پایگاه های اطلاعاتی
جمعه ٠٢ آذر ١٤٠٣
En


آشنایی با پایگاه WebOfScience

پایگاه Web of Science یکی از بزرگ ترین بانک های اطلاعاتی دنیا محسوب می شود که توسط تامسون رویترز بنا شده و طیف گسترده ای از رشته های مختلف را پوشش می دهد. توسط پایگاه Web of Science می توان به چکیده مقاله های بسیاری دسترسی داشت و یکی از مزایای این پایگاه معرفی تمام منابع مقاله ها است که ویژگی بسیار مفیدی به شمار می رود.

 برای دسترسی به پایگاه Web of Science ابتدا باید وارد وب سایت کتابخانه دیجیتال شده و با کلیک بر روی لوگوی پایگاه  Web of Science وارد صفحه مربوطه شوید.

اولین گزینه ای که پیش روی شما قرار دارد Select a database است که به صورت پیشفرض روی All Database تنظیم شده و اگر می خواهید جستجوی خود را از بین پایگاه داده خاصی انجام دهید می توانید پایگاه داده مورد نظر را انتخاب کنید و در غیر این صورت از گزینه پیش فرض که تمام پایگاه داده ها را پوشش می دهد استفاده کنید.

 در قسمت جستجو سه عنوان وجود دارد که شما می توانید به سه شکل مختلف اقدام به جستجو فایل مورد نظر کنید.

 Basic search: از این قسمت می توانید جستجوی مقاله مور نظر را بر اساس عنوان یا نام نویسنده انجام دهید. کافی است عنوان مورد نظر را در کادر وارد کنید و روی گزینه سرچ کلیک کنید.

 Cited Reference Search: از طریق این قسمت می توانید به مقاله هایی را پیدا کنید که به موضوع و یا نویسنده خاصی اشاره کرده اند.

 Advance Search: این قسمت جستجوی پیشرفته پایگاه Web of Science بوده و شما می توانید به صورت پیشرفته و دقیق مقاله خود را پیدا کند. نکته مهم این قسمت استفاده از تگ های منطقی مانند not،orوAnd است که می توانید با توجه به مثالی که به صورت پیش فرض نشان داده شده جستجوی خود را تا حد بسیار زیادی دقیق کنید.

1. نوع جستجو 2. وارد کردن عبارت در باکس جستجو (در صورتی که بخواهیم چندین عبارت در فیلدهای جداگانه جستجو کنیم برای افزودن فیلد Add Another Field را انتخاب کرده و عبارت مورد نظر را وارد نمایید. 3. انتخاب فیلد جستجو 4. محدود کردن نتایج به زمان خاص 5. سایر تنظیمات مثل محدود کردن به پایگاه خاص و ... 6. تکمیل جستجو و نمایش نتایج

لازم به ذکر است که پایگاه Web of Science در حال حاضر با سه زبان انگلیسی، کره ای و روسی فعالیت می کند و شما می توانید از بین این سه زبان یکی را انتخاب کنید.

صفحه نمایش جستجو به این شکل نمایش داده می شود:

1. تعداد نتایج 2. ترتیب نتایج که بر اساس میزان استناد، تعداد استفاده و ... قابل نمایش است (برای موارد بیشتر منوی More را باز نمایید). 3. از طریق ستون سمت چپ می توانید جستجوی خود را به موضوع، نویسنده، سال، نوع مدرک و قابلیت دسترسی مورد نظر محدود نمایید. 4. با استفاده از این گزینه می توانید در بین نتایج با وارد کردن کلیدواژه مورد نظر جستجو نموده و نتایج را محدود تر کنید. 5. دسته بندی بر اساس نوع دسترسی 6. ستون سمت چپ میزان استنادات را نشان می دهد. 7. تحلیل نتایج که ابزار بسیار مفیدی برای آنالیز است و در ادامه بحث خواهد شد. 8. لینک دسترسی به فول تکست مقاله 9. نمایش چکیده 10. با کلیک برای عنوان مقاله اصلاعات بسیار مفصل در مورد مقاله و یا مدرک موردنظر نمایش داده می شود؛ از قبیل نویسندگان و محل انتشار و رفرنس ها و ... . 

با کلیک بر روی Analyze Result صفحه تحلیل نتایج به شکل زیر نمایش داده می شود:

1. ستون سمت چپ گزینه هایی است که از طریق آنها می توانیم نتایج را تحلیل کنیم: مواردی از قبیل موضوع، سال، نوع مدرک، سازمان، نویسنده و ... . 2. نتیجه به دو صورت درختی و میله ای قابل نمایش است. 3. می توانیم تعداد موضوعات، نویسنده ها، و سایر مواردی که تحلیل می شوند را تعیین کنیم (مضربی از 5 بین 5 تا 25).

گفتگوی آنلاین