امروز دوشنبه نیز همچون دوشنبه های گذشته مراسم قرائت زیارت عاشورا در محل نمازخانه ی پردیس دانشگاه برگزار شد ونیز توجه به معارف ژرف و زیبای زیارت عاشورا، بیانگر فلسفه خواندن آن می باشد؛ در ذیل به نمونه هایی اشاره می شود:
۱ ـ در این زیارت نامه رسیده از سوی معصومین (ع) برای حضرت امام حسین (ع) اوصاف و ویژگی هایی ذکر شده که نشان دهنده شخصیت نورانی ایشان است؛ از جمله: السلام علیک یا ثارالله و ابن ثاره و الوتر الموتور، می باشد؛ که از ایشان به خون خدا تعبیر شده است. برای «ثارالله» معانی و وجوه مختلفی ذکر شده؛ از جمله این که: خداوند ولی دم آن حضرت است و خود او خون آن بزرگوار را از دشمنانش طلب می کند؛ چرا که ریختن خون سید الشهداء در کربلا، تجاوز به حریم و حرمت الهی و طرف شدن با خداوند است. همچنین اضافه «ثار» به «الله» اضافه تشریعیه و نشانگر انتساب این خون به خداوند و شریعت آن می باشد.
۲ ـ اعلام برائت و بیزاری از دشمنان اهل بیت و اعلان وفاداری و سرسپردگی به مکتب و مرام اهل بیت علیهم السلام: انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم.
۳ ـ درخواست نمودن زندگی و مرگ محمد و آل محمد (ع) و جهت دهی زندگی به آن سمت و سو: اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد.
۴ ـ تاکید بر کرامت انسان به وسیله نزدیکی همه جانبه به حضرت امام حسین (ع)
فاسال الله الذی اکرم مقامک و اکرمنی بک.
و موارد فراوان دیگری از معارف ناب که در این زیارت گنجانده شده، باعث تاکید فراوان برخواندن این زیارت می شود؛ البته این نکته را باید توجه داشت که در شرایط و محیط هایی که به جهت برخی برداشت های نادرست حساسیت نسبت به این زیارت وجود دارد؛ بهتر است علنی خوانده نشود و از هر اقدامی که باعث دامن زدن به اختلافات شود پرهیز شود.
تاملی داشته باشیم در آن همکار روشندلی که علیرغم اینکه از نعمت روشنایی ودیدگان محروم است ولیکن روشن بینانه وازسوزدل دعای فاخروزیبای زیارت عاشورا را زیر لب زمزمه می کندو...!!!
باشد تارهروان حقیقی وطریقت ائمه معصومین (ع)باشیم ورفتاروگفتار آن بزرگواران را سرلوحه کارهایمان ،گفتارمان واعمالمان قرار دهیم/التماس دعای خیر ،تنظیم گزارش :مفداسبزوار -دیماه97