• 1397/07/16 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 1197
  • - تعداد بازدیدکننده: 15
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روز جهانی تخم مرغ

17 مهرماه روز جهانی تخم مرغ

پوستر_97_تخم_مرغ.jpg

 




خواص غذایی تخم مرغ در تغذیه انسان




پروتئين تخم‌مرغ به‌عنوان پروتئين حقيقي تلقي مي‌شود؛ يعني پروتئين‌هاي تخم‌مرغ به‌عنوان مرجعي براي مقايسه پروتئين‌هاي ساير مواد خوراكي با آن مورد استفاده قرار مي‌گيرد




معمولاً كيفيت پروتئين از دو طريق اندازه‌گيري مي‌شود




1-قابلیت  هضم پروتئین تصحیح شده براساس اسید آمینه

2- ارزش بیولوژیكی




 




روش ارزش بیولوژیكی، مقدار پروتئین ابقا شده در بدن را نسبت به پروتئین جذب شده اندازه‌گیری می‌كند. امتیاز پروتئین تخم‌مرغ براساس روش ارزش بیولوژیكی 100 است؛ به این معنی كه تمام پروتئین خورده شده، در بدن ابقا شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر پروتئین تخم‌مرغ حاوی تمامی اسیدآمینه‌های ضروری و مورد نیاز بدن است.




 




یك تخم‌مرغ به وزن تقریبی 50گرم حاوی 39گرم آب، 5/6گرم پروتئین، 6/5گرم چربی، 5/0 گرم كربوهیدرات و نیز ویتامین‌ها و مواد معدنی است. زرده و سفیده، تخم‌مرغ را تشكیل می‌دهند و به‌طور مشخصی دارای ارزش تغذیه‌ای متفاوتی هستند.


 



سفیده تخم‌مرغ حاوی مقدار بیشتری پروتئین اما تقریباً فاقد چربی و كلسترول است درحالی‌كه زرده تخم‌مرغ مقدار پروتئین كمتر اما چربی و كلسترول بیشتری دارد.



 

  • گروه خبری : معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 9060
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/ZW58
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 13
بازدید امروز: 13407
کل بازدید: 1423994
بازدید کنندگان آنلاین: 14
آخرین بروزرسانی: 1404/08/28 12:47