نکات آموزشی به بیماران دیابتی
1-فعالیت بدنی و ورزش منظم نسبی مثل پیاده روی یا دوچرخه سواری داشته باشید.
2-سعی کنید از نان سبوس دار مانند سنگک یا نان جو استفاده کنید.
3-از مصرف مواد نشاسته ای مانند ماکارانی،سیب زمینی بیسکوئیت خودداری کنید.
4-روزانه سیزی خام یا پخته ،ویتامین ،مواد معدنی و فیبر کافی ،ماست کم چرب ،آبلیمو استفاده کنید.
5-تا جایی که ممکن است از خوردن غذاهای کنسرو شده ،میوه های خشک و میوه های خیلی شیرین مثل خربزه انگور خرما و موادی که حاوی قند بالا می باشند خودداری کنید.
6-هرگز سیگار یا الکل مصرف نکنید.
7-از مصرف خودسرانه داروهای دیابتی و یا تغییر دوز مصرفی یا قطع مصرف خودسرانه آنها خودداری کنید و همیشه قندخونتان را کنترل کنید.
8-معاینات مکرر چشم و انجام آزمایش ادرار را حداقل سالی یکبار انجام دهید .
9-پاهایتان را از نظر بروز پای دیابتی مرتبا کنترل کنید .بیمار گرامی شما می توانید با کنترل قند خونتان از بروز بیماری های قلبی عروقی ،بیماری عروق ته چشم،کلیوی و پای دیابتی خودداری کنید.
10-همیشه کارت یا دستبندی به همراه داشته باشید که نشان دهنده ی بیماری شما بوده تا در صورت بروز موارد اورژانسی به بهترین نحو به شما کمک نمایند.
11-به علائم کاهش یا افزایش قند خون توجه کنید:
الف)علائم کاهش قند خون:احساس گرسنگی و ضعف عمومی ،تپش قلب ،تعریق بیش از حد ،بی حسی اندام ها که در صورت بروز این علائم 3 حبه قند یا کمی آبمیوه و بعداز بهبودی علائم یک میان وعده استفاده کنید.
ب)علائم افزایش قند خون:تشنگی شدید،ادرار بیش از حد معمول ،تاری دید ،خشکی و برافروختگی صورت که در صورت بروز این علائم به پزشک مراجعه کنید.
12-اگر انسولین مصرف می کنید در صورت بروز علائمی مثل بی اشتهایی ،تهوع ،استفراق ،اسهال،تنفس تند و عمیق ،احساس بوی میوه در تنفس و تغییر حالت هوشیاری ريالبرای جلوگیری از افزایش قند خون سریعا به پزشک مراجعه کنید.
13-برای جلوگیری از کاهش قند خون باید یک وعده غذایی کوچک بخورید.
|