پایگاه های اطلاعاتی
جمعه ٠٢ آذر ١٤٠٣
En


آشنایی با پایگاه ProQuest

ProQuest مجموعه ای از پایگاه های اطلاعاتی است که شامل پایان نامه ها، سخنرانی ها، مقالات، نشریات علمی و گزارش ها می باشد. این مجموعه اطلاعاتی امکان دسترسی به متن کامل مقالات و پایان نامه ها را برای محققین فراهم می کند.

یکی از مهمترین و اساسی ترین پایگاه های اطلاعاتی موجود در آن، پایگاه اطلاعات پایان نامه ها می باشد که بیش از ۲٫۲ میلیون پایان نامه را پوشش می دهد.

این پایگاه شامل اطلاعات کتاب شناختی و چکیده بیش از دو میلیون پایان نامه های دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است و سالانه اطلاعات ۴۷۰۰۰ پایان نامه جدید به این مجموعه اضافه می شود. از سایر قسمت های آن به بانک اطلاعاتی میکرو فیلم ها نیز باید اشاره کرد.
این پایگاه اطلاعاتی با دامنه موضوعی هنر و علوم انسانی، تجارت و صنعت، کامپیوتر و اینترنت، اقتصاد و بازرگانی، آموزش و پرورش، علوم محیطی، بهداشت، فرهنگ و آداب و رسوم، سیاست، دولت و قانون، علوم پایه و ریاضیات، امور اجتماعی، علوم ورزش و سرگرمی می باشد. تمامی متون به همراه عکس هست و خلاصه مقالات به زبان های غیر انگلیسی هم ارائه گردیده است.
جستجو در ProQuest
ابتدا با کلیک بر روی لوگوی پروکوئست در کتابخانه دیجیتال وارد سایت پروکوئست شوید:
1. جستجوی ساده 2. جستجوی پیشرفته 3. جستجوی نشر 4. تورق موضوعی 5. انتخاب پایگاه اطلاعات 6. محدود کردن جستجو به مدارک تمام متن 7. محدود کردن جستجو به زمینه موضوعی خاص 8. راهنمای جستجو
صفحه جستجوی پیشرفته به این شکل است:
1. باکس جستجو 2. محدود کردن فیلد جستجو به عنوان، نویسنده، مکان، ناشر، سازمان، منابع و ... . 3. عملگر بولی به منظور دقیق کردن جستجو و یا ترکیب جستجو با فیلدی دیگر 4. امکان افزودن فیلد جستجو از این طریق وجود دارد 5. محدود کردن جستجو به مدارک تمام متن و یا برعکیس 6. تاریخ انتشار که امکان محدود کردن گستره به 7 روز اخیر، 30 روز، 3 ماه، 12 ماه، 3 سال اخیر، محدوده خاص، قبل از و یا بعد از تاریخ خاص وجود دارد. 7. مشاور یا استاد راهنما 8. نویسنده 9. دانشگاه یا نهاد خاص 10. کلید واژه 11. جستجو در موضوع 12. نوع منبع که شامل صدا و ویدئو، صفحات وب، کتاب، کنفرانس روزنامه، پایان نامه، مجله و ... می شود که می توان بر حسب نیاز انتخاب کرد. 13. نوع پایان نامه که مربوط به کارشناسی ارشد یا دکتری باشد. 14. نوع مدرک که می توان از تعداد زیادی همچون آگهی، گزارش، مقاله، کلیپ صوتی، کتابشناسی و ... انتخاب کرد. 15. انتخاب زبان های موردنظر 16. تعیین ترتیب نتایج که می تواند به صورت بیشترین ارتباط با استراتژی جستجو و یا به ترتیب زمانی باشد. 17. تعیین تعداد نتایجی که در هر صفحه لیست می شود.
تورق: مرور موضوعات و محتوای ویژه هم در پایان نامه ها و هم در موضوعات پزشکی امکان پذیر است.
1. در این روش پایان نامه ها به دو صورت مرتب شده اند: الف: ترتیب الفبایی موضوعی که زیر مجموعه هر موضوع به ترتیب الفبایی نام دانشگاه مرتب شده است. ب. الفبایی نام کشور ها که زیرمجموعه هر کشور به صورت الفبایی نام دانشگاه و ز یر مجموعه آن نیز به صورت الفبایی موضوع مرتب شده است.
2. منابع آموزشی به صورت کلیپ های تصویری که به صورت الفبایی عنوان و ز یرشاخه های آن نیز به صورت الفبایی عنوان مرتب شده است. هم چنین روشهای مطالعات علمی و ثبت شده در زمینه پرستاری که به صورت الفبایی موضوع مرتب شده است.
گفتگوی آنلاین