شود . بلكه با توجه به اين امر كه ذائقه هر فرد از دوران كودكي شكل مي گيرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازي سالم در كودكان از اهميت بسزايي برخوردار است.
• ذائقه كودكان را از اوايل زندگي به غذاي كم نمك عادت دهيد
• به غذاي كودك زير يكسال نمك اضافه نكنيد تاذائقه او به غذاهاي شور عادت نكند.
• در افرادي كه در طول زندگي خود غذاهاي شور و پرنمك مصرف كرده اند شانس افزايش فشار خون بيشتر است
• انواع محصولات غذايي مثل سوسيس، كالباس، كنسروها، خيارشور، تنقلات شور مثل چيپس و انواع پفك و انواع سس ها حاوي مقادير زيادي نمك هستند.
بررسیهای انجام شده مشخص کرده درصورتی که افراد تنها ۳ گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود ۵۰ درصد از بیماریهای قلبی عروقی کاهش خواهد یافت.
تاریخ درج خبر: يکشنبه ٧ دی ١٣٩٣ / شماره خبر: ٩٣٨ / تعداد بازدید: 1470
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |